ERVARINGEN & UITLEG VOOR

 Bux Crypto

Bux is een financieel platform waar je inmiddels ook digitale assets (cryptocurrencies) kunt kopen en traden. Op Bux crypto traden is zeer gemakkelijk en voor iedereen toegankelijk gemaakt. Voor zowel beginners als voor meer ervaren traders is de bux crypto app geschikt. Bux is minder bekend dan andere crypto Exchanges zoals Binance of Bitvavo, dit voornamelijk door de verschillende beleggingsopties die bij Bux nog niet te vinden zijn. 

Bux Bitcoin & Crypto

Bux, inmiddels uitgegroeid tot een bekend financieel platform waar je nu ook verschillende cryptocurrencies kan kopen en traden.

 

https://www.getbux.com

Bux Crypto is een nog relatief nieuwe dienst van Bux. Bux ken je misschien al als beleggingsplatform in traditionele middelen, maar tegenwoordig stapt de dienst ook in de cryptowereld. Het wil een eenvoudige en betaalbare manier bieden om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen en te traden.

bux crypto review

Simpeler handelen met Bux Crypto

Volgens Bux is het vaak nog ingewikkeld om te beginnen met cryptocurrency. Daarom is Bux begonnen met Bux Crypto: een dienst die de complexiteit uit de cryptohandel haalt. Bux claimt te werken met lage fees tot gratis diensten en biedt de mogelijkheid om fractionele munten te kopen. Zo kunnen geïnteresseerden met ieder bedrag beginnen.

Wie begint met crypto, moet vaak ook aan de slag met wallets, het omwisselen van munteenheden of het leren begrijpen van interfaces. Dat moet makkelijker kunnen: je hebt euro’s en wilt cryptomunten of je hebt cryptomunten en wilt euro’s. Volgens Bux kan de cryptodienst dit op een eenvoudige manier. Je gebruikt hiervoor de Buy- en sellknoppen op de site van Bux Crypto.

Voor de meer ervaren belegger heeft Binance meer verschillende mogelijkheden, en Bux biedt nog niet hetzelfde aantal crypto coins aan om in te handelen. Ook NFT’s kun je bij Bux nog niet vinden. Wellicht dat dit in de toekomst zal veranderen.

Beginnen met Getbux crypto

Beginnen met Bux Crypto doe je door een account aan te maken op de website. Tijdens het aanmaken van een account worden er om persoonsgegevens gevraagd. Na het invullen hiervan wordt het account aangemaakt. Het is goed om te weten dat er wordt gevraagd om een kopie van de identiteitskaart en dat de gegevens hiervan vijf jaar worden bewaard, ook als je je account verwijderd.

Het registreren is volledig gratis. Nadat je account is aangemaakt, kun je meteen beginnen met het kopen, verkopen en het verhandelen van crypto, zoals Bitcoin. Om te beginnen met handelen kun je geld op je Bux Crypto-account zetten, maar als je niet nieuw bent met crypto, kun je ook een reeds bestaande wallet toevoegen.

Zo’n wallet worden in meerdere soorten geaccepteerd. Zo kun je bijvoorbeeld je online wallet van een andere exchange koppelen, maar je kunt ook je hardware- of softwarewallet koppelen.

Beperkt aanbod

Bux Crypto is nog jong, dus het aanbod is nog beperkt. Op dit moment kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash en BUX Token kopen, verkopen en verhandelen. Dit kan op dit moment alleen nog via de webbrowser; aan een app wordt nog gewerkt.

Het storten van crypto kan alleen met Bitcoin, Ethereum of BUX. De ambitie is om later nog meer soorten munten aan te bieden en apps te gaan bieden voor inwoners uit 23 Europese landen.

Wat zijn Bux crypto kosten?

Vanzelfsprekend staan we ook even stil bij de kosten van de broker. Per aanbieder kan dit verschillen.  Standaard betaalt de gebruiker bij BUX Crypto 0,50% handelskosten over iedere trade. De kosten voor het opnemen en uitbetalen in euro’s bedragen 2 euro. Dat is in vergelijking met andere brokers fors, maar daarvoor krijgt de gebruiker wat meer gemak terug. Het is in dit geval niet aan te raden om kleine bedragen op te nemen.

