’s Werelds grootste cryptocurrency exchange.

Aanbod

Handelen, minen en staken van meer dan 500 crypto's.

Betaalmethoden

ADVCash, Visa, Mastercard, bankoverschrijving

Minimale storting

$10

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,02% tot 0,1%

Features

All-in-one crypto exchange en broker voor zowel beginners als ervaren traders.

Bitonic – Onze review en ervaring

Bitonic is een Nederlandse partij die het mogelijk maakt om eenvoudig Bitcoin te kopen en verkopen. Wanneer jij je al langere tijd verdiept in Bitcoin, dan ben je vast en zeker, wel eens op de Bitonic exchange website terecht gekomen. Dit is namelijk het eerste Nederlandse bedrijf dat het mogelijk maakte Bitcoins te kopen via het welbekende ‘IDEAL’. Op dit platform kun je eenvoudig cryptocurrencies kopen met iDeal.

Bitonic figureert als een tussenplatform tussen consument en verschillende Bitcoin handelsplatformen. Hierdoor wordt het voor beginnende handelaren makkelijker om in te stappen en te investeren in de wereld van Bitcoin.

De missie en het hoofddoel van de website is dan ook, niet voor niets; Bitcoin voor iedereen. Via het handige platform vat Bitonic heeft ontwikkeld bieden ze je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier Bitcoins aan te schaffen.

Bitonic inloggen en Bitonic valuta toevoegen

Eén van de redenen waarom Bitonic zo populair is onder Nederlandse gebruikers is vanwege de enorm makkelijke Bitonic log in. Bitonic biedt je namelijk de mogelijkheid tot Bitcoins kopen zonder een account te hoeven aanmaken! Het enige wat je hier voor nodig hebt is een online wallet.

Wel zitten hier enkele limieten en regels aan verbonden. Het is wettelijk namelijk niet toegestaan grote hoeveelheden Bitcoins te kopen, zonder dat leveranciers hiervan weten met wie er zaken wordt gedaan.

Tot €50,- biedt Bitonic je de mogelijkheid om Bitcoins te kopen zonder verificatie. Bij hogere bedragen is verificatie vereist. Maar in tegenstelling tot bij andere Bitcoin exchanges, is het bij Bitonic niet nodig om je te verifiëren door middel van het opsturen van een legitimatie bewijs. De verificatiemethode van Bitonic inloggen is zeer eenvoudig en wordt zeer snel en volledig automatisch uitgevoerd. Dit heeft als voordeel, dat er ook tijdens drukke periodes snel Bitcoins kunnen worden gekocht zonder belemmering.

Verificatie gaat zeer eenvoudig en is binnen slechts enkele minuten afgerond. Na het opgeven van enkele persoonlijke gegevens, zoals Je bankrekening nummer en telefoonnummer ontvang je per SMS een verificatiecode. Deze verkregen verificatiecode vul je vervolgens in op de website om je nummer te verifiëren. De volgende stap is het overmaken van 1 cent met jouw eigen bankrekening met de juiste omschrijving, naar die van Bitonic. Binnen enkele uren of maximaal 1 werkdag zul je vervolgens bericht ontvangen dat jouw bankrekening geverifieerd is.

Bitonic log in

Hoe werkt het kopen van Bitcoin op Bitonic?

Het kopen van Bitcoins is door Bitonic tot een enorm gemakkelijk proces gemaakt. Het is zo ingericht dat je zonder technische kennis en met zo min mogelijk stappen, Bitcoins kan gaan aanschaffen. Wanneer je op de website van Bitonic terecht komt, zie je direct de widget waarin Bitonic kopen mogelijk maakt. Hierin kun je direct aangeven hoeveel Bitcoins je wil gaan kopen. De prijs die vervolgens getoond wordt geeft direct de all inclusive prijs dat Bitonic hanteert. Deze prijs houdt dus in, dat er geen bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld fees, of andere transactiekosten bij komen.

De waarde van de Bitcoin is sterk variabel en veranderd constant. Het kan zelfs zo zijn dat over 10 minuten, deze een heel andere waarde hebben dan de prijs die je nu ziet. Het is daarom zeer belangrijk de actuele Bitcoin koersen in de gaten te houden. Na het aangeven van de hoeveelheid Bitcoin jij bij Bitonic kopen wil, hoef je alleen nog maar je Bitcoin ontvangstadres aan te geven. Hierna kan je jou bank selecteren en de betaling gaan voldoen.

Bitcoin kopen Bitonic

Bitcoins verkopen op Bitonic

Wanneer je een mooie winst hebt behaald en je Bitcoins wil gaan verkopen voor keiharde euro’s, dan biedt Bitonic je daar de mogelijkheid voor. Wanneer je op verkopen besluit over te gaan laat Bitonic je gelijk het definitieve bedrag zien dat zij betalen per Bitcoin. Zo weet je gelijk wat de opbrengst van jouw Bitcoin gaat zijn. Dit is in tegenstelling tot andere Bitcoin exchanges een erg positief punt. Vaak wordt er namelijk per verkoop pas een prijs vastgesteld door risicofactoren en koersdalingen. Bij Bitonic weet je dus direct wat jouw Bitcoin verkoop je gaat opbrengen.

