De XRP token is voortgekomen uit het peer-to-peer-netwerk van Ripple. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van het digitale betalingsprotocol aan instellingen, die te maken hebben met financiën. Ze hebben de nummer vier positie in de ranking van de cryptovaluta behaald. Het feit dat de tokens vooraf gemined zijn, maakt ze uniek.

De opkomst van Ripple

Sinds de oprichters het bedrijf zijn gestart in 2012, is er gekozen voor een diplomatieke benadering. Ze bieden een platform aan, die inmiddels gebruikt wordt in 40 landen door middel van 300 providers, waarbij problemen van huidige systemen ontwijkt worden en dus financiële transacties kunnen plaatsvinden op een directe, goedkope en betrouwbare wijze. 

Kenmerken van XRP crypto van Ripple

Er zijn een aantal voordelen gekoppeld aan het gebruik van XRP/Ripple. Zo zijn ze voorzien van lage transactiekosten en worden transacties direct en snel verwerkt. Ook worden de meeste cryptocurrencies behouden door middel van ‘minen’ en werkt dit gecentraliseerd bij XRP. Ze zijn nuttig als aanvulling op een regulier betalingssysteem waar gewerkt wordt met fiatgeld. De koers Ripple ligt echter al een geruime tijd onder vuur en het is onduidelijk welke kant dit op zal gaan.

Toch wordt XRP geaccepteerd als een valuta bij bedrijven als Blockchain Coffee, Digitec Galaxus, Ledger, Cryptoshopper, Redeem en meer. Als deze valuta vergeleken wordt met de zeer populaire cryptovaluta Bitcoin of Ethereum, dan ligt de dominantie van de markt voor wat betreft de XRP munt op een lager niveau. Een ander feit is dat er geen XRP meer bijgemaakt kunnen worden. De langdurigheid van een platform kan gevaar lopen wanneer er steeds minder XRP coins beschikbaar zijn. Toch kan het betekenen dat ze waardevoller worden met de tijd.

XRP crypto in de toekomst

De verwachting en de duurzaamheid van XRP crypto is lastig vast te stellen. Een bewijs dat er wellicht een toekomst in XRP crypto zit, heeft te maken met banken die XRP gebruiken. Het maken van investeringen in deze vorm van crypto kan interessant zijn. 

Ripple is voorzien van een gerichte toekomstvisie en aanpak en dankzij samenwerkingen met banken hebben ze een bepaalde route gekozen. Het feit dat de munten schaarser worden zou positief voor ze kunnen uitpakken of juist betekenen dat het de ondergang van ze zal worden als het platform geen zin meer lijkt te hebben. Of het investeren in XRP crypto een goede keuze is, zal duidelijker worden in de toekomst.