Een van de grootste commerciële banken in Zuid-Korea werkt samen met de Korea Expressway Corporation voor een op blockchain gebaseerd tolsysteem.

 

KEB Hana Bank, een van de grootste commerciële banken in Zuid-Korea, heeft een overeenkomst bereikt met de door de staat gesteunde snelwegbeheerder, de Korea Expressway Corporation, om een op blockchain gebaseerd tol-betalingssysteem over de snelwegen van het land te brengen.

Volgens D Daily zal het project naar verwachting voor het einde van het jaar van start gaan. De KEB Hana’s bankieren-app, Hana One Q, wordt door het systeem verbonden. Dit maakt het mogelijk voor automobilisten om hun tol-betalingen makkelijk te kunnen doen, ze kunnen het ook uitstellen of tol-terugbetalingen ontvangen.

Het rapport stelt dat beide partijen die betrokken zijn bij de deal die is bereikt om de blockchain-oplossing te implementeren, ernaar streven de contante betalingen of creditcardbetalingen te verwijderen, deels vanwege de COVID-19-pandemie die hen aanmoedigt om contactloze oplossingen aan te bieden.

De Korea Expressway Corporation en KEB Hana Bank willen blockchain gebruiken om gegevens te delen om synergieën te versterken, samen met het betalingssysteem project.

 

De acceptatie van contactloze betalingen versterken

Kwang-Ho Lee, hoofd van de verkoopafdeling bij Korea Expressway Corporation, gaf commentaar op de aankondiging:

“We zullen doorgaan met het uitbreiden van op maat gemaakte niet-face-to-face (contactloze) diensten voor het publiek door blockchain-technologie toe te passen, die deel uitmaakt van de Koreaanse versie van het digitale new deal-beleid om de wereldeconomie te leiden na het coronavirus.”

Het ministerie van Wetenschap en ICT en de Korea Internet & Security Agency keurden de deal goed. KEB Hana kreeg vorig jaar ook een knipoog voor zijn blockchain mobiele elektronische verificatie-programma van dezelfde bureaus.

Onlangs heeft de Zuid-Koreaanse regering haar intentie bekendgemaakt om tegen 2025 meer dan $ 48,2 miljard in Blockchain en andere Industrie 4.0-technologieën te investeren.Het doel van het land is om de digitalisering van alle industrieën in het komende post-pandemie-tijdperk te bevorderen.

Andong, een stad in de provincie Gyeongbuk in Zuid-Korea, kondigde op 7 juli aan dat ze een vergunning hadden gekregen om een vrijhandelszone voor industriële hennep te exploiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.