De stijging naar $ 142 miljoen van de open belangstelling voor CME Bitcoin-opties in de eerste helft van mei, duidt een stijging van meer dan 10 keer de waarde aan het einde April.

De open belangstelling voor de opties van Chicago Mercantile Exchange Bitcoin is de afgelopen dagen enorm gestegen, tot $ 142 miljoen vanaf 15 mei.

Volgens gegevens van marktanalysebedrijf Skew betekent dit een winst van meer dan 1000% van slechts 12 miljoen dollar aan openstaande rente eind april.

 

Halvering van Bitcoin ziet enorme belangstelling voor handel in opties

CME zag een eerste piek in het optievolume op 5 mei en 6 mei, waarbij beide dagen opliepen naar $ 10 miljoen. Dit daalde echter tot een meer gebruikelijke $ 1 miljoen op vrijdag 8 mei, de laatste handelsdag voordat de Bitcoin halveerde. Het volume van opties op de dag van de halvering, 11 mei, steeg terug tot $ 17 miljoen, en elk van de drie dagen sindsdien is er een volume van tussen de $ 30 miljoen en $ 40 miljoen geweest.

Dit bracht de open rente gisteren aan het einde van de handel op 142 miljoen dollar, meer dan 10 keer het bedrag dat eind april werd geregistreerd.

 

Institutionele investeringen nemen nog steeds toe

Zoals Cointelegraph meldde, zijn de institutionele investeringen in Bitcoin (BTC) blijven stijgen in de aanloop naar en na de halvering van de Bitcoin van maandag.

Met name bedrijven zoals Grayscale en Fidelity Digital hebben een toegenomen interesse gemeld, en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones beweerde onlangs dat bijna 2% van zijn vermogen in Bitcoin wordt gehouden.

Open rente in CME’s Bitcoin-toekomst bereikte vorige week ook een recordhoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.