De oprichter van Pantera Capital legt uit hoe de voorkeur van een Bitcoin-maximalist leidde tot de grootste fout in zijn beleggerscarrière.

Dr. Steven Waterhouse, een van de oprichters van Pantera Capital, zegt dat zijn grootste spijt als VC niet is om te investeren in het Ethereum (ETH) Initial Coin Offering (ICO), maar hij leerde zijn lessen van zijn fout.

Waterhouse promoveerde in 1997 aan de universiteit van Cambridge. Hij startte verschillende succesvolle ondernemingen voordat hij in 2013 bij Fortress Investment Group kwam, waar hij de schouders onder Mike Novogratz wreef. Aanvankelijk was het de bedoeling om binnen Fortress een cryptofonds te starten. Toen dit niet lukte, werd hij een van de oprichters van Pantera Capital, waarin Fortress investeerde. Momenteel is hij CEO van Orchid (OXT), een gedecentraliseerde VPN-service.

Bitcoin-maximalist geen goede adviseur

Dr. Waterhouse gaat graag bij Seven, en merkt op dat er (naar zijn mening) te veel Stevens in de branche zijn. Toen hem werd gevraagd naar zijn grootste fout als durfkapitalist, reageerde hij onmiddellijk: Ethereum. Hij had de mogelijkheid om te investeren in de ICO, maar zijn nabijheid bij het kernteam van Bitcoin (BTC) ontsierde zijn oordeel:

“En ik zou niet zeggen dat we Bitcoin-maximalisten waren, maar het was gewoon zoiets van, oh, het voelt alsof deze jongens aan de Bitcoin-kant dit misschien zouden kunnen uitzoeken. En dit soort anarchistische jongens die de crowd sale doen, gaat het niet echt lukken? Dus we waren dichtbij genoeg om blootstelling te krijgen. Maar we hebben het niet gedaan. Dat was een fout.”

De spijt is begrijpelijk, aangezien de crowdsale-prijs van ether $ 1 was.

Lering getrokken hieruit

Waterhouse leerde echter van zijn fout. Een paar jaar later bloeide de ICO-markt met verschillende ERC20-token aanbiedingen. Ethereum-maximalisten adviseerden Dr. Waterhouse om niet te investeren in deze nieuwe projecten:

“En toen werd ik gewaarschuwd door mijn Ethereum-maximalisten vrienden dat deze ERC20-dingen nergens heen zouden gaan. Je hoeft alleen maar Ethereum te gebruiken. En ik had zoiets van “Ik weet het niet, misschien zit er iets in.” En ik herinner me gewoon de lessen van het missen op Ethereum. En dus dook ik er meer in en concludeerde dat ik dacht dat het potentieel was dat het op de goede weg was. ”

Ondanks meerdere vertragingen, die bijna een kenmerk van Ethereum-ontwikkeling zijn geworden, gelooft Dr. Waterhouse nog steeds dat dit het sterkste project is op basis van het aantal betrokken ontwikkelaars:

“Ik geloof nog steeds in gedecentraliseerde slimme contra-platformen en ik denk dat Ethereum daar vanuit ontwikkelingsstandpunt nog steeds een toonaangevend voorbeeld van is. Als u naar DevCon bent geweest versus een van de andere ontwikkelaar conferenties. Je zult persoonlijk zien wat ik bedoel. Er zijn enorm veel meer ontwikkelaars die aan Ethereum werken. ”

Ideologische vooroordelen helpen niet bij het nemen van goede investeringsbeslissingen – Geleerde les.