[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.21.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Crypto exchange Binance heeft eindelijk de NFT markt betreden. Binance lanceerde zijn NFT-marktplaats op 24 juni 2021 met veilingen van digitale kunstwerken van Andy Warhol – de Amerikaanse kunstenaar die de popartbeweging inspireerde en Salvador Dali – de Spaanse kunstenaar die bekend staat om het fabelachtige kunstwerk “The Persistence of Memory”.

We zullen in dit artikel bespreken hoe het Binance NFT platform in zijn werk gaat. Onderwerpen als hoe je hier een NFT kunt kopen en verkopen worden hier besproken.

Hoe werkt het Binance NFT platform?

De marktplaats heeft plaats voor alle belangrijke genres van NFT’s zoals gaming (sport en esports), verzamelobjecten, entertainment en kunst.

Deze marktplaats functioneert voornamelijk op de Binance Smart Chain met gebruikmaking van de BEP-721 tokens (Binance’s NFT token standaard). Daarnaast zal het ook NFT’s op het Ethereum netwerk ondersteunen.

Wat is een NFT Exchange?

Een NFT exchange is een marktplaats voor NFT. Tot zover alles goed. Maar wat is een NFT?

NFT is een acroniem voor “Niet-fungibele Tokens”. Iets dat fungibel is, is vervangbaar. Bijvoorbeeld, een kilo 24-karaats goud is – althans in theorie – vervangbaar door elke andere kilo 24-karaats goud. Als iets niet-fungibel is, betekent dit dat het uniek is, en niet vervangbaar door enig ander voorwerp.

Wat  Deze tokens worden cryptografisch opgeslagen in een blockchain netwerk voor authenticatie en validatie. Zelfs bij transacties wordt elk token verkocht als een geheel, in tegenstelling tot cryptocurrencies die deelbaar zijn in kleinere eenheden.

NFT’s kunnen worden gedupliceerd door de kunstenaar en elk extra exemplaar kan afzonderlijk worden verkocht (maar het totale aantal duplicaten is dan altijd bekend).

Binance NFT Review

Binance is een bekende naam in de blockchain wereld. De cryptocurrency exchange heeft een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van de crypto adoptie, en de verwachting is dat het dit ook voor NFT’s kan blijven doen. De Binance NFT-marktplaats heeft drie verschillende productlijnen – Events, Marketplace en de Mystery Box.

Events, zoals de naam al doet vermoeden, laat het digitale verzamelobjecten van toonaangevende kunstenaars wereldwijd onder één dak zien. Kunstenaars en liefhebbers kunnen transacties doen in deze exclusieve evenementen om premium crypto kunst te kopen/verkopen. De marktplaats is een veel opener deel van Binance Marketplace.

Goedgekeurde kunstenaars kunnen hun kunst laten minten en te koop aanbieden (tegen een vaste prijs) of veilen (om de hoogste prijs te bepalen). De uiteindelijke productlijn, de Mystery Box, is een verzameling van diverse en zeldzame digitale kunst.

NFT wallet Binance

Vergoedingen

Aangezien Binance Smart Chain en Ethereum beide netwerkkosten in rekening brengen voor het uitvoeren van transacties, is het duidelijk dat gas fees een integraal onderdeel vormen bij het kopen of verkopen van een NFT. Wanneer NFT’s op Binance’s marktplaats worden gemint, moet de kunstenaar de respectievelijke vergoedingen in Binance Coin (BNB) betalen.

Het exacte bedrag van de vergoedingen voor elke transactie op de Binance NFT-marktplaats (of het nu een koop- of verkooptransactie is) is 1 %.

Overzicht

Individuele kunstwerken worden als volgt weergegeven. Hier is een screenshot van een geanimeerde afbeelding van de Club Atlético Mineiro’s jersey die op de veiling wordt vermeld. Je kunt een gedetailleerde beschrijving zien samen met bied geschiedenis, contractadres en token ID.

Binance NFT

Betaalmethoden

Er zijn NFT Marktplaatsen die stortingen en betalingen accepteren via credit-of debetkaart, of zelfs via PayPal. Bij Binance’s NFT is dit niet mogelijk, de betaalmethoden geven zoals op het platform de mogelijkheid om fiat valuta te storten via zowel overschrijving en debetkaarten. PayPal-stortingen zijn echter niet mogelijk.

Als je denkt dat Binance NFT het geschikte platform voor je is, kun je hier aanmelden.

NFT kopen op Binance

Naast het flippen van NFT’s biedt de Binance NFT Marketplace gebruikers de mogelijkheid om nieuw gecreëerde en gestorte NFT’s te kopen. De verkoop volgt een veiling- of vaste prijsformule, te betalen in verschillende cryptocurrencies.

NFT aankopen zijn onderworpen aan een eenvoudige kostenstructuur die makers en depositohouders ondersteunt. Makers die NFT’s minten ontvangen een 1% royalty betaling van alle daaropvolgende handel, evenals degenen die externe NFT’s in de Marketplace storten. Je kunt de NFT opslaan in de Binance NFT wallet.

Om een NFT te kopen, heb je eerst en vooral een Binance account nodig. Het is eenvoudig te doen in minder dan vijf minuten.

NFT verkopen op Binance

Voor je verkoop kun je kiezen uit een Veiling of Vaste Prijs format en betaling in verschillende cryptocurrencies accepteren.
Als maker ontvang je ook een royalty van 1% voor elke volgende verhandeling van de NFT op het platform. Deposanten genieten hetzelfde voordeel voor alle externe NFT’s die ze naar de Marktplaats brengen.

En als je al eigenaar bent van een NFT, kunt je deze noteren en verkopen aan anderen door naar de [NFT Activa] pagina te gaan. Zorg ervoor dat je naar de [Collecties] sectie gaat waar je de NFT kiest die je wilt aanbieden.

Of je nu een NFT verkoopt die je zelf hebt gemaakt of een NFT uit je collectie, het proces is vergelijkbaar en rechttoe rechtaan. Eerst moet je een paar eenvoudige beslissingen nemen over het type en de duur van de verkoop. Daarna zal het Binance team je inzending beoordelen voordat het op de Binance NFT Marketplace wordt geplaatst.

NFT wallet van Binance

Binance NFT wallet accepteert alleen NFT contractadressen die volledig zijn geïntegreerd met de Binance NFT Marketplace. Let op, gebruikers kunnen geen NFT’s storten met niet-goedgekeurde smart contract adressen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.