Wat is Bitcoing Dollar Cost averaging?

Bitcoin Dollar Cost Averaging is een eenvoudige techniek waarbij op regelmatige tijdstippen een vast bedrag in hetzelfde beleggingsfonds, aandelen of in dit geval bitcoin wordt belegd over een lange periode. Als je een pensioenplan hebt, dan gebruik je deze beleggingsstrategie wellicht zelfs al. In plaats van al je kapitaal in één keer te investeren, is het de bedoeling dat je regelmatig kleinere, vaste bedragen investeert over een langere periode om een mooi gemiddeld te krijgen. Bijvoorbeeld, in plaats van $6.000 te investeren in één transactie, zou je $1.000 per maand kunnen investeren over een periode van zes maanden. Theoretisch betekent het dat je koopt tegen verschillende prijzen en op die manier kun je de extreme hoogte- en dieptepunten die je kan ervaren als je in één keer al je geld belegt, gladstrijken.

Voordelen Bitcoing Dollar Cost averaging

Op de lange termijn is dit een zeer strategische manier om te investeren. Als je meer bitcoin koopt wanneer de kosten laag zijn, verlaagt dit de gemiddelde kosten per aandeel in de loop van de tijd. Daarnaast heb je geen groot bedrag in één keer nodig, je investeert namelijk steeds kleine bedragen.

Bitcoin Dollar Cost Averaging is vooral aantrekkelijk voor nieuwe investeerders die net beginnen. Het is een manier om langzaam maar zeker vermogen op te bouwen, zelfs als je begint met een kleine investering. Je hoeft hierbij geen verstand van beleggen te hebben en met dollar cost averaging kun je op een ontspannen manier meer rendement behalen dan als je wilt profiteren van de spaarrente bij een bank.

Kijk bij de verschillende exchanges op Bitcoinexchangenederland.nl voor de beste opties om hier gebruik van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.