Onder crypto staken verstaan we de aankopen van cryptomunten die voor een bepaalde periode in een speciale portemonnee moeten worden bewaard. Je kunt dit vergelijken met het storten van geld bij de bank. Je krijgt bijvoorbeeld een vaste rente aan het einde van de overeenkomst. Het staken van cryptocurrency houdt in dat je cryptocurrency vasthoudt om het netwerk te versterken en te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden je een beloning dit kan ook gezien worden als een rente. Op die manier kun je een passief inkomen genereren met het vasthouden van munten. Buiten het feit dat je een behorende ontvangt, kun je extra verdienen als de munt in stijgt. Niet alle cryptocurrencies kunnen gestaakd worden. Men kan door middel van crypto staken ervoor zorgen dat een financiële prikkel aantrekkelijk is. En de prikkel is nodig om mijnwerkers eraan toe te zetten om de blockchain te onderhouden. Je kunt met cryptocurrency geld verdienen.

De beloningspercentage hangen ook af van de verschillende factoren kunnen het verschilt per transactie en per munteenheid spelen. Er is voor elke staking munt een rekenmachine nodig. Daarmee valt uit te rekenen hoeveel geld je terugkrijgt voor het staking-munten. Het berekenen van een crypto gaat zo in zijn werk: stel dat je bijvoorbeeld 3 maanden mee doet aan staking. Je ontvangt dan minimaal 20% in rendement en in zes maanden ontvang je 50% en op jaarbasis ontvang je 100%. In principe kan iedereen meedoen met staken van munten. De enige voorwaarde is dat je een bepaalde valuta moet hebben die moet eindigen op je portemonnee. Maar soms moet de wallet openblijven tijdens het staken. Het beste platform voor crypto-staking is celcius.

De voordelen van crypto staking zijn: Cryptomunten kun je kopen en deze in je portemonnee vergrendelen of staken in plaats van apparatuur te kopen voor mijnbouw. Dit leidt tot groei. [Text Wrapping Break] Het opzetten van een bron van inkomsten als de waarde van de valuta op een bijzondere manier blijft stijgen. Je hoeft geen technische kennis te hebben om deel te nemen aan staking. Het nadeel van uitzetten is dat uw cryptovaluta voor een bepaalde tijd moet worden vastgehouden. Deze valuta kun je niet verkopen tot die tijdsduur verstreken is.