Investeer al vanaf €1 in Bitcoin, Ethereum en 30 andere crypto’s.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

100% veilig en betrouwbaar Nederlandse cryptocurrency exchange.

Betaalmethoden

iDEAL, Visa, Mastercard, Bancontact

Minimale storting

€1

Wallet

Nee

Transactiekosten

1% op transacties, 1,5% opname naar bank of per creditcard

Features

Eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen met Nederlands handelsplatform.

BTCdirect – Onze review en ervaring

BTCdirect is een broker in cryptocurrency dat de mogelijkheid biedt om verschillende soorten crypto valuta kunt kopen en verkopen. De crypto valuta die je kunt verkopen en verkopen zijn onder andere: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). De betaling is te voldoen via onder andere IDEAL, creditcard of door middel van een banktransactie.

Je kunt verschillende crypto valuta via BTCdirect kopen, verkopen of versturen. Bij BTCdirect is het niet mogelijk om de coins in jouw bezit verder te verhandelen. Hiervoor kun je terecht bij een van de andere cryptocurrency exchanges, zoals bijvoorbeeld de Binance Exchange of Bitvavo.

BTCdirect staat binnen Europa bekend als een groter speler in de crypto sector. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en valt zodoende dus onder de Nederlandse wet- en regelgeving. De hoofd bedrijfsvoering van BTC is dat zij grootschalig verschillende coins inkopen op internationale crypto exchanges. Vervolgens worden de ingekochte coins verkocht op het eigen platform.

Crypto BTCdirect

BTCdirect inloggen

De BTCdirect log in is vrij eenvoudig te voldoen. BTC direct biedt de mogelijkheid voor handelaars om tot €100,- verificatie vrij te handelen. Dit houdt dus in dat je zonder geïdentificeerd te hoeven worden kunt overgaan tot het kopen of verkopen van de verschillende crypto’s dat BTCdirect aanbiedt.

Heb je interesse om grotere bedragen dan €100,- te gaan verhandelen? Dan dien je, je van te voren registeren en geldt er een identificatieplicht. Deze identificatieplicht is in werking gesteld om frauduleuze transacties tegen te gaan. In Nederland is de wetgeving zo, dat de koper moet worden gecontroleerd alvorens een bestelling kan worden geplaatst. Alleen zo is de verkopende partij er zeker van met wie er zaken wordt gedaan.

Wanneer de verificatie van jou account is voldaan, heb je een dag limiet tot €2500. Wil je graag hogere bedragen aan Bitcoin kopen op BTCdirect? Dan biedt BTCdirect je de mogelijkheid om je account te upgraden. Voor een upgrade van je account dien je de blauwe balk te volgen en naar ‘limiet’ te gaan. Hier kun je vervolgens de stappen volgen voor het upgraden van jou account.

Voor het BTCdirect inloggen dien je van te voren een account aan te maken. Wij zullen je stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werk gaat:

 • Ga naar de website btcdirect.eu
 • Klik vervolgens op de lichtbruine cirkel ‘Meld je aan’
 • Je bent nu op de pagina beland waar je jezelf kunt registeren.

BTCdirect log in

BTCdirect registratie

 • Na het invullen van de benodigde gegevens krijg je een e-mail ter bevestiging.
 • In de mail vind je een link om je aanmelding mee te bevestigen
 • Na het volgen van de link wordt je doorgestuurd naar de site van BTCdirect waar je de verificatie van jouw persoonlijke account kunt vervolgen
 • Hier kun je vervolgens jou persoonlijke gegevens invullen en kies je een veilig wachtwoord voor jouw account
 • Een volgende belangrijke stap is het verifiëren van je telefoonnummer, dit is belangrijk om de veiligheid van jou account te waarborgen.
 • Na het invullen van jou telefoonnummer zal je van BTCdirect een verificatie sms krijgen met een code. Vul deze in, in de lege balk om jou telefoonnummer te verifiëren

BTC direct telefoon registratie

 • Na het verifiëren van jou telefoonnummer kan je door gaan naar de laatste stap van het verifiëren. Namelijk, de identificatie. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende identificatie middelen zoals bijvoorbeeld het rijbewijs, ID-kaart of paspoort.
 • Je kunt de verificatie voltooien door een foto te sturen van een van de drie mogelijke identificatie middelen.
 • Na het versturen van een foto van het document zal deze worden behandeld en gecontroleerd door BTC direct. Nadat deze controle met succes voltooid is zul je een e-mail en SMS ontvangen ter bevestiging van jou succesvolle registratie.

