’s Werelds grootste cryptocurrency exchange.

Aanbod

Handelen, minen en staken van meer dan 500 crypto's.

Betaalmethoden

ADVCash, Visa, Mastercard, bankoverschrijving

Minimale storting

$10

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,02% tot 0,1%

Features

All-in-one crypto exchange en broker voor zowel beginners als ervaren traders.

Bitmex – Onze review en ervaring

BitMEX staat voor Bitcoin Mercantile Exchange en werd in 2014 opgericht door Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed. Het hoofdkantoor is gevestigd in HongKong. Het verschil tussen BitMEX en andere exchanges is dat dit vooral een beurs is voor margehandel. Je bezit dus nooit daadwerkelijk Bitcoin of andere munten, maar je speculeert met derivaten. Een derivaat is afgeleid van de huidige waarde van bijvoorbeeld Bitcoin.

Handelen doe je bij BitMEX middels contracten. Daardoor kun je ook een hefboom gebruiken om sneller winst te genereren I(of juist te verliezen). Margehandel of Margin Trading is niet voor iedereen geschikt. Het kan dus riskant zijn. Deze dienst is dus alleen bedoeld voor experts die precies weten wat ze aan het doen zijn. Laten we eens dieper ingaan op de werking van BitMEX.

Beginnen met BitMEX

Om met BitMEX te werken, moeten gebruikers eerst een account aanmaken. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres opgeeft; dit is waarmee alle communicatie verloopt en waarmee je je account moet bevestigen. Het fijne van BitMEX is dat het niet noodzakelijk is om op te geven waar je woont en wat je voor- en achternaam is. Dit platform doet namelijk niet aan Know Your Customer (KYC), waardoor je zo goed als anoniem kunt handelen.

Het traden is alleen voorbehouden aan gebruikers die zich niet in Amerika bevinden. Bevind je je wel in Amerika? Dan zou je bijvoorbeeld een VPN kunnen gebruiken. Dat is trouwens goed om rekening mee te houden als je standaard wel een VPN gebruikt, terwijl je je in Nederland bevindt: je kunt deze beter even uitzetten als je van BitMEX gebruikmaakt. Anders wordt je account mogelijk geblokkeerd en moet je met waterdicht bewijs komen dat je niet in Amerika woont. Wat dat betreft is de dienst soms wel wat rigide.

Bitcoin storten

Je kunt bij dit platform geen cryptocurrency kopen. Dat moet je doen bij andere platformen. Je beschikt op dit platform over BTC door de munt vanuit je wallet te versturen naar het unieke ontvangstadres van BitMEX. Je kunt ook Bitcoin kopen met iDEAL en daarna doorsturen naar het platform. Dit werkt met een tussenstap van bijvoorbeeld Bitvavo of een andere aanbieder.

Als je bij een aanbieder Bitcoin hebt gekocht, log je in bij BitMEX, klik je op ‘Account en Security’ en klik je op ‘Deposit’. Je ziet hier je unieke Bitcoin wallet adres, dat vaak begint met 3BMEX. Ga naar de aanbieder van de Bitcoin, ga naar het overzicht en klik op ‘Opnemen’. Je vult dan in hoeveel Bitcoin je wilt versturen naar BitMEX. Daarvoor vul je het adres in. Kopieer en plak het adres zorgvuldig, want fouten kunnen ervoor zorgen dat je je Bitcoins kwijtraakt. Overtypen is dus geen goed idee. Klik op ‘Doorgaan’ en bevestig de transactie via het e-mailbericht.

Handelen in cryptocurrencies

Na 30 minuten is je account helemaal bevestigd en kun je direct beginnen met handelen. Je kunt posities inkopen voor verschillende cryptovaluta. Ondersteunde valuta zijn onder meer Bitcoin (XBT), CardanoBitcoin CashEOSEthereumLitecoinTron en Ripple. Uiteraard heeft BitMEX een heel eigen interface en kun je een dashboard of de Bitmex App gebruiken.

