Amerikaanse ingezetenen die hun eerste stimulans cheque geïnvesteerd hebben in Bitcoin, hebben 45,5% winst gemaakt. In april ontvingen zij USD 1.200, – aan stimulans die gegroeid is naar ongeveer USD 1.746, -. Intussen is Bitcoin ook aan het stijgen en is het voorbij USD 10.200, -. Op 26 juli gaf Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, in een interview met Jake Tapper van CCN aan dat Amerikanen nog een stimulans cheque zullen ontvangen.

Dit is deel van een USD 1 biljoen pakket dat op 23 juli werd aangekondigd. Echter, volgens Newsweek, hebben vele Amerikanen aangegeven de eerste cheque niet te hebben ontvangen. Eind maart was het Amerikaanse Ministerie van Financiën begonnen met het uitgeven van deze eerste cheque. Steven Mnuchin, minister van Financiën, heeft aangegeven dat de 2e betaling in augustus zal gebeuren. Voor sommigen zal het in november aankomen, als het proces op dezelfde manier geschiedt.

Bitcoin investering of huur betalen?

De bedoeling van de stimulans checks is om economische verlichting te brengen voor de vele Amerikaanse ingezeten die werkloos zijn geraakt. Of veel minder inkomen hebben te midden van de Coronavirus pandemie. Echter, in april berichtte Cointelegraph dat vele Amerikanen waarschijnlijk hun eerste cheque geïnvesteerd hebben. Niet om het uit huis gezet te worden, uit te stellen of om de terugval in inkomen te compenseren, wanneer nodig. Maar hebben eerder het geld in Bitcoin geïnvesteerd.

Brian Armstrong van Coinbase toonde aan dat het aantal stortingen en aankopen met een waarde van USD 1.200, – op de uitwisseling, in de maand van de uitgave van de eerste cheque, viermaal toenamen. Sommige crypto handelaren vinden dat het opnieuw investeren van USD 1.200, – geen slecht idee is. Gezien de onlinereacties op het nieuws dat er nog een stimulus cheque aankomt, met daaraan gekoppeld de recente stijging van de Bitcoin prijs naar boven de USD 10.200, -.

Zo gaf Reddit gebruiker Limited-Visibility aan dat het geld rechtstreeks gaat naar Bitcoin. En dan rechtstreeks naar zijn of haar cold storage wallet. Een andere gebruiker, rapierce0238, gaf aan dat wat hij of zij of krijgt, hij of zij meteen zal investeren in Bitcoin. Zoals hij of zij de vorige keer al had gedaan.

Het nieuws over nog een stimulans drijft mogelijk de Bitcoin prijs op

Enkele uren nadat bekend gemaakt werd dat elke Amerikaanse ingezetene opnieuw een stimulans cheque van USD 1.200, -, als deel van het stimulans pakket, zou ontvangen, steeg de Bitcoin waarde opnieuw. Ditmaal een stijging van 3,1% van USD 9.941, – naar USD 10.249, -. Toen de Amerikaanse functionarissen op 23 juli de aankondiging deden voor het USD 1 biljoen stimulans pakket, steeg de Bitcoin prijs meteen voorbij de USD 9.500, -. Daarbij werd een bijzonder lange periode van lage vluchtigheid doorbroken waarbij de Bitcoinprijs bleef hangen tussen de USD 9.000, – – USD 9,500, -. Een tip die wij meekregen is gebruik te maken van bitcoin era. De bitcoin era ervaringen zien er namelijk erg goed uit.