Iets meer dan een maand nadat de open interesse in Bitcoin-opties een recordhoogte van $ 1 miljard bereikte, tonen de laatste cijfers aan dat deze met 50% is gestegen tot $ 1,5 miljard.

Volgens de laatste gegevens van marktanalysebedrijf Skew is de totale open interesse in Bitcoin (BTC) -opties op 9 juni $ 1,5 miljard gepasseerd. Dit komt amper een maand nadat de open rente voor het eerst $ 1 miljard overschreed, wat een stijging van 50% betekent in slechts 33 dagen.

 

 

50% stijging in een maand onder leiding van twee spelers

De totale open rente op Bitcoin-opties bereikte op 7 mei voor het eerst $ 1 miljard. Iets meer dan een maand later heeft Deribit alleen al een openstaande rente van $ 1,1 miljard, en de totale open rente is doorbroken door $ 1,5 miljard. Deribit’s stijging van 20% van $ 903 miljoen in de loop van de maand was echter niet het grootste verhaal.

Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft de open rente op Bitcoin-opties in deze tijd met meer dan 850% verhoogd. Op 7 mei bedroeg dit $ 38 miljoen, maar op 9 juni boekte CME $ 368 miljoen aan open rente.

 

CME mikt op de optiekroon?

Zoals Cointelegraph meldde, steeg alleen al in de eerste helft van mei de open belangstelling voor CME Bitcoin-opties met maar liefst 1.000% van $ 12 miljoen naar $ 142 miljoen. Hoewel niet in staat om dat niveau van groei te handhaven, tonen de laatste cijfers aan dat het momentum van CME’s opties nog lang niet op is.

Van de andere grote spelers op de BTC-optiemarkt bleef de open interesse in LedgerX ongeveer gelijk sinds 7 mei op $ 52 miljoen, terwijl OKEx een daling van 15% zag tot $ 65 miljoen. Als uitbijter in het veld zag Bakkt ook een daling van de open rente, van $ 80.000 naar $ 68.000.

Desondanks laten de prestaties van zowel Deribit als CME zien dat Bitcoin-opties een snelgroeiende marktsector zijn.