BTCdirect verificatie

Hoe cryptocurrency zoals Bitcoin kopen op BTCdirect

Na het aanmaken van een account en het voltooien van de verificatie hiervoor kom je in je account. Vanaf nu kun je gaan beginnen met het kopen van Bitcoin op BTCdirect, mits je over een wallet beschikt waar je de aangekochte Bitcoin naar toe kan sturen. Dit kan bijvoorbeeld naar een cryptocurrency exchange waar je al over een account beschikt, of naar jou eigen privé wallet.

BTCdirect kopen


Alvorens je begint met het Bitcoin kopen op BTCdirect dien je er voor te zorgen dat ze zwarte ‘Kopen’ knop staat aangevinkt. Hier kies je ook betreffende munt die je wenst te kopen en de hoeveelheid die jij wenst aan te kopen. BTCdirect laat direct de hoogte van de prijs zien van de coins die jij wenst te kopen in euro’s.
BTCdirect Bitcoin kopen

Na te hebben besloten welke cryptocurrency je wilt gaan kopen en de hoeveelheid hiervan, kom je in het orderformulier terecht. Het is belangrijk om de gegevens van de aankomende koop goed te controleren naar juistheid.

Na het controleren van jou koop kun je vervolgens kiezen welke betaalmethode je wil gebruiken, voor het kopen op BTCdirect. Onder deze betaalmethode vind je bijvoorbeeld ook het welbekende IDEAL (IDEAL staat bekend om zijn veilige en snelle manier van betalingen)

Voer vervolgens na het kiezen van jou gewenste betaalmethode, het juiste Bitcoinadres in. Let op: Controleer goed of het juiste Bitcoinadres is geselecteerd. Wanneer dit onjuist is zul je jouw BTC verliezen.

Transactie verificatie BTCdirect

Na de betaling te hebben voltooid zal er worden gevraagd of het door jou ingevoerde Bitcoin adres juist is. Controleer dit nogmaals en klik op ‘Verstuur coins’

Hoe cryptocurrency verkopen op BTCdirect

Wanneer je een redelijke winst op de Bitcoin in jou bezit hebt gerealiseerd, dan biedt BTCdirect je de mogelijkheid de Bitcoin verkopen aan hen voor keiharde euro’s. Hiervoor dien je opnieuw in te loggen en opnieuw naar het order formulier te gaan.

Crypto verkopen BTCdirect

Zoals je ziet wordt er dit maal in plaats van ‘Kopen’ voor ‘ Verkopen’ gekozen. Wanneer je eerder een transactie hebt voltooid dan zul je zien dat jou IBAN-rekeningnummer al is ingevuld.

Bitcoin verkopen BTCdirect

Hier krijg je de mogelijkheid het aantal Bitcoin dat jij wil verkopen naar wens te selecteren. BTCdirect toont direct het bedrag dat wordt uitbetaald na voltooiing van de verkoop. Vanwege veiligheidsoverwegingen dien je de cryptocurrency die jij verkoopt binnen een uur te versturen naar het aangegeven Bitcoin Adres van BTC.

Wanneer de Bitcoin zijn ontvangen voor BTCdirect, zal dit getoond worden bij het kopje ‘door jou te ontvangen’. Na een uur ontvang je vervolgens een mail met de bevestiging van verkoop. De te ontvangen euro’s zullen vervolgens binnen twee werkdagen op je bankrekening staan.

Wat is de hoogte van de BTCdirect fee?

Bij de aankoop van cryptocurrency via een tussenpersoon als BTCdirect wordt altijd een fee gerekend per transactie. Dit is de manier hoe BTCdirect haar geld verdiend en is onvermijdbaar. De BTCdirect kosten zijn vaste fees en zijn relatief hoog in vergelijking met andere brokers. De BTCdirect fee kan mogelijk wel eens één van de hoogste zijn van heel Nederland.

