Wereldwijde Mixnet Rollout begint met General Purpose Smart Contract Blockchain en Swisscom partnerschap

NEUCH TEL, SWITZERLAND, 17 jan. 2022 – Privacy-infrastructuur startup Nym Technologies is begonnen aan een nieuwe stap in de richting van zijn volledig functionele mainnet lancering. Het Nym-team heeft het eerste blok gegenereerd voor zijn Nym mainnet op de blockchain ‘Nyx’, en het team is nu validators aan het onboarden, waaronder Dokia Capital, a16z-gesteund Figment, Chorus One, en meest recentelijk, Telco gigant Swisscom evenals Nodes.Guru en een aantal validators uit de gemeenschap zoals Commodum, die de kwaliteit van hun werk en toewijding aan de missie hebben getoond in de 2021 Nym testnets.

De Nym-validators onderhouden het privacysysteem van het mixnet door te zorgen voor consensus over de netwerktopologie van mixnodes op elk gegeven moment en een openbare geschiedenis van alle NYM-tokentransacties, evenals het aanmaken van certificaten en bescherming tegen dubbel gebruik, zelfs anonieme kokosnootreferenties die worden gebruikt om toegang te krijgen tot het mixnet. 

Over de toetreding tot Nym zegt Dominic Vincenz, Fintech Innovation Manager bij Swisscom: “Nym heeft een krachtig wereldwijd privacynetwerk gebouwd dat zowel gedecentraliseerd als gestimuleerd is en we zijn verheugd om met Nym samen te werken en de ontwikkeling van een privacy-verbeterende infrastructuur te ondersteunen en nieuwe bedrijfsmodellen te stimuleren die gericht zijn op data-eigenaarschap. We zijn ervan overtuigd dat dataprivacy een van de belangrijkste factoren is voor het succes van gedecentraliseerde open netwerken.” 

Een bijkomende verrassende aankondiging is dat het ontwikkelingsteam smart contract uploads naar Nym’s Cosmos blockchain mogelijk heeft gemaakt, onder de naam ‘Nyx’. Deze general purpose Web-Assembly smart contract blockchain zal kosteneffectieve en bliksemsnelle transacties en smart contract executie tot 10.000 transacties per seconde (TPS) bieden. In combinatie met de CosmWasm, een Web Assembly-gebaseerde smart contract omgeving op Cosmos en Nym’s krachtige set van validators, is het resultaat een robuuste, general-purpose smart contract blockchain die Coconut privacy features zal integreren.

Nym CTO, Dave Hrycyszyn zegt: 

“We zijn blij dat onze technische en partnerschap beslissingen van het afgelopen jaar hun vruchten afwerpen en dat we naast ons privacy mixnet nu ook een krachtige general purpose smart contract blockchain kunnen aanbieden! Dit is een stap in de richting om ons in staat te stellen Coconut-functionaliteit, dat wil zeggen applicatielaagprivacy, uit te breiden naar een heel ontwikkelaarsecosysteem.”

Het afgelopen jaar is zeer bewogen geweest voor het platform dat meerdere privacytechnologieën combineert in genetwerkte nodes. Gedurende 2021 heeft Nym belangrijke technische en financieringsmijlpalen opgeleverd, waaronder de lancering van de Nym Desktop-portemonnee en de open-source mixnet-verkenner, die allemaal de vervolgstappen zijn voordat het wereldwijde gestimuleerde mixnet van Nym van start gaat.

Het wachten op Nym’s mainnet is langverwacht geweest. De lancering van de mainnet blockchain markeert het begin van de uitrol om het geïncentiveerde wereldwijde privacy mixnet een realiteit te maken. Met de blockchain up and running, heeft Nym het mixnet token NYM gegenereerd, waarmee mensen het mixnet kunnen gebruiken, mix nodes in het netwerk kunnen runnen en beloond kunnen worden. 

Over Nym

Nym, opgericht in 2018 door een groep onderzoekers en programmeurs met ervaring in privacy-verbeterende tech, biedt de infrastructuur die volwaardige privacy biedt aan persoonlijke gegevens. Een open-source, permissionless, incentivized, en gedecentraliseerd platform voorkomt metadata surveillance op netwerkniveau (mixnet) en elimineert authenticatie en betalingsreferenties monitoring.

Perscontact: 

Naam: Jaya Klara Brekke 

E-mail: jaya@nymtech.net

Telefoon: +447957207802