Binance-oprichter CZ ziet het Afrikaanse continent als een onbenutte omgeving voor uitwisselingen om de acceptatie van cryptocurrency te stimuleren.

Binance-oprichter en CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als CZ, is van mening dat het Afrikaanse continent een aantal unieke kansen biedt voor adoptie en ontwikkeling van cryptocurrency. De Binance-leider leverde een aantal interessante inzichten op tijdens een exclusieve ‘vraag me alles’-sessie op Zoom voor belangrijke leden van de Afrikaanse cryptocurrency-gemeenschap, waaraan Cointelegraph heeft deelgenomen.

 

Binance, dat zichzelf heeft gevestigd als ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling naar handelsvolume, heeft langzaam handelsplatforms voor satellieten geopend in een aantal Afrikaanse landen. Oeganda was het eerste land dat Binance in 2018 op het continent verwelkomde.

Binance heeft sindsdien handelsondersteuning gelanceerd in landen zoals Nigeria en recentelijk Zuid-Afrika, waaronder de levering van handelsparen en fiat-deposito’s voor gebruikers die Zuid-Afrikaanse banden gebruiken. De uitstap van het bedrijf naar het Afrikaanse continent begon serieus in 2018, zoals CZ uitlegde tijdens de AMA.

“Zelfs vanaf de eerste dag dat Binance werd gelanceerd, hadden we gebruikers uit Afrika en ze waren eigenlijk relatief actief. We hebben dus altijd geweten dat Afrika een belangrijke markt is. En dus denk ik dat het begin 2018 was dat ik tegelijkertijd Oeganda, Togo, Nigeria bezocht – en ook Ethiopië. Dus ik heb een kleine rondreis door Afrika gemaakt om wat meer over de markt te weten te komen, en kort daarna openden we Binance Uganda. ”

De afgelopen twee jaar is Binance vertakt naar een aantal Afrikaanse landen, terwijl de liefdadigheidswapen- en incubatiediensten start-ups hebben ondersteund en donaties hebben gedaan aan behoeftigen. CZ is van mening dat het continent een ander essentieel tandwiel zal worden in de steeds groter wordende basis van het bedrijf.

“We beschouwen de hele Afrikaanse markt als een zeer belangrijke markt, en dit jaar hadden we het geluk dat we een goede bankpartner in Zuid-Afrika konden vinden, en we kunnen nu bankstortingen rechtstreeks accepteren via bankrekeningen. […] Binnenkort kunnen we ook creditcard aankopen starten. Zuid-Afrika en Afrika als geheel is voor ons een heel belangrijke markt. ”

Afrika is onbenut, maar niet zonder uitdagingen

Zoals eerder besproken tijdens de Blockchain Africa-conferentie van 2020, die eerder dit jaar in Johannesburg werd gehouden, is het continent rijp voor technologische innovaties, die oplossingen zouden kunnen bieden voor het enorme aantal mensen zonder bank. Cointelegraph stelde tijdens de Zoom-sessie zijn eigen vraag aan CZ en vroeg of de CEO van Binance Afrika als een relatief onbenutte markt voor cryptocurrency-uitwisselingen ziet.

Ondanks het feit dat Zuid-Afrika een aantal lokale cryptocurrency-uitwisselingen heeft die met succes werken, is CZ van mening dat de rest van het continent kan profiteren van cryptocurrency-uitwisselingen:

“Ja absoluut. Ik denk dat er in Zuid-Afrika een paar crypto-uitwisselingen zijn – ze doen het redelijk goed. Maar ik denk dat ze nog steeds relatief klein zijn. Ik weet niet zeker hoe winstgevend ze zijn of hoe duurzaam ze zijn. In andere delen van Afrika denk ik dat de dekking erg zwak is, erg slecht. Ik denk niet dat het in het algemeen heel eenvoudig is om cryptocurrencies in Afrika te kopen, dus we willen die situatie helpen verbeteren. “

Ondanks het feit dat Binance peer-to-peer-platforms en zijn eigen gecentraliseerde uitwisselingsplatforms in bepaalde landen uitrolt, is er nog veel ruimte voor groei. CZ wees erop dat het aanbieden van handelsparen in inheemse fiat-valuta’s aan kracht wint in landen als Nigeria, waar de dagelijkse handelsvolumes op Binance.com de $ 1 miljoen per dag hebben overschreden.

