Volgens juridisch deskundige is een bestuursstructuur, met voldoende aandacht voor risico’s en regels, de sleutel om blockchain-onderneming vooruit te laten gaan.

Mark Radcliffe, een partner bij advocatenkantoor DLA Piper met uitgebreide ervaring in blockchain besturing,  geeft in een interview met Cointelegraph aan dat een duidelijke bestuursstructuur binnen een gedecentraliseerd ecosysteem, de sleutel is voor blockchain-onderneming om af te komen van onzekerheden.

Vrijheid van decentralisatie en bestuur

Radcliffe stelt dat blockchain een industrie is die zeer individualistische mensen aantrekt die sceptisch staan tegenover autoriteit. Hij gelooft echter dat samenwerkingskaders essentieel zullen zijn voor het succes van blockchain-implementatie en tokenisatie, net als voor open-source software. Hij voegde eraan toe dat:

“Blockchain-projecten zeggen vaak dat ze gewoon een plek zullen zijn waar mensen kunnen komen opdagen en doen wat ze maar willen, maar we leggen daar geen beperkingen op op. Het maakt ons niet uit wat mensen doen, het maakt ons niet uit of we komen of gaan, het enige dat telt is dat iedereen maximale individuele keuzevrijheid heeft. “

Radcliffe benadrukt dat mensen afstand moeten nemen van het idee dat ‘op blockchain staan ​​dus geen behoefte heeft aan bestuur’. Volgens Radcliffe speelt het bouwen van een bestuursstructuur die bankinstellingen en verzekeringsmaatschappijen op hun gemak stelt, een sleutelrol om blockchain op langdurig te laten werken.

Met behulp van het voorbeeld van Ethereum-forking, wees Radcliffe erop dat leden van de community een software-update leverden die een harde vork veroorzaakte in de Ethereum-blockchain, waarna de vork “terugrolde” en Ether terugbracht naar originele portemonnees voor de knooppunten die het gebruikten. Ongeveer 80% van de knooppunten heeft de software-update overgenomen en de overige 20% van de knooppunten heeft de software-update niet overgenomen sinds “Code is wet” en werd Ethereum Classic.

De DAO had geen raad van bestuur of officieren, dus de deelnemers hadden niemand die om verhaal kon vragen, wat “on-chain governance” uiterst “onzeker” maakt. Radcliffe concludeerde dat als bedrijven overwegen om blockchain te gebruiken om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren, het belangrijk is om een ​​bestuursstructuur te ontwerpen waarin de risico’s en regels duidelijk zijn om de onzekerheid van nieuwe technologie te vermijden.

Zoals Cointelegraph eerder meldde, werden gedecentraliseerde mesh-netwerken een technologische levensader in een ramp en gedecentraliseerd bestuur zou mensen kunnen helpen om te leren beslissingen te nemen en samen te creëren.