Je hebt de term Bitcoin ETF waarschijnlijk de afgelopen jaren meerdere keren gehoord. Deze unieke exchangetraded funds (ETF) bieden beleggers meer flexibiliteit, bescherming en zekerheid dan traditionele beleggingen. Een ETF is een fonds dat de prestaties van een actief of een groep activa volgt. Als zodanig kunnen ETF’s een geweldige manier zijn om de winst te verhogen en risico’s te verkleinen.

Vraag een crypto-expert om één ding te noemen dat ze graag in de branche zouden willen zien, en ze zullen waarschijnlijk een Bitcoin ETF zeggen. Ondanks dat de cryptocurrency al 10 jaar bestaat, blijven ETF’s voor Bitcoin iets dat toezichthouders uitzonderlijk nerveus zijn om toe te staan. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat dit actief ongelooflijk volatiel is, wat de vrees wekt dat beginnende investeerders hun geld op een lelijke manier aan een hoog risico kunnen blootstellen. Bitcoin ETF

Een aanzienlijk aantal aanvragen voor Bitcoin ETF’s is de afgelopen jaren door de Securities and Exchange Commission (SEC) afgewezen. Nu groeit de druk op de SEC om een ​​BTC ETF groen licht te geven.

Wat is een Bitcoin ETF?

Een ETF is een beursgenoteerd fonds. Ze zijn gebruikelijk voor zaken zoals:

Iemand die bijvoorbeeld in een ETF van een luchtvaartmaatschappij investeert, zou kunnen profiteren van stijgende aandelenkoersen zonder de aandelen zelf fysiek te bezitten.

Dus, hoe werkt een Bitcoin ETF in theorie? Welnu, een gereguleerde bank, crypto-beurs of vermogensbeheermaatschappij zou geld inzamelen van investeerders en van hieruit zouden ze namens hen Bitcoin kopen (of, in sommige gevallen, BTC-futures). In ruil daarvoor zou een koper aandelen in de Bitcoin ETF ontvangen, waarbij de prijzen omhoog of omlaag gaan op basis van de waarde van de cryptocurrency.

Beleggingsstrategieën

Momenteel worden EFTs gebruikt voor een groot aantal verschillende beleggingsstrategieën. Deze strategieën omvatten het genereren van inkomsten, speculatie, prijsverhogingen en het compenseren van risico’s in de portefeuille van een belegger.

Belangrijk is dat een ETF alle soorten beleggingen kan omvatten. Het is gebruikelijk om een ​​ETF te zien als een selectie van aandelen, grondstoffen of obligaties. Op deze manier lijken ETF’s sterk op onderlinge fondsen. In veel gevallen zal een ETF aandelen bevatten van verschillende bedrijven die allemaal gerelateerd zijn aan een bepaalde sector, zoals het bankwezen of de defensie-industrie.

Er zijn ook ETF’s die veel meer inclusief zijn. Deze investeringen kunnen honderden of duizenden aandelen in verschillende bedrijfstakken bevatten. Bovendien kunnen ze zowel Amerikaanse als internationale bedrijven omvatten, afhankelijk van de ETF-specificaties. Daarom zijn ETF’s wereldwijd enorm populair.

In tegenstelling tot onderlinge fondsen worden ETF’s dagelijks verhandeld. Vandaar hun naam “Exchange Traded Funds”. Als zodanig zijn deze beleggingen onderhevig aan prijsschommelingen afhankelijk van hun samenstelling en marktactiviteit. Hun prijsschommelingen kunnen subtieler zijn omdat het fonds een gemiddelde is van alle beleggingen die het bevat.

Een van de belangrijkste voordelen van een ETF is dat het beleggers in staat stelt veel tijd te besparen op makelaarskosten en kostenratio’s. Bovendien is je gemiddelde ETF veel meer liquide dan onderlinge fondsen of andere investeringsvehikels op de markt. Deze extra liquiditeit betekent meer opties voor beleggers in deze fondsen.

Nadelen van de Bitcoin ETF

Het maximale aanbod van BTC is afgetopt op 21 miljoen. Als gevolg hiervan kan het opsluiten van aanzienlijke hoeveelheden instabiliteit in de prijs veroorzaken.

Bovendien zullen de bedrijven die hopen een BTC ETF te verstrekken, moeten bewijzen dat ze betrouwbaar zijn en op dit moment maken toezichthouders zoals de SEC zich zorgen dat het risico van fraude en manipulatie in deze snelgroeiende sector niet kan worden uitgesloten.

Als het gaat om het kopen van een Bitcoin ETF, kunnen we lang wachten. Beleggingsondernemingen worden steeds meer geïrriteerd door de manier waarop hun aanvragen om een ​​Bitcoin ETF te lanceren voortdurend worden afgewezen. Het kan enige tijd duren voordat een fonds opduikt dat 100 procent blootstelling aan deze cryptocurrency biedt (de SEC heeft zelfs ETF’s geblokkeerd waar slechts 25 procent van het kapitaal in Bitcoin zou worden geïnvesteerd).

Er zijn echter redenen om optimistisch te zijn. Verschillende senior figuren binnen de SEC maken deel uit van de groeiende oproepen tot acceptatie van deze op de beurs verhandelde fondsen. En vorige maand kondigde commissaris Jay Clayton, een goed gedocumenteerde cryptoscepticus, aan dat hij de rol zou verlaten. Het is heel goed mogelijk dat zijn vervanger meer open staat voor deze fondsen.

Crypto ETF

Kort samengevat zijn ETF’s producten die worden verhandeld op beurzen die de prijsactie van een onderliggend actief of een basket met activa volgen. Sommige ETF’s worden gedekt door contanten en sommige worden gedekt door de fysieke activa zelf.

In wezen zou een crypto-ETF mensen in staat stellen om cryptoproducten op traditionele beurzen te verhandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.