Volledig veilige en legale Nederlandse cryptocurrency exchange

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Meer dan 50 crypto’s kopen en verkopen

Betaalmethoden

iDEAL, Bancontact, Creditcard, GiroPay

Minimale storting

€30

Wallet

Ja

Transactiekosten

+- 2%

Features

Nederlandse cryptocurrency exchange om te handelen in 53 verschillende crypto’s

LiteBit – Onze review en ervaring

LiteBit is een verkooppunt van digitale valuta. Hier kun je verschillende soorten cryptocurrency kopen en verkopen. Denk maar aan Bitcoin of Ripples. Wat LiteBit uniek maakt is dat het iedere valuta niet alleen verkoopt, maar ook inkoopt. Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden mogelijk. Maak je gebruik van LiteBit dan vind je een ruim assortiment aan digitale valuta om aan te schaffen of te verkopen. Dit alles gebeurt op een veilige en efficiënte wijze. LiteBit is één van de meest bekende exchanges van Nederland. Je kunt bij de exchange van LiteBit dus met een gerust hart handelen in cryptocurrencies. LiteBit is betrouwbaar.

Bij LiteBit wordt de valuta op het juiste momenten ingekocht, daarom kan deze vaak onder de marktprijs worden aangeboden. Om valuta te bestellen hoef je je niet te registreren. Heb je een echter een grote bestelling dan moet je je zelf wel registeren en  verifiëren. Dit om de kans op fraude zo klein mogelijk te houden. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, is het mogelijk om bij LiteBit af te rekenen met onder andere iDea en GiroPay.

Het verkopen van valuta is vrij eenvoudig en verschilt niet veel van andere crypto platforms. Je plaatst een bestelling in euro’s en de volgende dag staat het bedrag op je rekening. Dit is dan ook een reden waarom veel mensen kiezen om LiteBit te gebruiken. Het is snel, er hoef geen uitgebreide registratieproces van vooraf worden gedaan en de transacties zijn hoe dan ook veilig.

LiteBit inloggen – Mijn account

Het registeren van een account op LiteBit is een vrij eenvoudig en snel te voldoen proces. Om een account aan te maken ga je naar litebit.eu en klik je op ‘Nieuw account aanmaken’. Je kunt nu starten met de registratie en snel beginnen met handelen bij de LiteBit exchange.

LiteBit log in

Het is zeer belangrijk alvorens je, je persoonlijke gegevens invult te controleren of je verbinding met Litebit.eu beveiligd is. Dit om diefstal van hackers te voorkomen. Dit kun je doen door te checken of de URL balk bovenin je browser overeenkomt met wat er op de website van LiteBit staat. Komen de gegevens overeen, dan zit je op de juiste website: het betrouwbare LiteBit.

LiteBit account registratie

Na dit te hebben gecontroleerd kun je veilig jou gegevens invullen en akkoord gaan met de voorwaarden. Vervolgens wordt er gevraagd om je E-mailadres te verifiëren. In de inbox van jou e-mail adres zul je een activatie link vinden om jou account mee te activeren.

E-mail verificatie LiteBit

 

Na het activeren en verifiëren van jou e-mailadres kun je inloggen op je account. Na het klikken op de activatie link wordt je doorgestuurd naar de website. Op de website aangekomen klik je op de ‘Direct inloggen’

Verificatie LiteBit

Inloggen kun je door middel van je e-mailades en gekozen wachtwoord in te voeren en vervolgens te klikken op de button ‘inloggen’. Je bent nu ingelogd op de exchange van LiteBit en kunt starten met handelen nadat je nog enkele veiligheidsstappen hebt doorlopen.

LiteBit account log in

Wanneer jij succesvol bent ingelogd krijg je van LiteBit een zogeheten ‘compliance melding’. Dit is omdat Litebit graag de bron van jou inkomen wil achterhalen. Ook wordt je door Litebit gewaarschuwd over de hoge volatiliteit van cryptocurrencies.

