Met de opkomst van NFT’s zijn ook de marktplaatsen hiervoor als paddenstoelen uit de grond geschoten. Waar de meeste al gelinkt zijn aan een crypto exchange, is OpenSea een platform alleen maar voor NFT’s. Dit betekend dat je NFT’s koopt bij OpenSea, crypto bij een ander exchange. Hierdoor is OpenSea onafhankelijk en makkelijker in gebruik wanneer je opzoek bent naar NFTs.

In dit artikel kijken we goed naar de werking van Opensea en wat de voor- en nadelen zijn, gebaseerd op de vele Opensea reviews en ervaringen.

Wat is OpenSea?

OpenSea is een marktplaats die non fungibele tokens verkoopt. Je kunt een Ethereum wallet gebruiken om verschillende NFT’s te kopen en verkopen. Daarnaast kunt je jouw eigen NFT-verzamelingen samenstellen voor verkoop op de NFT markt. OpenSea is aantrekkelijk voor veel verzamelaars omdat deze lagere kosten in rekening brengt dan menig concurrent. 

Bij OpenSea kun je non-fungibele tokens kopen en verkopen. De NFT Exchange werd in 2017 opgericht als een marktplaats voor de NFT collectie CryptoKitties. Het is sindsdien echter uitgebreid met andere NFT’s. 

De NFT exchange OpenSea is een marktplaats die een verscheidenheid aan digitale activa aanbiedt, zoals crypto art, domeinnamen en game-items.

De werking OpenSea gaat via het Ethereum blockchain. Om NFT’s via OpenSea te kopen en verkopen, heb je voornamelijk een Ethereum wallet nodig. OpenSea ondersteunt ook het blockchain Polygon (MATIC). Je vind er 241 betalingsmogelijkheden, waaronder stablecoins. Dit zorg voor een ruime vrijheid in keuze wanner je NFT’s wilt kopen of verkopen op het platform.

Hoe werkt het OpenSea platform?

Opensea is als een gedecentraliseerde marktplaats die slimme contracten gebruikt om gebruikers in staat te stellen ermee te communiceren zonder de bewaring van hun NFT’s op te hoeven geven. De NFT’s hoeven niet uit de wallet te worden overgezet totdat je transacties doet. Zolang de web3-wallet MetaMask ondersteunt, hoeft je geen aparte account aan te maken en de NFT’s over te zetten.

OpenSea gebruikers zijn eigenaar van alle assets op de marktplaats, en niet van het platform. Deze NFT’s kunnen worden gekocht met OpenSea crypto Ether (ETH), en andere ondersteunde cryptocurrency. Je kunt uitgebreid zoeken naar NFT’s op de browser pagina van de marktplaats.

Je kunt in de zoekbalk zoeken naar een bepaalde NFT als je daar naar op zoek bent. Je kunt de zoekopdracht filteren op collectie, status, blockchain netwerk, en categorie. Je kunt de zoekresultaten sorteren op listing datum, prijs, of aantal keren bekeken.

OpenSea werd oorspronkelijk alleen aangedreven door Ethereum smart contracts, maar het heeft ook het Ethereum layer-2 protocol Polygon toegevoegd om goedkope, snelle handel mogelijk te maken. De gas fees op het ETH blockchain zijn duurder, en zo hoopt OpenSea een beter aanbod te kunnen bieden.

Zodra de gebruiker zich heeft aangemeld voor OpenSea, kan hij vervolgens zijn account aanpassen en zijn of haar NFT minten. Bovendien kan hij of zij een profiel aanmaken en een beveiligd e-mailadres toevoegen. Zodra de gebruiker geregistreerd is, kan hij de OpenSea marktplaats verkennen en digitale items verhandelen. Na ontvangst van de betaling kan de koper dan de optie kiezen om het aanbod te aanvaarden of te verwerpen.

Is OpenSea veilig?

OpenSea, de gedecentraliseerde NFT-marktplaats, is behoorlijk veilig. Het verbindt verschillende cryptocurrency wallets met elkaar en neemt geen activa in bewaring. De theorie is dat gedecentraliseerde platforms veiliger zijn dan gecentraliseerde, omdat ze geen fondsen van gebruikers bewaren of als bewaarder optreden.

Ze hebben ook geen zwakke plek voor hackers, zoals een server die zou kunnen worden aangevallen door middel van een Distributed Denial Of Service (DDOS).

Opensea review en ervaringen

De gebruikerservaring is naadloos. Je zult geen problemen hebben om tussen pagina’s te navigeren en er zijn geen dode links. Zoals vermeld in de achtergrondsectie, heeft OpenSea meer dan $120 miljoen opgehaald om hun bedrijf te financieren. Je kunt er zeker van zijn dat ze ervoor zorgen dat hun gebruikers genieten van hun ervaringen.

