De succesverhalen over het rijk worden met crypto zijn niet meer op één hand te tellen. De één lijkt nog slimmere keuzes te hebben gemaakt dan de ander. Maar is dat ook echt waard? Veel online money influencers geven tips en adviezen. Ze lijken aantrekkelijk om direct op te gaan volgen, maar is dat ook echt zo? Hierbij tips over welke adviezen wel en niet slim zijn om op te volgen.

Online influencers

De afgelopen jaren kenden velen economisch gezien grote voorspoed. Huizenprijzen stegen massaal en ook de aandelen stegen vrijwel allemaal na de korte koersdaling van het begin-coronatijdperk. De koers van crypto fluctueerde maar over het algemeen genomen ging dit ook zeer gunstig omhoog. En zoals bij alles wat populair wordt, trekt dit ook een bepaalde categorie mensen aan die er (online) een expert in worden. De money influencers die rezen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Zij gaven allerlei geld-adviezen om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk (FIRE) te worden.

Wat ze hier vaak niet bij vertelden waren de eigen belangen. In bijna alle gevallen werden de online influencers betaald door de crypto waar zij reclame voor maakten. Dit waren niet altijd betrouwbare adviezen en hier zijn dan ook veel mensen het slachtoffer van geworden. Daarom is het niet aan te raden klakkeloos adviezen van online influencers over te nemen maar vooraf te checken of ze gesponsord worden of niet. De wetgeving hierover is strenger geworden en het moet zichtbaar zijn wanneer het sponsoring betreft.

Welk advies wel?

Er zijn ook platformen die wel goede adviezen en tips geven. Zij maken gebruik van kennis van experts maar ook systemen als kwantumcomputing. Een voorbeeld van een goede plek is Quantum Ai. Zij gebruiken deze technologie ook en voeren handelsanalyses uit. Hierdoor kun je zelf een gedegen besluit nemen of je wel of niet bij een munt instapt en of het een goed moment is. Doordat zij zelf belang hebben bij betrouwbaarheid en een goed imago, kun je vertrouwen op deze expertise.

Kortom, een goed advies is heel wat waard. Maar een slecht advies kan voor nog veel meer ellende zorgen. Weet daarom goed op wie je kunt bouwen, zeker op het gebied van crypto. Wij raden aan altijd online munten te kopen via een betrouwbare broker zodat je zeker weet dat je goede zaken doet. De winst is niet gegarandeerd, de koers kan uiteraard nogal verschillen van dag tot dag. Maar we kunnen je met Quantum Ai wel de garantie geven dat je investeert via een betrouwbare partij!