FPG, of Floating Point Group, een startup die institutionele automatiseringstechnologieën voor crypto-handelaren levert, wist USD 2 miljoen aan kapitaal te verzamelen van diverse entiteiten. FPG CEO John Peurifoy legde uit in een verklaring op 28 mei dat het duidelijk wordt dat verfijnde kwantitatieve handelaren en platform ontwikkelaars de cryptovaluta markten als een opwindende nieuwe kans zien.

De fondsen gaan richting uitbreiding

Algorand CEO Steve Kokinos, Seabury Global Markets, AngelList oprichter Naval Ravikant en vele anderen investeerden het geld in FPG. Daarbij kregen zij bedrijfsaandelen voor terug, zoals aangegeven in de verklaring van John Peurifoy.

FPG, een outfit onder Amerikaanse bestuursorganen, is van plan de fondsen te stoppen in goedkeuring van wetten. Eveneens in het aannemen van engineers.

FPG komt Tech gebaseerde handelaren tegemoet

FPG is officieel afkomstig van de Massachusetts Institute of Technology of MIT en biedt handelaren een one-stop-shop hub voor het automatiseren van hun handel. Zo krijgen zij de technologische aspecten welke zij wensen die voldoen aan de wetgeving van de V.S. De verklaring merkte op dat FPG met API ’s werkt en dat stelt handelaren in de gelegenheid zich te koppelen aan verschillende beurzen en platformen voor handel en liquiditeit.

John Peurifoy voegde eraan toe dat terwijl de markt volwassener wordt, zij doorgaan met het toevoegen van kritische delen van prime brokerage stack. Dit middels innovaties en strategische samenwerkingsverbanden met andere groepen van hoge kwaliteit om een holistische ervaring te leveren. Deze moet voldoen aan de technische eisen van de algoritmische handelaar en andere groepen die handel applicaties bouwen.

Uit de verklaring valt nog te halen dat de startup reeds meer dan USD 100 miljoen aan handel volume heeft gefaciliteerd. De opmerking van Peurifoy is slechts de recentste indicator van de groeiende crypto handel en belang bij investeren. Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data, een data-analyse bedrijf, vertelde aan Cointelegraph over 20 niet-betrokken mensen die contact met hem hadden gemaakt over hun interesse voor de industrie.