Sorare is een Blockchain NFT fantasie voetbalspel waar je beloond kunt worden voor het opzetten van je eigen voetbal team, deelname aan virtuele toernooien en het verhandelen van NFT collectible cards. In dit artikel bespreken we hoe Sorare werkt, en geven we een uitgebreid review op basis van Sorare ervaringen.

Sorare is een NFT platform waar jij je favoriete team kiest en beloond word wanneer jouw spelers in het echt geweldige prestaties neerzetten. Elke week worden zijn er duizenden euro’s te winnen in verschillende competities, waardoor de wereld van fantasy football erg aantrekkelijk wordt.

In deze gids nemen we een gedetailleerde kijk op hoe dit alles werkt.

Ontstaan Sorare NFT platform

De geschiedenis van Sorare begon in 2019 toen het bedrijf ruwweg 550.000 euro ophaalde voor de ontwikkeling van hun technologie. In de zomer van 2020 haalde Sorare een veel grotere financieringsronde op van 4 miljoen euro van onder andere voetballer Andre Schurrle en Ubisoft.

In de loop der jaren heeft Sorare ook nauw samengewerkt met verschillende voetbalcompetities en teams om de licentie-overeenkomsten te verkrijgen die nodig zijn om de namen en gelijkenissen van echte spelers te gebruiken in hun fantasie sportspel en op de ruilkaarten.

Vanaf 2021 zijn er 140 verschillende voetbalclubs over de hele wereld die hebben samengewerkt met Sorare op hun fantasy gaming en NFT platform.

Sorare lanceerde oorspronkelijk in 2020 in Groot-Brittannië. In 2021 heeft Ubisoft een eigen spel ontwikkeld op basis van de Sorare NFT collectibles genaamd One-Shot League. Sorare begon ook kaarten uit te brengen voor de nationale teams in het Euro 2020 toernooi dat in 2021 werd gespeeld. In de loop van de tijd zijn de Sorare reviews boven gemiddeld.

Sorare NFT Marktplaats

Dankzij de ERC-271 standaard behouden de NFT kaarten die je koopt hun exclusiviteit. Elke NFT behoudt zijn eigen serienummer, en je kunt de kaart zelfs bekijken vanaf de blockchain. Omdat de NFT’s met unieke sets van stats komen welke het team dat je vormt kunnen verbeteren, hebben de kaarten een inherente waarde.

De Sorare marktplaats stelt je in staat om kaarten te kopen en verkopen die al bieding periodes hebben voltooid. Bepaalde kaarten op de open marktplaats hebben biedingen van meer dan €2,2 miljoen. Een bewijs van hun waarde onder spelers. Je behoud de kaarten in jouw account, er is geen eigen NFT wallet.

Digitale kaarten met beperkte oplage

Sorare’s belangrijkste product zijn de gelimiteerde kaarten, waarbij spelers op kunnen bieden op de marktplaats om een kaart aan hun deck toe te voegen. Gelimiteerde kaarten zijn officieel gelicenseerd door het team of de club die ze vertegenwoordigen en zijn gemaakt volgens de ERC-271 standaard.

Deze exclusiviteit geeft elke kaart een aantoonbare schaarste, waardoor gebruikers hun NFTs op de Sorare marktplaats kunnen verkopen als ze dat willen. Dit wordt ook aangegeven in de Sorare reviews als zeer belangrijk.

Wanneer je een account opent bij Sorare, ontvang je een gratis pakje gewone kaarten om je team mee op te bouwen. Hoewel deze gratis kaarten geen inherente waarde hebben, kunnen ze gebruikt worden om tegen andere beginnelingen te spelen en te leren hoe het spel werkt. Je kunt ook gewone kaarten als basis gebruiken en kaarten van een hoger niveau toevoegen om een volledig deck samen te stellen.

Bij het zoeken naar deze verzamelobjecten, kun je kaarten die momenteel beschikbaar zijn om op te bieden sorteren op zeldzaamheid, club, positie, divisie, prijs en vele andere factoren.

Wanneer je een kaart ziet die je leuk vindt en aan je deck wilt toevoegen, kun je erop direct op bieden met een creditcard. Ook kun je jouw Ethereum wallet koppelen en betalen met cryptocurrency, daar er niet een Sorare wallet is.

Elke kaart heeft een beperkte periode dat je erop kunt bieden, en het bieden eindigt zodra de bied periode afloopt zonder dat er een nieuw bod wordt geplaatst. 

Sorare NFT verkopen

Een NFT kopen op Sorare

Op het basis Sorare platform heb je drie verschillende manieren om kaarten van verschillende spelers te kopen. De eerste methode om te overwegen bij het kopen van Sorare NFTs is de sectie van nieuwe kaarten die beschikbaar worden gesteld door Sorare op een dagelijkse basis.

Elke dag geeft Sorare nieuwe kaarten uit op hun platform, en de nieuwe kaarten worden verkocht via veilingen. Je zult andere spelers in het spel moeten overbieden om deze aankopen te kunnen doen en die volgende speler te krijgen die je nodig hebt voor je team.