De uitbetaling wordt gedaan via bankoverschrijving. Dit is dus ook de reden waarom jouw bankgegevens geregistreerd moet zijn bij Bitonic. Tijdens de overschrijving wordt er overigens in tegenstelling tot bij andere exchanges niet gekeken of de bankrekening daadwerkelijk van jou is. Je kunt je dus laten uitbetalen op elke SEPA rekening dan ook.

De uitbetalingsopdrachten van Bitonic worden direct doorgegeven aan banken. Deze zullen dus zeer snel worden uitbetaald.

Bitcoin verkopen Bitonic

Bitonic fees en overige Bitonic kosten

De getoonde prijzen zijn bij Bitonic altijd inclusief Bitonic fees en overige Bitonic kosten. Dit is vrij uniek, zeker in vergelijking met andere exchanges waar vaak extra kosten bij het aan en inkoopproces wordt gerekend. De fee die door Bitonic gerekend wordt is variabel en kan per dag nog wel eens verschillen. Naar Bitonics eigen zeggen ligt de fee op gemiddeld 1% dit is vrij gemiddeld in vergelijking met de andere Bitcoin exchanges.

Er zijn echter brokers die lagere fees rekenen dan de Bitonic fees zoals Bitvavo. Dit is voornamelijk het geval tijdens grote inkopen tegelijk. Hoe meer Bitcoins je aanschaft hoe goedkoper de prijs per Bitcoin wordt. Bij kleine transacties is de Bitcoin over het algemeen een stuk duurder dan bij grote transacties.

Bitonic koopt zijn eigen voorraden Bitcoins in en levert alleen uit eigen voorraad. Ze kopen over het algemeen grote volumes in, dit is gelijk de reden dat het mogelijk maakt om Bitcoins tegen relatief scherpe tarieven aan te bieden.

Is Bitonic veilig en is Bitonic betrouwbaar als exchange?

Bitonic is op dit moment de nummer 1 Nederlandse Bitcoin leverancier. Ze leveren enkel uit eigen voorraad en zijn volledig transparant over hun manier van dienstverlening. Met enkele duizenden tevreden klanten, is dus rustig te stellen dat Bitonic een veilig handelsplatform is.

Natuurlijk is dit naar eigen zeggen. Om er zeker van te zijn dat Bitonic betrouwbaar is kun je een kijkje nemen op Google naar een van de vele recensies van gebruikers van het handelsplatform. Hier zul je veelal positieve berichten vinden. Dit is dus een goede indicatie wat betreft de betrouwbaarheid van Bitonic.

Bitonic review & ervaringen

Bitonic neemt de ingewikkelde manier van traden weg door middel van een voor Nederlanders zeer bekend en gemakkelijk betalingssysteem te gebruiken, namelijk; IDEAL betalingen. Dit is de belangrijkste reden waarom Bitonic tot de nummer 1 leverancier van Bitcoin is uitgegroeid.

Een andere belangrijke reden waarom Bitonic in Nederland een zeer grote speler binnen de cryptosector is geworden. Is omdat ze leveren vanuit eigen voorraad. Op de site vind je direct de kosten van een bepaalde aankoop die je wil gaan doen en zijn de Bitcoins snel bijgeschreven op jou wallet.

Inmiddels heeft Bitonic duizenden Bitcoins verkocht uit eigen voorraad. De ervaringen Bitonic zijn dan ook zeer positief te noemen, onder de gebruikers van dit Nederlandse handelsplatform.

Bitonic contact

Sinds mei 2012 staat Bitonic als bedrijf geregistreerd bij de KVK en is dus een legitiem bedrijf. Dit is zelf terug te vinden in de KVK database onder nummer :58276149.

Daarnaast beschikt Bitonic over een klantenservice dat 24/7 bereikbaar is via vele verschillende kanalen. Zo bieden ze je de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben, mail contact te hebben of via social media contact op te nemen. Maar ook bijvoorbeeld via Telegram, dit is een kanaal dat de mogelijkheid biedt met een medewerker van Bitonic te chatten.

Al met al geeft dit dus aan dat Bitonic een bedrijf is dat dagelijks voor jou klaar staat, en je willen helpen waar mogelijk.

Hier vind je het klantenservice centrum van Bitonic https://bitonic.nl/contact. Hier worden ook gelijk alle veel gestelde vragen behandeld. Mocht je hier niet verder mee komen, dan kun je contact opnemen met een van de medewerkers middels één van de vele verschillende kanalen.

Heb je interesse in crypto exchanges en wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan hier onze uitgebreide review over bijvoorbeeld, de Binance exchange en BTC Direct.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Bitonic?

De Bitonic exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Bitonic exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Bitonic alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Bitonic de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Bitonic. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Bitonic exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over Bitonic

Nee, voor het kopen van Bitcoin is geen account nodig bij Bitonic.

Wel zitten hier een aantal regels aan verbonden. Het is wettelijk namelijk niet toegestaan om grote hoeveelheden Bitcoin te kopen, zonder dat leveranciers hiervan weten met wie er zaken wordt gedaan.

Ja, Bitonic is momenteel de nummer één leverancier van Bitcoin in Nederland. Bitonic levert Bitcoin uitsluitend uit eigen voorraad en kent duizenden tevreden klanten. Je kunt dus rustig stellen, dat Bitonic een uitermate veilig platform is.

Op Bitonic is het alleen mogelijk Bitcoin te kopen en te verkopen. Het niet mogelijk andere crypto currency’s te verhandelen.

Bitonic hanteert een gemiddelde fee hoogte van 1%

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.