Het plotseling afnemen van niet-uitwisselingssaldi met 70.000 ETH en de kanteling van de weerstand brengt beweeglijkheid op het radar.

Het vermoedelijk verplaatsen van $ 200 miljoen naar beurzen, door grote investeerders in de altcoin Ether, is een indicatie dat prijsvolatiliteit in aantocht is.

Gegevens van Santiment, een on-chain analysebron op 23 juli, suggereerden dat 700.000 ETH ($ 182,7 miljoen) deze week in slechts drie dagen tijd portefeuilles verwisselde.

 

ETH draagt “waarschuwing van de pomp” over

De bewegingen vielen samen met bekende niet-beursportefeuillesaldi die ongeveer met dat cijfer daalden, wat impliceert dat walvissen zich voorbereidden om massaal ETH te verkopen of te verhandelen.

“Bijna 700K $ ETH werd de afgelopen 3 dagen verplaatst door de top 100 walvissen. Volgens opmerkingen van Santiment op Twitter, is in deze periode ongeveer 70.000 ETH aan gecombineerde saldo van de top 100 niet-wisselende ETH-adressen gekrompen.

“Dit was waarschijnlijk de positionering vóór de pomp en een waarschuwing vooraf van de pomp.”

ETH / BTC heeft de afgelopen weken hernieuwde belangstelling gezien, aangewakkerd door het fenomeen DeFi-token dat het ERC-20-protocol gebruikt voor transacties. Begin augustus lanceert Ethereum 2.0 zijn laatste test-net.

Twee latere upticks in de prijs van Bitcoin deze week hadden nog een domino-effect op Ether, met een 24-uurs winst van in totaal 7,8% tijdens de pers op donderdag – ver voor op 1,7% van Bitcoin.

Eerder voorspelde Cointelegraph dat de nieuwe bullish actie voor ETH zou doorgaan, mocht de weerstand worden overwonnen met $ 250.

De opwaartse beweging van Ether (ETH) op 21 juli bracht het in de buurt van de weerstandszone, boven het hoofd van $ 249,195– $ 253,556. Volgens analist Rakesh Upadhyay, zal het komende deel van de opwaartse trend vermoedelijk hervat worden. Dit kan als de stieren de prijs boven de grens kunnen krijgen.

 

Van de Poppe: ETH is ‘ondergewaardeerd’

Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe had soortgelijke gedachten, hij twitterde

“De totale marktkapitalisatie van crypto zal (waarschijnlijk) naar boven uitbreken”. Dat gaat niet via $ BTC gebeuren. Dat gaat door $ ETH. Omdat $ ETH erg ondergewaardeerd is. “

Handelaren in cryptocurrency hebben hun bearish kijk op de markt langzaam versoepeld, aangezien met name bitcoin al lang verloren terrein heeft teruggewonnen.

Een stijging naar $ 9.400 op dinsdag zorgde ervoor dat de BTC / USD-niveaus rond de $ 9.350 bleven, voordat een nieuwe mars naar het verzet dichter bij $ 10.000 kwam. Van de Poppe blijft ervan overtuigd dat de markt de kracht heeft om vijf cijfers te halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.