Als je liever spelers koopt op de secundaire markt, dan zul je naar de Manager Verkoop sectie moeten gaan. Dit is waar andere Sorare gebruikers spelers kunnen verkopen die ze niet nodig hebben in hun huidige team. Bij het kopen van NFTs via deze methode, wordt een vaste verkoopprijs gebruikt in plaats van een veiling.

Tenslotte moet je ook weten dat je andere gebruikers van het Sorare platform kunt berichten om te zien of ze bereid zijn om een specifieke speler te verkopen die u in hun team hebt gevonden. Je doet dit door een Direct Bod te maken met een prijs in ETH voor de speler die je wilt kopen, en de andere manager kan dan beslissen of ze jouw bod willen accepteren.

De ETH komt uit jouw ETH wallet, niet een Sorare wallet. Zoals aangegeven bestaat deze (nog) niet.

Je kunt zelfs enkele van je eigen kaarten in je aanbiedingen opnemen om andere spelers van andere managers te kopen. Opgemerkt moet worden dat alle marktactiviteit op Sorare in ETH is uitgedrukt, dus je zult wat crypto in handen moeten krijgen voordat je deze gedecentraliseerde applicatie kunt gebruiken. 

Sorare maakt het gemakkelijk om fondsen op je bankrekening of op een creditcard om te zetten in ETH met een klik op een knop. Als een kanttekening moet worden opgemerkt dat Sorare NFT’s net zo werken als elk ander soort NFT op de Ethereum blockchain, wat betekent dat ze ook kunnen worden gekocht en verkocht via marktplaatsen van derden zoals OpenSea.

Een NFT verkopen op Sorare

Om een kaart te koop te zetten, volg je gewoon deze stappen:

 • Klik op My Club
 • Klik op “Cards”
 • Klik dan op de kaart die je wilt verkopen en klik dan op de “Sell my Card” knop
 • Een pop-up zal verschijnen waar je de prijs kunt bepalen waartegen je de kaart wilt verkopen. Voer de prijs in en klik op de “Sell” knop
 • Een pop-up zal verschijnen om alles te bevestigen. Klik op “Yes” als je tevreden bent met de prijs.
 • De kaart zal dan te koop staan voor de komende 48 uur. Als niemand de kaart koopt, vervalt de verkoop en blijft de kaart in je galerij beschikbaar.
 • Als iemand je kaart koopt, ontvang je een in-game notificatie en een email. 

Houd er rekening mee dat je geen gemeenschappelijke kaarten kunt verkopen, omdat deze worden uitgedeeld om het spel te ontdekken. 

Hoe starten met spelen op Sorare NFT?

 • Maak je eerste team. Meld je voor de eerste keer aan bij Sorare, en je krijgt direct 10 gemeenschappelijke kaarten.
 • Stel je eerste team samen in de Rookie League. Deze competitie is gereserveerd voor nieuwe spelers, zogenaamde Managers.
 • Stel je eerste team samen. Je moet in totaal 5 kaarten kiezen.
 • Doe mee aan maximaal 4 competities, of speel 4 weken, en je wordt gepromoveerd tot Nieuwe Manager.
 • Bouw je team op met de spelerskaarten die je hebt gewonnen, gekocht, of ruil er een paar op de transfermarkt.

Toernooien 

Nadat je een deck hebt samengesteld waar je vertrouwen in hebt, kun je jouw managementvaardigheden op de proef stellen in Sorare’s toernooi arena. Toernooien worden gedurende de week op verschillende niveaus gehouden, en de soorten kaarten die in elk toernooi kunnen worden gebruikt zijn beperkt. 

Deze praktijk voorkomt dat gebruikers met volle decks van gewone kaarten worden gekoppeld aan spelers die krachtigere en duurdere kaarten hebben.

Spelers die toernooien en wedstrijden winnen, kunnen aanspraak maken op prijzen, waaronder:

 • Limited edition kaarten: Unieke, Super Zeldzame en Zeldzame kaarten die je deck kunnen verbeteren worden vaak aangeboden als prijzen.
 • Ether: Toernooien op hoog niveau kunnen je de mogelijkheid bieden om beloningen te verdienen in Ether, de valuta die het Ethereum-netwerk aandrijft.  

Als je een prijs wint, wordt deze automatisch naar je account overgemaakt. 

