Het klinkt misschien heel erg leuk crypto minen met je telefoon. Maar is het wel zo verstandig? Op dit moment levert crypto minen waarschijnlijk niet genoeg winst op voor de tijd en moeite die je erin moet steken.

Je kunt beter een paar keer minder per jaar uit eten gaan of af en toe een snack laten staan dan crypto minen op je telefoon. Hoewel de app en play store worden overspoeld met deze apps, zijn de meeste gewoon scams of wordt je overspoeld met reclame of spam.

Crypto minen met Android

Zelfs al heb je een geavanceerd Android apparaat is het niet haalbaar om te crypto minen. In theorie is het mogelijk maar er zijn veel redenen om dit niet te doen. Bovendien komt het minen op je smartphone niet eens in de buurt van traditionele mijnbouw hard- of software. Je batterij raakt er erg snel door leeg en je het kan je telefoon ook nog eens beschadigen.

Daarom heeft Google besloten om alle mining apps te verbieden vanwege de schadelijke effecten die ze hadden op apparaten. Google gaf aan dat crypto mining op je mobiele telefoon leidt tot oververhitting batterijschade en algehele lagere prestaties.

Crypto minen met IOS

Net zoals crypto minen met Android is het niet aan te raden om dit te doen op je Iphone. Ondanks Apple’s A11 Bionic chip, die u terugvindt in de Iphone 8, die vaak krachtiger is dan die van sommige MacBooks is het niet aan te raden om te gaan crypto minen.

Net zoals Google heeft Apple in 2018 de mining apps van de App Store verbannen. Zelfs heeft Apple besloten om de richtlijnen voor app ontwikkelaars aan te passen

Crypto minen met je telefoon

Crypto minen

Als je kijkt naar de hardware aanvragen voor cryptovaluta mining, is het meestal verstandiger om voor altcoins te gaan in plaats van te experimenteren met Bitcoin.

Gezien het grote aantal “professionele” mijnwerkers dat er is, kan het opereren in een kleinere markt je helpen om je investering sneller te gelde te maken.

Conclusie crypto mining op je telefoon

In principe is crypto mining via je mobiele telefoon niet ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is een fatsoenlijke telefoon en een mine app. De app wordt op de achtergrond uitgevoerd terwijl je, je telefoon gebruikt. Het nadeel is dat alle mine apps de prestaties van je telefoon verstoren en ook nog eens je apparaat beschadigt.

Daarom is het waarschijnlijk niet verstandig om te investeren in cryptovaluta op je telefoon.