De Libra Association heeft zojuist een sleutelrol vervuld.

De Libra Association, de groep achter het streven van Facebook op het gebied van digitale activa, heeft een update voor het koper onthuld.

De vereniging kondigde Sterling Daines aan als de chief compliance officer van de outfit, zei een verklaring aan de medewerkers van Cointelegraph. Daines zal zijn post bij Credit Suisse ergens in 2020 verlaten om zijn rol bij de Libra Association op zich te nemen.

Daines komt aan boord om de veiligheid te garanderen

“Ik ben verheugd om lid te worden van de Libra Association, die de digitale betalingsruimte transformeert om miljarden mensen meer mogelijkheden te geven”, zei Daines in de verklaring en voegde toe:

“Een cruciaal onderdeel van het bereiken van deze missie is ervoor te zorgen dat we een veilig, compliant en betrouwbaar platform bouwen voor alle gebruikers, waar ik naar uit kijk om aanzienlijk bij te dragen.”

 

De Libra Association heeft zich bij recente aanwervingen gericht op veiligheid

Daines heeft eerdere expertise op het gebied van financiële administratie met anti-witwaspraktijken en voorkomt fraude en andere snode praktijken, aldus de verklaring. Daines heeft ervaring in het werken voor de financiële dienstverlener Credit Suisse als wereldwijd hoofd van de financiële criminaliteit en als algemeen directeur.

Een aantal recente aanwervingen van de Libra Association tonen de wens van de outfit voor naleving van de regelgeving.

Cointelegraph nam contact op met Libra voor meer informatie, maar kreeg geen reactie op de pers.