Design van OpenSea platform

Het ontwerp en het design van OpenSea zijn zeer eenvoudig. Het gebruikersgemak zorgt ervoor dat je snel op het gehele platform kunt zoeken naar NFT’s. Filters zoals prijs, zeldzaamheid, en hoe recent de NFT te koop werd aangeboden, maken het voor iedereen eenvoudig op OpenSea platform.

Opensea NFT verkopenDe afbeelding hierboven toont hoe het Marktplaats tabblad eruit ziet. De afbeelding hieronder toont een startpagina voor een van de meest populaire NFT projecten die er zijn – MekaVerse. Er zijn beschrijvingspagina’s met statistieken voor elke collectie van NFTs.

Elke NFT laat de volgende data zien op de marktplaats:

Kijk zelf ook altijd even naar de Opensea reviews van het item. Deze vind je vaak op Discord, twitter en andere websites.

Voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

De wallet van Opensea

Opensea werkt aan de hand van een wallet. De meeste ETH wallets zijn zeer geschikt voor Opensea, waarbij Metamask het meest wordt gebruikt.

Sommige zijn meer geschikt voor desktop gebruik, terwijl andere meer geschikt zijn voor mobiel – en in sommige kan je zelfs rechtstreeks crypto kopen met debet- en kredietkaarten. Deze crypto kan dan gebruikt worden om een NFT te kopen.

Een NFT kopen Opensea

 1. Bezoek de website van OpenSea en doorloop een captcha om te verifiëren dat je geen robot bent.
 2. Klik bovenaan op de knop Create om een account aan te maken, of log in op een bestaande account via een Opensea wallet zoals Metamask.
 3. Je kunt OpenSea crypto ETH toevoegen aan elke crypto wallet van keuze.
 4. Klik op de miniatuurafbeelding van de NFT die je wenst te kopen en klik dan op de naam ervan. Je kunt ernaar zoeken op trefwoorden, of filteren op soorten zoals zeldzaamheid en timestamp.
 5. Voordat je op Kopen en Betalen klikt, verifieer je de aankoop. Dit hoef je maar één keer te doen. Daarna zal de browser jou automatisch doorverwijzen.
 6. Er wordt gevraagd om de betalingsgegevens in te voeren nadat je op Kopen en Betalen hebt geklikt. Let op het NFT token nummer en het bedrag dat je zal worden aangerekend.
 7. Voer de seed phrase of private key in om de transactie te verifiëren en klik dan op submit. Klik op “Transactie annuleren” om de transactie te annuleren of opnieuw te starten.

OpenSea zal de aangekochte NFT’s op jouw dashboard weergeven. Indien je vast komt te zitten, contacteer dan de klantendienst.

Een NFT verkopen op Opensea

Je kunt je NFT(s) op opensea.io verkopen wanneer je maar wilt. De werking Opensea bij verkoop is dat het zijn deel van 2,5% zal opvragen op elke succesvolle verkoop die je maakt. Om de token op het platform te noteren en hopelijk te verkopen, volg je gewoon de eenvoudige stappen hieronder:

 1. Ga terug naar https://opensea.io/ en scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina.
 2. Klik vervolgens op “Create and set up your collection.” Dit gebeurd vanuit de OpenSea wallet zoals Metamask.
 3. Voeg vervolgens de NFT(s) toe.
 4. Biedt vervolgens de NFT(‘s) te koop.
 5. Kies hoe je de NFT(s) wilt verkopen. De beschikbare opties zijn: aanbiedingen met een vaste prijs, aanbiedingen met een afnemende prijs en veilingen. Je kunt ook de volgende opties naar behoefte toevoegen;
 6. Planning voor een toekomstig tijdstip zodat de NFT(s) op een latere datum kunnen worden gekocht.
 7. De eindprijs.
 8. De prijs wordt in de loop van de tijd verlaagd naarmate er een koper wordt gevonden.

Meer weten hoe OpenSea werkt? Bekijk onderstaande video:

Conclusie

De OpenSea marktplaats is een gedecentraliseerd peer-to-peer en open-source platform dat gebruikers in staat stelt NFT’s te kopen, verkopen of verhandelen. Je kunt hier heel gemakkelijk diverse soorten NFT’s kopen en verkopen. Vooral door de werking OpenSea platform zijn er veel positieve OpenSea reviews, je hoeft geen technische kennis te bezitten om te handelen in NFT’s.

Je kunt betalen met verschillende OpenSea crypto zoals ETH en crypto ondersteund op het Polymatic netwerk. Er is geen OpenSea wallet, maar je kunt gebruik maken van ETH wallets zoals Metamask.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.