Desalniettemin blijft het grote aantal Afrikanen dat geen bank heeft, een grote belemmering voor toegang, evenals de basisprocessen van Know Your Customer die worden uitgevoerd als gevolg van verschillende sociaal-economische problemen waarmee veel Afrikanen worden geconfronteerd:

“Het is een erg onbenutte markt. Er is daar een andere reeks uitdagingen. Ik denk eigenlijk dat dit de reden is waarom het niet wordt gebruikt. Werken met banken is iets moeilijker. De API-interfaces voor bankieren zijn iets ouder of bestaan niet en het aantal mensen met bankrekeningen is vrij laag. Dus zelfs als je een bankrekening hebt, staat de totale populatie waarop je kunt tikken nog steeds in de lage dubbele cijfers. ”

CZ voegde eraan toe dat zelfs de meest elementaire zaken, zoals het verifiëren van gebruikers, in sommige gevallen een uitdaging blijken te zijn: “Veel mensen in Afrika hebben geen adressen in westerse stijl. […] Voor uitwisselingen die deze markt aanboren, moeten ze al deze problemen aanpakken. Dus we proberen al deze problemen op te lossen. ”

Fiat on-ramping is een belangrijke motor voor adoptie

Fiat-stortingen, die nieuwe gebruikers van cryptocurrency in het ecosysteem brachten, was een belangrijk meeneemtip van de AMA met CZ. Dit kan nog belangrijker worden naarmate de wereld probeert de gevolgen van de aanhoudende pandemie van het coronavirus het hoofd te bieden.

Zoals de oprichter van Binance uitlegde, zal de wereld zich moeten aanpassen aan nieuwe manieren van werken na COVID-19, en dat zou een zeer positief effect kunnen hebben op de adoptie en het gebruik van cryptocurrencies:

‘Ik denk dat in de post-COVID-19-wereld de zaken digitaaler zullen zijn. Ze zullen meer online en virtueler zijn. […] Op dit moment blijft iedereen thuis. Mensen kopen dingen online. Je kunt ze kopen met fiat-valuta’s, of je kunt ze over de hele wereld kopen met cryptocurrencies. Dus ik denk dat de toekomstige wereld, na COVID-19, een wereld is die – ik denk dat het echt geweldig zal worden voor cryptocurrencies. “

CZ wees op een aantal secundaire en tertiaire effecten van de aanhoudende pandemie. Een belangrijke overweging was de behoefte aan fiscale stimulering van een aantal centrale banken, in de vorm van nieuw geslagen fiat-valuta. Tegelijkertijd heeft Bitcoin zojuist zijn derde halvering-evenement ooit uitgevoerd, waarbij de blokbeloning van mijnbouw halveerde van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. CZ is van mening dat beide situaties een positief effect zullen hebben op het cryptocurrency-ecosysteem als geheel:

“Er wordt veel fiatgeld gedrukt, terwijl we net de halvering van Bitcoin hebben doorlopen. Het nieuwe aanbod van Bitcoin is dus eigenlijk zeer beperkt en het fiat-geld wordt nu in recordhoeveelheden gedrukt. Dus ik denk dat de kosten van alles heel snel zullen stijgen. We zullen hyperinflatie zien. Al die dingen zijn eigenlijk heel goed voor cryptocurrencies en voor de algehele blockchain-business. ”

Dat is waar het aanbieden van een spreekwoordelijke on-ramp voor niet-crypto-gebruikers een cruciaal tandwiel zal worden bij het stimuleren van de acceptatie en verspreiding van cryptocurrency-gebruik in Afrika en over de hele wereld. De oprichter van Binance wil de weg hiervoor creëren:

“Ik ben van mening dat het creëren en verschaffen van liquiditeit een […] belangrijke rol gaat spelen, een belangrijk kenmerk dat mensen nodig hebben. […] Stel je een wereld voor met duizenden of tienduizenden cryptocurrencies die je moet wisselen wanneer je van de ene valuta naar de andere gaat. Dus ik denk dat crypto-uitwisselingen een steeds belangrijkere rol zullen spelen in die nieuwe wereld. […] Betalingen, andere dingen zouden later kunnen komen, maar op dit moment […] richten we ons alleen op het bouwen van de bruggen zodat mensen de crypto-ruimte kunnen betreden. Dit zijn dus de fiat-gateways waar we hard aan werken om te bouwen. “