De CEO van een bedrijf noemt BTC, digitaal goud, het bedrijf heeft net 21.454 BTC gekocht. Supporters van deze uitspraak geloven dat de tij ertoe zal bijdragen dat de zakenwereld dit zal erkennen.

MicroStrategy heeft Bitcoin (BTC) als reservevaluta aangenomen en commentatoren verbaasd door op 11 augustus meer dan 21.000 BTC te kopen.

Het grootste beursgenoteerde business intelligence-bedrijf ter wereld heeft fiat ingeruild voor Bitcoin als schatkist-reserve, maar de redenen erachter suggereren dat meer grote bedrijven geen andere keus hebben dan hetzelfde te doen.

Waarom koos MicroStrategy voor Bitcoin en zullen anderen volgen?

Digitaal goud

In een persbericht van 11 augustus ging CEO Michael Saylor verder dan de meeste door Bitcoin ‘digitaal goud’ te noemen.

Zonder “ifs” of “buts”, heeft Saylor zonder voorbehoud de grootste cryptocurrency over zowel fiat als andere traditionele safe-haven activa zoals goud geplugd.

“Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan enig geld dat eraan voorafging,” merkte hij op.

Die invalshoek lijkt sterk op enkele van de belangrijkste voorstanders van Bitcoin, met name Saifedean Ammous, die in zijn boek ‘The Bitcoin Standard’ herhaaldelijk uitlegt dat de zogenaamde ‘digitale schaarste’ Bitcoin in een aparte klasse plaatst ten opzichte van elke andere vorm van geld die ooit bestond.

Net als Ammous gelooft Saylor ook dat de structuur van Bitcoin ervoor zal zorgen dat de waarde ervan met de tijd alleen maar zal toenemen.

Hij voegde toe:

“We verwachten dat de waarde ervan zal toenemen door technologische vooruitgang, toenemende acceptatie en het netwerkeffect dat de opkomst van zoveel categorie-vernietigers in het moderne tijdperk heeft aangewakkerd.”

Twijfels over de toekomst van fiat

Bitcoiners waren vooral enthousiast over MicroStrategy omdat het schaamteloos fiat-valuta verving door cryptocurrency.

De aankoop van 21.454 BTC voor een totaalprijs van $ 250 miljoen eind vorige maand is misschien niet alleen symbolisch (gezien de totale 21M BTC), maar het betekent ook dat het bedrijf 0,1% van het totale Bitcoin-aanbod in handen heeft – iets dat concurrenten steeds duurder zullen vinden om repliceren.

“MicroStrategy kocht 0,1% van de Bitcoin-voorraad. Zeer weinig bedrijven zullen deze strategie kunnen kopiëren, ”tweette Peter McCormack, podcasthost van What Bitcoin Did.

Voor Saylor waren er meerdere rode vlaggen die hem ertoe brachten om zich tot Bitcoin te wenden.

Hieronder vallen COVID-19 die een economische en volksgezondheids-crisis heeft veroorzaakt. Ook de aanname van kwantitatieve versoepeling over de hele wereld, als gevolg van ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid en de politieke en economische onzekerheid wereldwijd, zei hij.

Hij vervolgde dat wat begon als gevolg van Covid-19, pas later voor verdere problemen zou zorgen:

“Wij zijn van mening dat deze en andere factoren samen een aanzienlijk depreciërend effect kunnen hebben op de reële waarde op lange termijn van fiatvaluta’s en vele andere conventionele activatypen, waaronder veel van de activa die traditioneel worden aangehouden als onderdeel van de treasury-activiteiten van bedrijven.”

Cointelegraph heeft vaak gerapporteerd over de schadelijke impact van praktijken zoals kwantitatieve versoepeling, en de stemmen die consumenten aansporen om massaal het fiat-systeem te verlaten om hun welvaart op de lange termijn te beschermen.

Saylor’s reserveringen zullen uiteindelijk baanbrekend werk opleveren vanuit de zakelijke sfeer, voor Jason Yanowitz, de oprichter van het financiële medianetwerk BlockWorks Group.

“De CEO van MicroStrategy zei dat ze Bitcoin kochten om inflatie te voorkomen”, vatte hij samen.

“Uiteindelijk zal elk beursgenoteerd bedrijf hetzelfde doen.”

 

 

 

Bitcoin’s “Schelling-punt”

Ten slotte was Saylor zeer complimenteus over Bitcoin in het bijzonder – en zei hij niet dat het bedrijf zelfs maar aan andere cryptocurrencies dacht.

“We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, vitaliteit van ecosystemen, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technische bruikbaarheid en gemeenschapsethos van Bitcoin als overtuigend bewijs van zijn superioriteit als activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langdurige opslag van waarde,” hij zei.

De elfjarige levensduur van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat het zowel de grootste cryptocurrency blijft als meerdere gezamenlijke inspanningen om het te ondermijnen af ​​te weren.

Zoals Ammous en verschillende anderen vaak uitleggen, heeft Bitcoin zichzelf via deze methode bewezen – en alternatieve cryptocurrencies hebben niet aangetoond dat ze de status en populariteit van Bitcoin kunnen verwerven.

De voorkeur van mijnwerkers voor BTC ondersteunt de theorie dat op de lange termijn de veiligheid en de bekwaamheid van de markt alleen maar zullen toenemen – de technische fundamenten van Bitcoin blijven in een brede opwaartse trend, een resultaat van het feit dat mijnwerkers steeds meer middelen aan het netwerk besteden.