Eigenaren van Bitcoin kunnen op steeds meer plaatsen met de munt betalen. In sommige webwinkels is het al mogelijk te betalen met Bitcoin, maar wist je dat je ook vakanties of vluchten kunt boeken met cryptocurrency? Travala is een voorbeeld van een reisboekingsplatform waar je kunt betalen met crypto.

Wat is Travala?

Travala is een geheel gedecentraliseerd reisboekingsplatform. Het maakt gebruik van de NEO-blockchain en zero-commission bedrijfsmodellen. Op die manier wil het platform goedkope en veilige hotelreserveringen aanbieden. Wat zo bijzonder aan het platform is, dat het gebruikmaakt van de blockchain-technologie.

Het idee van deze aanbieder is dat de macht weer terugkomt bij de eigenaren van hotels en accommodaties. Vakanties kunnen dan goedkoper worden aangeboden. Door te werken met de blockchain kunnen transacties snel en veilig geverifieerd worden.

Travala

Over Travala

Travala werd opgericht in 2017 als een kleine start-up. Inmiddels groeit de dienst uit tot een toonaangevend platform rondom reizen en cryptocurrency. Het doel van het platform is het verbinden van reizigers met eigenaren van hotels en accommodaties. Door met crypto te werken, kan er flink bespaard worden. Zo zijn er geen commissies meer voor tussenpersonen.

Inmiddels biedt het platform accommodaties aan voor meer dan 90 duizend bestemmingen in 230 landen en territoria. De dienst claimt tot 40 procent goedkoper te zijn dan gewone boekingssites, reissites en boekingskantoren. Het team bestaat uit reisexperts, fintech-geïnteresseerden en deskundigen uit de blockchain industrie.

Travala is een commercieel bedrijf dat op 20 oktober 2017 werd ingeschreven in Engeland, in het Verenigd Koninkrijk.

Visie

De visie van Travala is het boeken van reizen af te stemmen op het ethos van gedecentraliseerde technologie. Dat betekent dat reizen voor iedere gebruiker van cryptocurrency toegankelijk moet zijn. Het moet bevorderd worden en zonder censuur plaatsvinden. Daarom werkt het platform met peer-to-peer-transacties en open-source technologie. Deze wordt beheerd en gecontroleerd door gebruikers, in plaats van een organisatie, bedrijf of instantie.

Werken met het AVA-token

Bij Travala is AVA de standaard cryptocurrency. Het is de kern van alle bestaande en toekomstige use-cases die Travala nastreeft. Met het token probeert het platform klanten te motiveren om de dienst vaker te gebruiken en gebruikers meer betrokken te maken bij de dienst.

Naarmate het klantenbestand groeit, wordt AVA steeds belangrijker. Met AVA ontvang je waardevolle beloningen. Je kunt de token inzetten voor slimme kortingen, loyaliteitsprogramma’s of bonussen. Daarnaast kun je AVA gebruiken om te betalen voor je trip, iets te kopen in de shops, een cashback te krijgen, of bepaalde vakantiegerelateerde rekeningen te betalen.

Dat is precies waar de blockchain weer komt kijken: zonder de blockchain zou deze token niet kunnen bestaan. Travala spreekt met de eigen token specifiek cryptobezitters aan; zij weten hoe tokens werken en wat ze ermee kunnen doen.

Boeken (met crypto) zoals je gewend bent

Een vakantie boeken doe je bij Travala zoals je gewend bent. Het lijkt in de opzet op de bekende boekingssites, zoals Booking.com en Expedia. Het voordeel is dat Travala geen 15 tot 40 procent aan commissie vangt. De grote boekingssites vragen zoveel commissie, omdat de hotel- en accommodatie-eigenaren anders geen advertentie op de website mogen platen.

vakantie boeken met bitcoin
Dankzij de blockchain worden alle tussenpersonen die allemaal een vergoeding ontvangen, er tussenuit gehaald. Hotel- en accommodatie-eigenaren betalen op het platform 0,0 procent commissie. Daardoor kunnen de vakantieprijzen soms tot wel 45 procent goedkoper uitvallen voor consumenten.

Het aanbod groeit

Travala bestaat nog niet erg lang, maar het aanbod groeit met de dag. Inmiddels worden er al meer dan twee miljoen accommodaties bij het platform aangeboden en dit aantal blijft groeien.

Het platform wil een reisboeken gemakkelijk maken voor Bitcoin-bezitters. Daarvoor hoeven er geen halsbrekende toeren met exchanges worden uitgehaald: je betaalt zoals je anders ook een vakantie zou boeken. Je vindt op de website geen opdringerige advertenties, maar wel een zoekbalk, waar je direct op je bestemming kunt zoeken.

Mobiele apps

Inmiddels heeft Travala ook mobiele apps beschikbaar om een hotel of accommodatie te boeken. Deze apps zijn beschikbaar voor onder meer Google Play en de Apple App Store. Ook via deze apps is het mogelijk met cryptocurrency te betalen.

Verschillende betaalopties

Betalen voor je hotel of accommodatie kan bij Travala, zoals genoemd met Bitcoin. Maar er zijn ook nog talloze andere opties om te betalen. Zo kun je de eerder genoemde AVA-tokens gebruiken om je vlucht te betalen. Betalen met traditioneel geld is ook mogelijk door gebruik te maken van een credit card.

Travala biedt ook ondersteuning voor het betalen met wat onbekendere munten. Zo kun je ook met XMR of XLM betalen. Uiteraard zijn ook de bekende opties als Bitcoin, Ethers en TRX beschikbaar. Alle bij Travala aangesloten hotels en accommodaties accepteren de munt. Inmiddels zijn dit er meer dan 2 miljoen.

Geld verdienen voor reizen

Door anderen uit te nodigen, kun je 23 euro beloning verdienen voor een volgende reis. Je kunt deze 23 euro besteden bij een boeking ter waarde van 180 euro of meer. Deze 23 euro ontvang je als iemand een boeking plaatst voor 180 euro of meer.

Je ontvangt het geld niet in euro’s, maar in AVA-token. De waarde hiervan verschijnt direct in je wallet op Travala.com.

Eén reactie

  1. Beste,

    Ik ben eigenaar van een hotel in Belgie. Wij denken eraan om mensen ook de kans te geven om met bitcoins te betalen. Hebben jullie meer info hierover?

    Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.