Crypto kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Uiteraard kun je je registreren bij brokers en exchanges, maar je kunt ook betalen via Tikkie. Op dit moment is er een platform in Nederland die deze snelle vorm van betalen ondersteunt: Get Bux Crypto.

Samenwerking tussen BUX en Tikkie

Op 2 april 2020 kondigden BUX en Tikkie een nieuwe samenwerking aan. Met BUX’s nieuwste app kunnen beleggers commissievrij aandelen kopen (zoals in Bitcoin) en verkopen. Daarbij is Tikkie als betaalmethode geïntegreerd. Voor Tikkie is dit de eerste fintech integratie sinds de lancering in 2016.

Met Tikkie als betaalmethode kunnen Nederlandse gebruikers van BUX binnen een paar seconden geld op hun account storten. Zo kunnen beleggers middels Tikkie en BUX laagdrempelig een eigen beleggingsportfolio opbouwen. Volgens Tikkie en BUX laat de samenwerking goed zien hoe fintech het leven van consumenten kan blijven vereenvoudigen.

Verschil met traditionele brokers

Volgens BUX kan het enkele uren tot een paar werkdagen duren voordat traditionele brokers opdrachten verwerken. BUX en Tikkie onderzochten een methode om de angel uit het beleggen in crypto te halen. Tikkie kan worden gebruikt als betaalmethode om snel, makkelijk en veilig euro’s in te wisselen voor cryptocurrency. Daarnaast kan binnen een paar seconden commissievrij aandelen worden gekocht en verkocht.

Tikkie is op het moment bezig met meerdere B2B-integraties. Voor Tikkie is de samenwerking met BUX de eerste fintech integratie ooit. Daarnaast is BUX de eerste, en voor dit moment de enige, broker die Tikkie als betaalmethode aanbiedt.

6 miljoen potentiële gebruikers

Volgens Tikkie gebruiken op dit moment zes miljoen gebruikers hun diensten. Deze gebruikers kunnen nu ook investeren in cryptocurrency en andere aandelen. Tikkie probeert in te zetten op gebruikersgemak en wil de beleving op platforms als BUX Zero verbeteren.

De samenwerking tussen Tikkie en BUX vindt technisch plaats middels API-integraties. Volgens het betaalplatform is er in de toekomst nog veel meer mogelijk. Tikkie claimt dat al een groot deel van de 10.000 zakelijke klanten gebruikmaakt van de API. Met de release van de vernieuwde API wil het betaalplatform de komende tijd verder groeien.

Nieuwe gebruikers voor BUX

Op dit moment groeit BUX verder. De coronacrash op de beurs leverde de online broker talloze nieuwe gebruikers op. In maart verzesvoudigde de omzet van BUX. Dat komt doordat de AEX talloze duikvluchten heeft gemaakt en Wall Street dit jaar zijn slechtste dag sinds 1987 beleefde. Online brokers profiteren juist van gouden tijden; veel nieuwe beleggers zien nu eindelijk kans om goedkoop in te stappen.

BUX Zero, een app voor commissieloos beleggen, heeft inmiddels zo’n 50.000 gebruikers. Naast deze app biedt BUX ook Get BUX Crypto aan. Deze app legt zich specifiek toe op het kopen, verkopen en verhandelen van aandelen in cryptocurrency. De verwachting is dat veel nieuwsgierigen een kijkje zullen nemen op de app, aangezien de interesse in cryptocurrency groeit, nu de traditionele beurzen crashen.

CEO Nick Bortot legde eerder uit dat er veel animo is voor snellere manieren van beleggen. De samenwerking tussen Tikkie en BUX bevestigt dat. Veel mensen willen nu zo snel mogelijk de markt op, en dat kan nu dus ook in de markt van cryptomunten zijn. Bux Crypto is een handelsplatform dat 24 uur per dag en zeven dagen per week is geopend, omdat crypto nooit slaapt. Wel werkt BUX met uren waarop de support geopend is; van 9 uur ‘s ochtends tot 17.30 uur ‘s avonds.