Eenvoudig handelen in crypto op een exchange die al 10 jaar bestaat.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen, verkopen, staken en meer.

Betaalmethoden

Visa, Mastercard, bankoverschrijving

Minimale storting

$5

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,50%

Features

Bitstamp is goed geschikt voor zowel beginners als ervaren traders om er crypto te kopen, verkopen en te staken. De Exchange bestaat al sinds 2011 en is uiterst veilige. Daarnaast rekent het platform lage transactiekosten.

Bitstamp – Onze review en ervaring

De Bitstamp Exchange werkt over het algemeen het zelfde als alle andere crypto exchanges in de crypto sector. Na het openen van een account en hier waarde op te hebben gezet, krijg je de optie om cryptocurrency kopen en te verkopen op de Bitstamp Exchange.

De Bitstamp Exchange, kan gezien worden als een platform dat twee partijen bij elkaar brengt. Wanneer je crypto koopt op Bitstamp, koop je namelijk niet direct van de Bitstamp Exchange. In plaats daarvan koop je coins bij een andere partij waarvan Bitstamp faciliteert.

Bitstamp account registreren en Bitstamp verification

Alvorens je wilt beginnen met het verhandelen van crypto op Bitstamp dien je een account te registreren en waarde op je account te zetten. We zullen je stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

  1. Op de Bitstamp homepage dien je recht boven in het scherm op de knop ‘Register’ te klikken. Vervolgens dien je hier wat persoonlijke informatie in te vullen. Zoals bijvoorbeeld je volledige naam, email-adres en nationaliteit.
  2. Na dit te hebben ingevuld, zul je van Bitstamp een email ontvangen, deze email zal een activatie link bevatten  om jouw email mee te verifiëren. Hier dien je op te klikken alvorens je wordt doorgestuurd naar jouw unieke account ID. Zorg er voor dat je het unieke account ID ergens opschrijft, aangezien je deze nodig gaat hebben om in te loggen op jouw Bitstamp account
  3. De derde stap is na het openen van een Bitstamp account, het instellen van de beveiliging op jouw account. Dit kan door middel van de 2FA authenticator. Deze dien je te downloaden en de getoonde stappen hiervoor dienen gevolg te worden.
  4. De laatste stap van het registreren van een account is het verifiëren van jouw identiteit. Hoewel dit alleen nodig is wanneer je geld dat niet afkomend uit de digitale wereld is wil storten op jouw Bitstamp account, zoals euro’s bijvoorbeeld. Om dit te doen dien je op jouw Bitstamp account op ‘Verifiy’ te klikken en en ‘Personal Verifiy’ te selecteren. Vervolgens ga je verder met het voltooien van de getoonde stappen. Na dit te hebben gedaan zal het ongeveer 24 uur duren voor jouw account verificatie is voltooid.

Geld storten op je Bitstamp account

Na de account registratie te hebben voltooid, zul je geld moeten storten op je Bitstamp account. Het fijne hieraan voor Nederlanders is dat Bitstamp IDEAL ondersteund, wat dit proces allemaal wat gemakkelijker maakt.

Om geld te storten klik je op ‘Deposit’ hier zullen alle mogelijk betaalmethodes vervolgens getoond worden. Hier kun je de gewenste betaalmethode kiezen en de hoeveelheid die jij wilt storten en dien je op ‘Confirm’ te klikken om dit te bevestigen.

Het fijne aan Bitstamp IDEAL betaling is dat het door jou gestorte bedrag gelijk is toegevoegd aan jouw account.

Bitstamp crypto kopen en verkopen

Wanneer je de hier boven uitgelegde stappen hebt gevolgd, dan zou je nu succesvol een account moeten hebben aangemaakt en geld hebben gestort op jouw Bitstamp account. Na dit met succes te hebben gedaan is het nu tijd om te beginnen met het kopen van crypto op Bitstamp.

Om dit te doen dien je bovenaan het scherm op de buy/sell knop te klikken. Hier kun je vervolgens het cryptocurrency trading pair kiezen die jij wenst te kopen, of te verkopen.

Eenmaal op de trading pagina te zijn aangekomen van de cryptocurrency die jij wenst te kopen, vul je simpelweg de hoeveelheid de jij wenst aan te kopen en klik je op de groene ‘Buy’ knop. Voor crypto verkopen werkt dit visa versa, maar klik je op de rode ‘Sell’ knop.

Bitstamp crypto kopen

Bitstamp fees

Voor de service die Bitstamp verleend om zowel de kopende als verkopende partij bij elkaar te brengen worden er kosten in rekening gebracht per transactie die er wordt gemaakt. Deze kosten worden de Bitstamp fees genoemd.

Voor de trading fees, zul je 0,25% fee betaling per trade dat je maakt. Dat betekend dus dat je $2,50 zal betalen voor een trade met een waarde van $1,000.

Voor het storten van geld op Bitstamp met IDEAL worden er verder geen kosten gerekend. Voor opname van geld naar jouw bankrekening worden er variabele kosten gerekend per opname.

Bitstamp review

Bitstamp is een makkelijk toegankelijk handelsplatform voor de Nederlandse markt, doordat er gebruik kan worden gemaakt van de zo bekende en eenvoudige IDEAL betaalwijze. Ook beschikt Bitstamp over een app waarop traden mogelijk is, wat een ideale oplossing is om om waar je je ook bevind traden mogelijk te maken.

Het enige nadeel aan Bitstamp is dat er een zeer beperkt aantal aan verschillende cryptocurrencies kunnen worden aangekocht. Dit zijn er namelijk slechts 5, wat zeer weinig is in vergelijking met bijvoorbeeld Bitvavo, waar ruim 50 verschillende cryptocurrencies kunnen worden aangekocht.

Is Bitstamp betrouwbaar?

Veiligheid is een enorm belangrijk aspect bij Bitstamp. Bitstamp zorgt er dan ook voor dat dit ten alle tijden goed is geregeld. Om te beginnen wordt er door Bitstamp gebruik gemaakt van een SSL certificaat. Deze vorm van beveiliging zorgt er voor dat data die verstuurd wordt extra beveiligd wordt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankgegevens, maar ook het versturen van de munt zelf.

Daarnaast wordt er door Bitstamp gebruik gemaakt van de 2FA beveiliging. Door hier gebruik van te maken wordt er naast een standaard wachtwoord nog een unieke code gevraagd alvorens er ingelogd kan worden op een account.

 

Bitstamp security

Bitstamp contact

Voor vragen kun je bij terecht bij het Bitstamp contact centre. Hier worden onder andere veel gestelde vragen behandeld. Maar kun je ook telefonisch in contact komen met één van de medewerkers van Bitstamp.

Het Bitstamp contact centre vind je hier: https://www.bitstamp.net/faq/

Interesse in het verhandelen van crypto valuta? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide eToro review of onze uitgebreide OKEX review.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Bitstamp?

De Bitstamp exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Bitstamp exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Bitstamp alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Bitstamp de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Bitstamp. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Bitstamp exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over Bitstamp

Nee, een account registeren op Bitstamp is zeer eenvoudig en binnen slechts enkele minuten te voldoen.

Ja, al is de hoeveelheid wel vrij beperkt. op Bitstamp kun je 5 verschillende soorten crypto currency aankopen.

Ja, Bitstamp is een zeer betrouwbaar platform om te gebruiken en heeft de veiligheid van gebruikers hoog in het vaandel.

Ja, Bitstamp beschikt over een Bitstamp Support Center, waar je terecht kunt met eventuele vragen. Het Support Center vind je hier!

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.