Vink de vakjes aan die voor jouw van toepassing zijn en klik vervolgens op ‘Ga verder met LiteBit’

Compliance LiteBit

LiteBit verificatie

Het registeren van een account is nu volbracht en jou account is nu actief! Alvorens je kunt beginnen met het verhandelen van crypto op LiteBit dienen er nu nog twee stappen te worden volbracht, namelijk: je telefoon en IBAN verifiëren. Op deze manier weet LiteBit zeker wie je bent en kun je veilig handelen. Dit draaggt bij aan de betrouwbaarheid van LiteBit.

Telefoon en IBAN verificatie LiteBit

  1. Telefoon verificatie

Om de telefoon verificatie te beginnen klik je allereerst op het vakje ‘Telefoon verificatie’. Vul vervolgens je telefoonnummer in en klik op ‘Verstuur verificatie code’

Als het goed is krijg je nu een code toegestuurd per sms op jou telefoon. Deze verkregen code dien je op de website in te vullen en op ‘Valideer verificatie code’ te klikken.

Gefeliciteerd! Jou telefoon is nu geverifieerd en je kunt verder met de volgende stap.

  1. IBAN verificatie

Na de telefoon verificatie met succes te hebben afgerond, wordt je door LiteBit direct doorgestuurd naar de volgende verificatie. Namelijk, de IBAN verificatie.

Dit is geen verplicht onderdeel om af te ronden voor mensen die niet meer dan €350,- per dag willen gaan verhandelen.

Wij zullen hier laten zien hoe deze verificatie in zijn werk gaat.

IBAN verificatie LiteBit

Onder het kopje IBAN verificatie vind je een link om op te klikken.

Om het proces te starten klik  je vervolgens op ‘Begin bankrekening verificatie’

 

LiteBit IBAN

 

LiteBit biedt je de mogelijkheid om op verschillende manieren de IBAN verificatie te voldoen. In dit voorbeeld gebruiken wij het alom bekende iDeal. Betalen met iDeal is natuurlijk betrouwbaar en makkelijk. Dit is een groot voordeel van LiteBit en voor ons een extra reden voor een positieve LiteBit review.

Klik op het vakje iDeal en druk op ‘Start’

Bankrekening verificatie LiteBit

LiteBit zal je na het selecteren voor iDeal doorsturen naar de iDeal verificatie. Dit verificatie proces kost €0,01 om je IBAN te verifiëren en is bedoeld om je veiligheid te garanderen bij de LiteBit exchange. Klik hier op ‘Verificatie starten’

IDEAL Litebit

De overige stappen in het verificatieproces wordt afgehandeld door iDeal. Wanneer je de betaling van €0,01 hebt voltooid, wordt je door LiteBit doorgestuurd naar jou persoonlijke account en kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrency. Hoewel er veel stappen zijn om je onder meer te verifiëren, draagt dit bij aan een fijne ervaring bij LiteBit en een veilige omgeving om in te gaan handelen.

Cryptovaluta kopen op LiteBit

Op de pagina van Litebit.eu zie je bovenin op de website een overzicht van de verschillende cryptovaluta die door LiteBit zoal worden aangeboden. Hier selecteer je de valuta die jij wilt gaan kopen. In ons voorbeeld laten we zien hoe we Bitcoins kopen op LiteBit.

Kopen LiteBit

Selecteer in het venster links het aantal dat je wilt gaan kopen. Je kunt de hoeveelheid selecteren n euro´s als in de valuta die jij hebt geselecteerd.

Kies vervolgens het wallet adres waar jij het geld naartoe gestuurd wil hebben. Wanneer je niet beschikt over een persoonlijke wallet kun je gebruik maken van de LiteBit wallet.

