Beste sites voor Bitcoin CFD’s

Bitcoin CFD

72% van de retail CFD-accounts verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Je moet je afvragen of je het hoge risico op verlies van je geld kunt betalen.

 

 

Je zit te kijken naar wat bitcoin en crypto CFD’s zijn, maar weet nog niet precies wat het is? Hier geven we meer uitleg over dit financiële instrument.

Bitcoin

Ontdek de beste Bitcoin CFD trading platformen.

BTC CFD

Bybit

ByBit

Duidelijke interface & Meerdere futures traden

Naar Bybit

Binance

Binance is wereldwijd een veel gebruikte exchange.

Naar Binance

Plus500 bitcoin

Plus500

Gebruiksvriendelijk.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Naar Plus500

Kraken

BTCdirect

Eén van de betere crypto futures platformen.

Naar Kraken

Bitmex

Bitmex

Bitmex is één van de meest bekende trading platformen.

Naar Bitmex

Deribit

Deribit

Futures Trading platform afkomstig uit Nederland.

Naar Deribit

Bitcoin CFD’s zijn steeds populairder. Een Bitcoin CFD is een financieel contract voor de onderliggende waarde van de prijs van bitcoin. De betekenis van CFD betekent ‘Contract for Difference’. Dit financiële instrument, maakt het mogelijk dat je kan speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Wat betekent dat het risicovoller is dan andere investeringsmogelijkheden, maar het ook een groter rendement kan bieden als je gelijk hebt.

Een bitcoin CFD betekent daarnaast ook dat je geen echte bitcoin bezit, maar slechts een financieel contract. Dit maakt daarentegen niet uit als je alleen wilt traden op de prijs van bitcoin en maximale winst wilt maken. Het is daarom wat anders dan bitcoin kopen en bewaren.

De voordelen van een Bitcoin CFD

Zoals hierboven aangegeven is het een financieel contract, dit maakt dat het mogelijk is dat je het kan kopen zonder bitcoin te bezitten. Voor sommigen is het te complex om bitcoin te traden, waardoor dit een mogelijke oplossing is. Een ander voordeel is dat je grotere winsten kunt behalen, omdat je gebruik maakt van ‘leverage’. Je kan zowel winst maken als de prijs omhoog gaat, als daalt. Net wat jou voorkeur heeft tijdens je strategie. Ervaringen van velen leren ook dat het voornamelijk wordt gebruikt door traders en niet de doelgroep welke bitcoins simpelweg wilt kopen en behouden voor de lange termijn. Wanneer je ervoor kiest om te traden met dit financiële instrument, dan is het belangrijk om te onthouden dat het risicovoller is.  Naast Bitcoin CFD’s (ook wel derivaten genoemd), kan je ook speculeren op de prijs van enkele andere bekende cryptocurrencies als Ethereum, Litecoin en Ripple.

Hoe werkt het traden van CFD’s precies?

Het traden van bitcoin en crypto CFD’s is anders dan bitcoin kopen en op een exchange bewaren. Het is een contract afsluiten met een broker (zoals bijvoorbeeld Plus500). Je kan hierbij kiezen voor een long positie of een short positie. Een long positie betekent dat je speculeert op een prijs welke stijgt en een short positie op een prijs welke daalt. Je sluit een contract af alsof je het had gekocht voor die prijs. Het risico en het interessante model van CFD’s is, is dat je gebruik kan maken van een hefboomeffect. De meeste brokers staan een hefboom tot 100 keer zelfs toe, dit betekent dat je winsten kan maximaliseren als je het correct hebt. Wat tevens uniek is ten opzichte van de normale manier van bitcoin kopen is dat je op deze manier kan speculeren dat de prijs gaat zakken, dit kan niet door het gewoon te kopen en te bewaren. Daarom is deze manier van traden weggelegd voor de doelgroep wie wilt traden.

Bitcoin CFD’s ervaringen

Ervaringen zijn zowel erg positief als negatief, het is belangrijk om vast te stellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Maar alleen voor de doelgroep wie wilt traden. Gezien het een risicovoller instrument is, betekent dat de kans op verlies ook groter is. Een bitcoin blijft altijd een bitcoin, maar bij CFD’s heb je geen bitcoin maar speculeer je op de prijs. Waardoor je sneller verlies kunt leiden als je keuzes niet goed zijn gebleken achteraf. Daar tegenover staat dat je veel meer winst kan maken als je correct hebt gespeculeerd. Winsten zijn al snel duizenden euro’s dankzij het hefboomeffect waar je gebruik van kunt maken.

Is het traden van Bitcoin en Crypto CFD’s betrouwbaar?

Alle brokers welke dit aanbieden zoals Plus500 zijn compleet legitiem en voldoen aan alle wetgeving. Het staat vast dat dit een compleet legitieme manier is van traden. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen welke hier gebruik van maken.

Welke CFD brokers bestaan er allemaal?

De meest bekende brokers in Europa zijn Plus500 en Option24. Beiden hebben een goede reputatie, een Nederlandse interface, een goede klantenservice en zijn al jaren actief.

Bitcoin CFD’s traden

Koop al vanaf €30,- Snel en simpel met iDEALDuidelijke instructievideo’sLage tarievenSupport via chat en telefoon

Veel gestelde vragen over CFD’s

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
coinbase logo