Wie BUX Tokens in bezit heeft, kan deze blijvend commissievrij verhandelen. Het kan zijn dat daar in de toekomst nog aanvullende regels bijkomen. Deze zullen dan zijn te vinden in de algemene voorwaarden.

Niet meer verliezen dan je inleg met de BUX crypto app

Bij BUX kun je tijdens het handelen nooit meer verliezen dan je inleg. Daarom werkt het met twee voorzorgsmaatregelen: BUX sluit de positie op het moment dat je 100% van je oorspronkelijke inleg hebt verloren en er wordt een bepaald bedrag apart gehouden om een eventuele fee te kunnen betalen. De eerste maatregel wordt door BUX ‘gegarandeerde stop-loss’ genoemd, de tweede maatregel is een reservering.

Op deze manier komt een account nooit in het rood te staan. Daarom vraagt BUX ook nooit om meer geld over te maken om verliezen te dekken. Dat valt te prijzen, want bij veel handelsplatformen kun je wel degelijk meer geld verliezen dan je hebt. Met deze maatregelen voorkomt BUX ook dat er met emotie wordt gehandeld of dat het handelen een verslavend effect heeft.

Werken met de BUX Token

Tijdens de ICO van Blockport kregen investeerders een zogenaamde Blockport Token (BPT). Nadat dit platform failliet ging, wilde BUX Crypto het een nieuw leven inblazen door te rebranden naar BUX Token. Wie nog BPT heeft, kan deze gewoon weer op het platform van buxcrypto gebruiken. Er verandert niets aan de eigenschappen van de token. Wie BUX of BPT heeft, kan commissievrij handelen.

Misschien komt dat BPT-verhaal een beetje uit de lucht vallen, maar daar gaat een geschiedenis aan vooraf: aan het begin van 2020 liet BUX weten dat het bedrijf Blockport overnam. Dat platform had onvoldoende vermogen om als bedrijf door te zetten. Het had tijdens de ICO in 2018 ruim 15000 ETH opgehaald, maar die konden niet worden omgezet in euro’s. Het vermogen ging omlaag en de Ethereum-koers daalde. Na een mislukte STO werden de deuren gesloten.

Dat is waar BUX Crypto kwam kijken: in maart 2020 ontwikkelde Bux een eigen platform met het core-team van Blockport. Zo werd ook de BUX Token geboren: als een voortzetting van de BPT.

Conclusie BUX crypto review

BUX Crypto is volledig onderdeel van BUX en maakt gebruik van het bestaande netwerken. Met ruim 2 miljoen leden in Europa is BUX een van de grotere handelsplatforms. Het is niet alleen gespecialiseerd in cryptocurrencies, maar vooral ook in aandelen, CFD’s en ETF’s. Over de hele linie heeft BUX een relatief sterke positie in de markt.

Als je denkt aan het moederbedrijf, BUX, kun je ervan uitgaan dat de cryptodienst ook betrouwbaar is. De CEO en oprichter van BUX is Nick Bortot en die vinden we regelmatig terug in de media om bepaalde zaken te verhelderen. Wel moet worden opgemerkt dat de cryptodienst van BUX nog relatief nieuw is en dat er nog kinderziektes in het systeem kunnen zitten.

Maak jij gebruik van deze exchange? Laat je beoordeling achter!

[rwp-review id=”0″]
Gratis AccountJa, registreer nu
iDeal mogelijk?Ja
ExchangeJa
WalletJa
StablecoinsNee
CryptocurrencyEnkele
Helpdesk taalNederlands
VestigingslandNederland
FeesOnduidelijk
Kopen met creditcardOnduidelijk
BankoverschrijvingMogelijk
Uitbetalen naar bankMogelijk
Meer informatiewww.getbux.com

Waarom Bux handelsplatform?

Over Bux Crypto platform

 

N

Uitgebreid platform

BUX is een groot financieel platform met vele opties.

N

Betrouwbaar

Al jaren actief en duizenden gebruikers in de EU.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform.

N

Innovatie

Bux brengt continue nieuwe functies en opties uit als platform.

Veel gestelde vragen

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
Bybit