Gezien de grote verscheidenheid aan cryptocurrency exchanges die tegenwoordig op de markt actief zijn, is het geen makkelijke taak om de juiste keuze te maken. Om dit proces eenvoudiger te maken, hebben wij hieronder een lijst met enkele van de beste cryptocurrency exchanges om Bitcoins te verhandelen met leverage (derivaten markt) in 2023 uiteengezet, samen met hun functies en voordelen. 

Bybit 

Bybit is een cryptocurrency (derivaten) exchange dat in 2018 is gelanceerd en snel een grote naam is geworden in de crypto derivaten wereld. De Bybit Futures Markt is het meest populaire cryptoaanbod van de exchange, met een handelsvolume van meer dan 10 miljard dollar. Met het model van Bybit is het mogelijk om Bitcoin te traden met een hefboom tot 100x zonder een afwikkelingsdatum. Hierdoor kan de positie open worden gehouden totdat zelf besloten wordt deze te sluiten. De contract types die Bybit aanbiedt zijn: USDT, USDC en Coin Margined. 

Een groot voordeel van Bybit is dat het platform een gebruiksvriendelijke interface, meerdere grafiekopties en een verscheidenheid aan ordertypes heeft om het traden voor zowel beginnende als ervaren traders in cryptocurrency te vergemakkelijken.

Voor het traden in futures voor maker en taker fees betaal je bij Bybit respectievelijk tussen de 0,01% en 0,06%. De gemiddelde funding fees voor Bitcoin zijn 0,0100%. 

Bybit is echter niet beschikbaar is in de USA. Voor andere landen is het mogelijk om eenvoudig een account aan te maken met alleen een e-mail en wachtwoord. 


Lees de volledige review over Bybit op Whaleportal

Bitget

Bitget is een populaire cryptocurrency exchange die werd opgericht in 2018 en de afgelopen jaren veel bekendheid heeft gekregen, voornamelijk dankzij het brede aanbod van crypto tradingsproducten en concurrerende trading fees. De contract types die Bitget aanbiedt zijn: USDT, USDC en Coin Margined. 

Een groot voordeel van Bitget is dat het mogelijk is om Bitcoin te traden met een hefboom van maximaal 125x. Daarnaast betaal je bij Bybit voor het traden in futures voor maker en taker fees respectievelijk tussen de 0,02% en 0,06%. De gemiddelde funding fees voor Bitcoin zijn 0,0099%. 

Lees de volledige Bitget review op Whaleportal. 

Binance

Binance is de grootste cryptocurrency ter wereld als het gaat over het dagelijks handelsvolume. Bij Binance staan gebruiksgemak, snelheid, betrouwbaarheid, ondersteuning en bereikbaarheid hoog in het vaandel. Deze exchange heeft uitgebreide opties voor beginners, maar ook ervaren traders kunnen bij Binance terecht voor meer geavanceerde mogelijkheden.  

Wat fees betreft hanteert Binance een kostenstructuur die verandert op basis van activiteit. Hoe meer door een trader op deze exchange wordt gehandeld, hoe lager de transactiekosten worden. Een interessante optie om fees op Binance te verlagen is via Binance Coin (BNB). Als ervoor wordt gekozen om de fees met BNB te betalen krijg je 25 procent korting op iedere trade. 

Meer weten over deze exchange? Neem dan een kijkje op de website van Binance

Phemex

Hoewel Phemex pas in 2019 werd gelanceerd, heeft deze exchange snel een reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare exchanges op de markt. Het komt tegemoet aan de behoeften van zowel beginnende als professionele traders en het promoot een innovatief beleid zonder handelskosten. Met Phemex is het mogelijk om toonaangevende cryptocurrency te verhandelen, evenals futures-contracten om te speculeren over hun toekomstige prijs. Het biedt verschillende manier om te kunnen traden, waaronder spot trading zonder kosten en tot 100x hefboomwerking. 

Voor het traden in futures betaal je bij Phemex voor maker en taker fees respectievelijk tussen de 0,01% en 0,06%. De gemiddelde funding fees voor Bitcoin zijn -0.0020%.

Phemes heeft een beperkter aanbod van cyptocurrencys dan de hiervoor genoemde exchanges, maar handel in Bitcoin, Ethereum en Litecoin is zeker mogelijk met bij Phemex. 

Kijk voor de volledige Phemex review op Whaleportal.