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Het grootste voordeel van Sorare in vergelijking met andere NFT collectibles is dat deze ruilkaarten apps om zich heen hebben gebouwd die gebruikswaarde kunnen bieden. Met andere woorden, dit zijn niet alleen NFT’s die je op je telefoon kunt bekijken, en je kunt daadwerkelijk iets met de tokens doen nadat je ze gekocht hebt. Voor veel andere NFT verzamelbare sets, is er niet veel echt doel om de tokens te laten bestaan in de eerste plaats. Er zijn al meerdere apps in ontwikkeling voor verschillende manieren waarop je de Sorare kaarten kunt gebruiken.
 • Sorare heeft ook een interessante balans tussen decentralisatie en bruikbaarheid. Veel andere NFT platforms bevinden zich aan een van de extreme uiteinden van dit spectrum. De extreem gecentraliseerde platforms moeten meestal een beleid implementeren met betrekking tot Know Your Customer (KYC) en anti-witwas (AML) regelgeving. Het is daarom verstandig om een zekere mate van decentralisatie op het platform te hebben om het soort beleid te vermijden dat frictie kan toevoegen aan de gebruikerservaring.
 • Er is dus bij Sorare geen identiteit verificatieproces op het platform, toch zijn gebruikers nog steeds in staat om traditionele betaalmethoden zoals creditcards en bankoverschrijvingen te gebruiken. En zo ETH op het systeem te krijgen. Bovendien zijn gebruikers in staat om hun Sorare NFT’s te exporteren naar volledig non custodial Ethereum wallets.
 • Sorare heeft ook het voordeel dat het wordt gesteund door enkele grote namen in zowel beleggen als de voetbalwereld. Eentje die hierboven uit springt is bijvoorbeeld een investeerder in Sorare, en ze waren ook vroege backers van eBay, Uber, Twitter, en Instagram. Accel, welke investeerde in Facebook en Venmo, en Ubisoft heeft ook Sorare gesteund.

In termen van beroemde voetballers die het project ondersteunen, wordt Sorare gesteund door onder andere Rio Ferdinand, Gerard Pique, en Antoine Greizmann.

Nadelen

De meeste nadelen van Sorare hebben te maken met de eerder genoemde afwegingen die het platform maakt op het gebied van decentralisatie.

 • Het platform is gebouwd op Ethereum, wat de laatste tijd nogal duur in gebruik is geworden door de inherente schaalbaarheid problemen die gepaard gaan met het dumpen van use cases zoals Sorare op een open blockchain-netwerk. 
 • Andere platforms hebben hun gebruikers kunnen helpen om hoge kosten te vermijden door te kiezen voor een minder duur basisplatform, en aan het eind van de dag is het onduidelijk of het zin heeft om te kiezen voor een dure bouwsteen als een blockchain voor iets dat waarschijnlijk zou kunnen werken op iets als een traditionele MySQL-database.
 • Tenslotte halen deze NFT’s hun waarde toch nog steeds uit de gecentraliseerde apps die er omheen gebouwd zijn. Het zou ook nuttig zijn als Sorare meer munteenheden zou integreren dan alleen ETH.
 • Bijvoorbeeld, er zijn een verscheidenheid aan dollar gebasseerde stablecoins die gebruikers misschien liever gebruiken in de Sorare economie. Ook zou het fijn zijn als er een Sorare wallet zou komen.
 • Ook zou een Sorare crypto token het nog interessanter kunnen maken. Als we kijken naar andere fantasy spellen met een eigen coin zou een Sorare crypto coin de waardes kunnen verhogen.
 • Op Sorare kun je geen crypto kopen, op een alternatief NFT platform zoals Binance kan dit wel.

Is Sorare veilig?

NFT-technologie zorgt ervoor dat alle kaarten die je koopt of wint nooit van af kunnen worden genomen zonder een overdracht op de blockchain te initiëren. Dit systeem helpt diefstal te voorkomen en geeft jouw account een hoger niveau van veiligheid. 

Als jouw account wordt aangevallen, zal Sorare automatisch het account vergrendelen en jou een persoonlijke sleutel geven om deze opnieuw te kunnen openen. Sorare heeft onlangs ook 2-factor authenticatie aan accounts geïntroduceerd, wat helpt ervoor te zorgen dat alleen jij in staat bent om toegang te krijgen tot je account informatie.   

Klantenservice

Sorare biedt momenteel slechts éen methode waarmee je contact kunt opnemen met de klantenservice:

Per e-mail: Om per e-mail in contact te komen met het klantenserviceteam van Sorare, stuur je een bericht naar support@sorare.com. Het platform vraagt dat je de e-mail gebruikt die is gekoppeld aan uw Sorare account wanneer je contact opneemt met ondersteuning om de responstijden te verbeteren.

Sorare beweert dat haar typische support ticket een gemiddelde doorlooptijd heeft van 48 uur. In de toekomst zouden we graag zien dat Sorare haar klantenservice opties blijft ontwikkelen en de responstijden verbetert.    

Sorare Review Conclusie 

Sorare is een uniek platform dat fantasie sportspelers in staat stelt gebruik te maken van NFT-technologie.  Spelers kunnen zelf starten met het creëren van strategische fantasieteams om het tegen andere spelers op te nemen.

De Blockchain-technologie zorgt voor de zeldzaamheid en exclusiviteit van elke unieke kaart, en nieuwe spelers kunnen zelfs beginnen met spelen zonder geld uit te geven met hun gratis set kaarten. De Sorare reviews zijn zeer goed, en dragen bij aan de toenemende populariteit.

Hoewel spelers die niet goed thuis zijn in het internationale voetbal of geen interesse hebben in fantasiesporten niet veel aan het platform zullen hebben, kan Sorare een leuke en spannende manier zijn om met andere spelers te strategeren. 

Sorare is vrij simpel, en Sorare geeft ook gratis NFT’s om mee te oefenen. Probeer het hier zelf uit!