Cryptocurrencies worden steeds populairder, maar verwarrend is het wel. Zo wordt bijvoorbeeld de Bitcoin vaak afgekort als XBT in plaats van BTC. Er worden wereldwijd verschillende afkortingen gebruikt voor Bitcoin. XBT is een nieuwe afkorting voor Bitcoin die steeds gebruikelijker wordt. Deze afkorting is afkomstig van de International Standards Organization (ISO) die een lijst met internationaal erkende valuta’s bijhoudt.

BTC wordt gebruikt vanwege de letters in het woord Bitcoin, makkelijk te onthouden en eenvoudig in gebruik. Bitcoin is ook wel de eerste valuta ter wereld met meer dan twee cijfers achter de komma.

Waarom geen BTC maar XBT?

De reden dat Bitcoin niet zou moeten worden afgekort als BTC is vanwege de ISO regelgeving. De eerste twee letters van de afkorting zouden BT zijn, echter is deze land code al in gebruik door Bhutan. Bitcoin is niet aan één land gebonden en daarom is er gekozen voor XBT een alternatieve afkorting voor de Bitcoin.

Omdat Bitcoin niet aan één land gebonden is schrijft de ISO voor dat de afkorting van de valuta moet beginnen met een X. Er is dus geen verschil tussen BTC en XBT behalve de letters. Je kunt het ook wel vergelijken met de GBP, de afkorting bestaat uit de eerste twee letters van het land, Great Britain en de P voor de valuta eenheid in dit geval de Pound.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.