Nu je het wallet adres hebt gekozen waar jij de crypto naar keuze naar toe wil versturen, is het tijd een betaalmethode te kiezen. Na het selecteren van een betaalmethode naar keuze wordt je doorgestuurd naar de betaalomgeving. Na het voldoen van de betaling zijn jou cryptomunten onderweg naar jou wallet.

Bitcoin kopen LiteBit

LiteBit verkopen

Voor het verkopen van Bitcoin of andere cryptovaluta verkopen vanaf jou LiteBit wallet op LiteBit, dien je naar je wallet te gaan. Vanuit deze wallet kan je vervolgens de coins in jou bezit gaan verkopen aan LiteBit voor euro’s. LiteBit exchange werkt bij ons snel, het handelen is eenvoduig en de verwerking van transacties is vlot.

Crypto verkopen LiteBit

Klik rechts van de valuta in plaats van op koop op ´Verkoop´.

LiteBit crypto verkopen

Hier dien je vervolgens aan te geven hoe veel jij wilt gaan verkopen. LiteBit laat direct zien hoeveel je ontvangt aan LiteBit credit voor jou verkoop (1 LiteBit credit staat gelijk aan €1,00). Wanneer je tevreden bent over dit bedrag en jou verkoop wil doorzetten, dan zien je door te klikken op de link in het daar voor bestemde verkoopvenster.

Wanneer de coins in jouw bezit zijn verkocht aan LiteBit wordt het geld gestort op één van de door jou geverifieerde bankrekeningen hiervoor.

LiteBit fees en commissie per transactie

Het verdienmodel van LiteBit is het zelfde als die van ieder ander broker, namelijk: het rekenen van fees per transactie. Over iedere coin die je koopt of verkoopt bij LiteBit, zit een al bij de prijs inbegrepen fee.

De exacte fee dat per transactie wordt doorberekend door LiteBit is per coin en per dag variabel. Het bedrijf zegt zelf dat de LiteBit fees per transactie gemiddeld rond de 2% liggen. Hier gelden een aantal uitzonderingen op de regel voor, zoals bijvoorbeeld Bitcoin waar de fee lager ligt. Je kunt zo makkelijk de kosten van handelen bij LiteBit achterhalen.

Sinds 2019 heeft LiteBit de fees drastisch verlaagd om de concurrentie strijd aan te kunnen gaan met alle andere grote brokers. De handelskosten van onder andere Bitcoin, Ethereum en XRP zijn relatief laag. Naar verwachting wordt dit ook verlaagd voor de andere crypto valuta op LiteBit.

Is LiteBit betrouwbaar en veilig om te gebruiken?

LiteBit is een bedrijf dat momenteel door 90 man sterk gerund wordt, waarvan het grootste gedeelte van het bedrijf werkzaam is op de support afdeling. Dit om alle klanten dat LiteBit telt goed van dienst te kunnen zijn en een fijne ervaring te geven. Het support centrum van LiteBit is zeven dagen per week beschikbaar om alle problemen op te lossen of eventuele vragen te stellen. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van LiteBit.

Het geautomatiseerde proces van de altcoin levering van LiteBit zit goed in elkaar. Gebruikers van LiteBit spreken van een uiterst betrouwbaar platform om crypto op te kopen en gegarandeerde levering.

Daarnaast is LiteBit een Nederlands bedrijf dat legitiem ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dit beschikt over de juiste licenties om crypto te mogen verhandelen.

LiteBit review en LiteBit ervaringen van gebruikers

Op de website van LiteBit worden meer dan 70 verschillende crypto valuta aangeboden en LiteBit beschikt dan ook over een van de meest uitgebreide assortimenten van de hele cryptosector. Het is een over het algemeen vrij gemakkelijk te gebruiken handelsplatform voor zowel beginners, als voor de wat meer ervaren trader.

LiteBit heeft een sterke klantenservice en een duidelijk platform, zo blijkt ook uit onze test. Onze LiteBit review is daarom positief, evensals de ervaringen van onze eigen gebruikers en gebruikers online die LiteBit veel gebruiken of hebben gebruikt.

