Alibaba’s betalingsafdeling Ant Group heeft een nieuwe blockchain-oplossing gelanceerd, AntChain, voor meer vertrouwen en transparantie in industriële processen.

De betalingsdochter van de Chinese e-commerce gigant Alibaba, Ant Group, lanceerde vandaag een nieuwe blockchain-oplossing genaamd AntChain.

Volgens een rapport gepubliceerd op South China Morning Post, is AntChain gebouwd bovenop de blockchain-technologie van Ant Group, die kunstmatige intelligentie, Internet of Things (IoT), veilige berekeningen en andere technologieën combineert.

Als onderdeel van het AntChain-initiatief heeft de Ant Group een nieuw werkstation gebouwd dat qua grootte vergelijkbaar is met een laptop. Het wordt geleverd met ingebouwde software en hardwareversneller bedoeld om de werking van blockchain-applicaties te vergemakkelijken.

Het werkstation van AntChain kan naar verluidt de insteltijd verkorten tot een tiende van de gebruikelijke tijd en kan transactiesnelheden met 30% verhogen.

 

Dagelijks worden meer dan 100 miljoen digitale records geüpload

Ant Group stapte in 2015 de blockchain-ruimte in en begon vorig jaar aan commerciële toepassingen op zijn blockchain. Volgens hun kunnen ze nu meer dan een miljard gebruikersaccounts en transacties per dag verwerken.

Het bedrijf zei dat bijna 100 miljoen digitale records, inclusief transactiegegevens, copyright en eigendomscertificaten, elke dag naar AntChain worden geüpload.

Ant Group heeft opmerkelijke interesse getoond in de blockchain-industrie. In januari van dit jaar kondigde het bedrijf ook de lancering aan van een op ondernemingen gericht blockchain-platform genaamd Ant Blockchain Open Alliance.

In een officiële verklaring zei Li Jieli, de algemeen manager van blockchain-oplossingen en -innovaties bij Ant: “De toepassing van blockchain in de industrie bevindt zich nog in een vroeg stadium en [het] zal digitale transacties ondersteunen, waardoor de kosten in verschillende industrieën als de digitale economie worden verlaagd ontwikkelt zich.