Voor de aankoop van Bitcoin wordt per aankoop minimaal 2% fee gerekend, voor verkoop is dit 1%. Voor andere cryptocurrency is dit per aankoop minimaal 3% en per verkooptransactie 2%. Hierbij rekent BTCdirect nog een aantal andere kosten, bijvoorbeeld voor het gebruik van IDEAL betaal je € 0,99 en voor bankcontact komt er zo’n 3% transactiekosten boven op.

De BTCdirect fee is dus erg hoog, zeker in vergelijking met de fees van andere exchanges binnen de cryptosector. Ook is de prijs die je krijgt afhankelijk van de actuele Bitcoin koers. Houdt deze dus goed in de gaten alvorens je Bitcoins te verkopen, om een optimale winst te behalen of goedkoop in te kopen

Is BTCdirect betrouwbaar als handelsplatform?

BTCdirect is een bedrijf dat al vele jaren meedraait binnen de cryptosector en een flinke naam heeft opgebouwd binnen Nederland en Europa. Dit is vooral vanwege het feit dat zij snel een platform aanboden waar het, het op een eenvoudige manier mogelijk maakte om Bitcoin te kopen.

BTCdirect is een legitiem bedrijf, dat is gevestigd in Nederland. Daar naast is het ingeschreven bij de kamer van koophandel en voldoet het aan alle gestelde Nederlandse eisen om te mogen opereren als broker. Je kunt dus rustig stellen dat BTCdirect een uiterst betrouwbaar platform is om op te kopen of te verkopen.

Veiligheid BTCdirect

BTCdirect review en de BTCdirect ervaringen van gebruikers

BTCdirect is een erg betrouwbaar platform om Bitcoin op te kopen, of te verkopen. Wel is het erg belangrijk om rekening te houden, met de in verhouding hoge BTCdirect fee per transactie. Deze is namelijk één van de al dan niet de hoogste van Nederland. Met als hoogtepunt 3% per aankoop voor bijvoorbeeld Ripple.

Voor een goedkopere crypto exchange verwijs ik je daarom graag door naar de Binance of Bivavo exchange. De Bivavo exchange rekent namelijk slechts 0,25% per transactie. Een verschil van 2,75%(!).

De BTCdirect ervaringen van gebruikers van dit platform zijn overigens erg postitief. Wanneer je een kijkje neemt naar de BTCdirect ervaringen van gebruikers op Google, zul je snel zien dat 69% BTCdirect zelfs als ‘Uitstekend’ beoordelen. Wanneer jij wat minder om de hoogte van de fee per transactie geeft, dan kan BTCdirect een goede en betrouwbare keuze voor jou zijn.

BTCdirect contact

Voor eventuele vragen aan BTCdirect zijn zij via verschillende kanalen bereikbaar. Zo bieden ze je de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben, via een live-chat of middels e-mail.

BTCdirect is een Nederlands platform. De website is dan ook volledig in het Nederlands te vinden. Voor eventuele vragen doe je er daarom goed aan eerst de veelgestelde vragen te bedrijven op de BTCdirect support pagina. Hier worden de meest gevraagde vragen aan BTCdirect behandeld en is volledig in het Nederlands. Voor iedereen makkelijk om te begrijpen dus.

 

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor BTCdirect?

De BTCdirect exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de BTCdirect exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft BTCdirect alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt BTCdirect de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals BTCdirect. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de BTCdirect exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Veelgestelde vragen over BTCdirect

Ja, BTCdirect is een betrouwbaar platform om verschillende crypto valuta te kopen en te verkopen. Het bedrijf is al sinds 2013 actief en is constant bezig om de veiligheid voor gebruikers te verbeteren.

Ja, BTCdirect heeft een speciaal support centrum opgericht waar eventuele vragen gesteld kunnen worden. Het support centrum vind je hier: https://support.btcdirect.eu/hc/nl

Voor de aankoop van Bitcoin geldt er een transactie fee van 2%. Voor verkoop wordt er een fee van 1-2% gerekend.

Voor de aankoop van andere crypto valuta geldt er een transactie fee van 3% voor verkoop wordt er een fee van 2% gerekend.

Ja, BTCdirect.eu beschikt over de functie om via iDeal bitcoin te kopen.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.