De LiteBit ervaringen van gebruikers zijn dan ook erg positief, na een kijkje te hebben genomen op Google en de verschillende reviews dat gebruikers hebben geplaatst over de exchange. Op basis van onze eigen LiteBit ervaring, de LiteBit ervaringen van andere gebruikers en een onafhankelijke test kunnen we concluderen dat LiteBit betrouwbaar is en door vele duizenden mensen wordt gebruikt.

Onze LiteBit review heeft ook als conclusie dat LiteBit een vrij unieke exchange is, dat zich onderscheidt in vergelijking met andere cryptoexchanges. Dit heeft met name te maken met het grote aantal verschillende crypto valuta dat ze aanbieden en door het aanbieden van een self hosted wallet.

Litebit Review conclusie:

  • + Betrouwbare exchange
  • + Groot aantal verschillende cryptocurrencies beschikbaar
  • + Gratis self hosted wallet
  • + Unieke exchange
  • – Duur in gebruik
  • – Hoge Fees

Litebit video review

LiteBit contact opnemen

Zoals al te hebben benoemd wordt LiteBit gerund door 14 man sterk. Waarvan het grootste gedeelte van het bedrijf dus werkzaam op de ‘support afdeling’. Deze afdeling streeft er naar om alle gebruikers van LiteBit goed van dienst te kunnen zijn. Het support centrum van LiteBit is zeven dagen per week beschikbaar en via verschillende kanalen te bereiken.

Heb jij interesse om cryptovaluta te verhandelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan ook eens onze BitVavo exchange review of onze Binance exchange review!

Litebit storing – klantenservice bellen

Loop je tegen een probleem aan? Is er een storing? Of heb je simpelweg een vraag? Een voordeel van Litebit.eu is dat je de klanservice van Litebit kunt bellen. Er is zowel een telefonisch contact nummer voor Nederlands als Engels. Litebit kun je bellen op werkedagen van 09:00 t/m 17:00 op het telefoonnummer (NL): +31 10 310 4175.

 

Veelgestelde vragen over LiteBit

Ja, voor het kopen van crypto op Litebit is het nodig alvorens je dit kan doen een account te registreren.

Dit wordt gedaan om de veiligheid te waarborgen en er geen illegale transacties plaatsvinden.

Ja, Litebit neemt de veiligheid van gebruikers erg serieus.

Om deze reden moet er van te voren ook een verificatieprocedure worden doorlopen, alvorens er Bitcoin kan worden aangekocht of verkocht op het platform.

Ja, het is mogelijk de klantenservice van Litebit te bellen. De klantenservice van Litebit.eu is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 t/m 17:00.

Telefoonummer: +31 10 310 4175

Ja, LiteBit is volledig betrouwbaar. De exchange heeft diverse veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alle gebruikers bij LiteBit een goede ervaring hebben en volledig veilig kunnen handelen in Bitcoin, Ethereum en nog meer dan 70 andere cryptocurrencies. LiteBit is is betrouwbaar volgens onze LiteBit review.

Op Litebit, zijn er ruim 50 verschillende crypto munten te kopen, verkopen of te bewaren

De gemiddelde Fee per transactie is ongeveer 2% bij Litebit.

 

Bij een storing of problemen is het verstandig om contact op te nemen met de helpdesk van Litebit. Ga naar de contactpagina van Litebit voor antwoorden op veelgestelde vragen, of neem telefonisch contact op door Litebit te bellen.

Ja, LiteBit is goed. Voor onze LiteBit review hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Daarnaast hebben we LiteBit ervaringen van andere gebruikers verzameld om erachter te komen of andere mensen misschien een ander oordeel hebben. Onze conclusie is dat LiteBit goed is, wat heeft geresulteerd in onze positieve LiteBit review.

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.