De exchange begrijpen

Eigenlijk ziet BitMEX er niet veel anders uit dan andere exchanges. Als je al ervaring hebt met exchanges, begrijp je het in een oogopslag. Ben je er nieuw mee, dan kost dit iets meer moeite. In grote lijnen komen alle instrumenten overeen met andere exchanges, met als verschil dat je onder het knopje ‘Trade’ een dashboard met alle handelsinstrumenten krijgt te zien.

Je kunt een dashboard helemaal naar eigen smaak indelen. Zo kun je bovenaan bijvoorbeeld het orderboek, de dieptegrafiek, de grafiek van de geselecteerde munt of alle recente trades plaatsen. Je kunt na een trade de geopende positie inzien en bewerken. Je krijgt bij BitMEX volop tools om zinvoller te handelen.

Hoe plaats je een order op BitMEX?

Een order plaatsen op BitMEX is relatief eenvoudig. Je stort eerst Bitcoin (BTC) te goed. Daarna kun je een keuze maken uit een Limit order, Market Order, Stop Market Order, Stop Limit Order, Trailing Stop Order, Take Profit Limit Order of een Take Profit Market Order. Je kunt dit doen in een apart schermpje op het platform, waar je ‘Place Order’ ziet staan.

Je kunt, afhankelijk van je order, aangeven of je long of short wilt gaan. Als je long gaat verwacht je dat de prijs omhoog gaat en als je short gaat, denk je dat de prijs zal dalen.

Hefbomen gebruiken

Bij BitMEX kun je hefbomen gebruiken. Dit maakt het een populaire exchange voor handelaren. Je kunt bij Bitcoin zelfs met een hefboom tot 100x werken. Voor andere cryptovaluta zijn de hefbomen bijvoorbeeld 20x, 50x, 33,3x of 20x.

Door te werken met een hefboom kun je een order plaatsen die groter is dan je eigen saldo. Dat kan leiden tot meer winst dan wanneer je een order plaatst met je eigen saldo. Je leent hiervoor geld. We noemen dit ook wel Margin Trading. Je kunt hiermee veel geld verdienen, maar ook veel geld verliezen. Deze functie is dus voorbehouden aan experts die weten wat ze aan het doen zijn.

Kosten: de fees

Uiteraard moeten platformen winst maken en dat is bij BitMEX niet anders. Daarom werkt dit platform met fees. Voor traditionele futures-handel werkt het bedrijf met een vergoedingsschema. Voor het handelen met Bitcoin wordt een Maker fee van 0,02500% gebruikt. Het storten van tegoed is volledig gratis. Ook het opnemen van tegoed is volledig gratis, maar er moet wel een fee meegestuurd worden.

Het kan even duren voordat je opname is goedgekeurd: elke aanvraag wordt handmatig gecontroleerd. Als je opname voor 15:00 uur geplaatst is, ontvang je je Bitcoin nog op dezelfde dag.

Hoe betrouwbaar is BitMEX?

BitMEX wordt hoog gewaardeerd door haar investeerders. Volgens kenners is het een van de veiligste beurzen voor cryptovaluta met Margin Trading. Bij BitMEX vindt geen echte handel plaats, maar hier wordt wel crypto gestort. Om dit veilig te laten verlopen, heeft BitMEX extra beveiligingsmaatregelen genomen.

Goed nieuws: tot dusver zijn er geen hacks of andere lekken geweest bij BitMEX. Waarschijnlijk zijn de betrouwbaarheid en de veiligheid belangrijke factoren voor gebruikers om voor dit platform te kiezen.

BitMEX doet aan risicomanagement het saldo op alle accounts op de website bij elkaar op te tellen. De som moet dan altijd nul zijn. Als dat niet het geval is, wordt de handel stilgezet en gecontroleerd door de medewerkers van BitMEX. Dan worden er ook geen private keys opgeslagen in de cloud. Op die manier zijn gebruikers ervan verzekerd dat er geen fraude plaatsvindt en dat je eerlijk kunt handelen.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor BitMEX?

De BitMEX exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de BitMEX exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft BitMEX alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt BitMEX de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals BitMEX. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de BitMEX exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over BitMEX

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.