Coinshares is een bedrijf dat meer dan USD 1 miljard aan waarde in crypto activa beheert. Het bedrijf gaat zijn reserves openstellen voor een openbare controle. De dienst zal verleend worden door Armanino, een accountsbureau. Armanino zal een bijgewerkte staat van reserveerders bieden voor verschillende elektronisch verhandelde producten die zijn uitgegeven door XBT Provider, een dochteronderneming van CoinShares.

CoinShares COO, Richard Nas, vertelde in een interview met Cointelegraph dat dit hen voordeel zal opleveren tegenover hun rivalen zoals Grayscale. Hij gaf aan dat zij zo comfort kunnen bieden aan hun aandeelhouders. Als die nou investeerders zijn of mensen die met hun regelgevende bril naar CoinShares kijken.

Zowel Nash als Noah Buxton geloven dat dit de eerste keer ooit is dat een investeringsbedrijf op dit gebied zijn reserves openstelt voor openbare controle. Noah Buxton is leider op het gebied van digitale activa en blockchain bij Armanino. XBT Provider biedt verschillende op de beurs verhandelde producten die ondersteund worden door Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) of XRP.

De belegger kan de notes uitgegeven door het bedrijf voor de onderliggende digitale activa minus de vergoedingen terugkopen. Het aandelenbestand dat Grayscale in zijn beheer heeft, is vijf keer zo groot als dat van CoinShares. Hoewel dit bedrijf geen live publieke controle biedt voor zijn reserves, wordt zijn volledige portfolio afgesloten met Coinbase, die als bewaarder dient.