ERVARINGEN & UITLEG VOOR

 Litebit

Litebit is een bekende speler in Nederland welke al sinds 2013 actief is. Litebit is het platform in Nederland om altcoins te kopen, je vindt het grootste scala aan cryptocurrencies hier. Op dit moment telt het huidige platform circa 50 cryptocurrencies welke gekocht kunnen worden.

Litebit

Litebit is het platform om tientallen cryptocurrencies te kopen via iDeal in NL.

 

https://www.litebit.eu

Crypto exchange LiteBit

LiteBit is een verkooppunt van digitale valuta. Hier kun je verschillende soorten digitale munten kopen en verkopen. Denk maar aan Bitcoin of Ripples. Wat LiteBit uniek maakt is dat het iedere valuta niet alleen verkoopt, maar ook inkoopt. Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden mogelijk. Maak je gebruik van LiteBit dan vind je een ruim assortiment aan digitale valuta om aan te schaffen of te verkopen. Dit alles gebeurt op een veilige en efficiënte wijze.

Bij LiteBit wordt de valuta op het juiste momenten ingekocht, daarom kan deze vaak onder de marktprijs worden aangeboden. Om valuta te bestellen hoef je je niet te registreren. Heb je een echter een grote bestelling dan moet je je zelf wel registeren en  verifiëren. Dit om de kans op fraude zo klein mogelijk te houden. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, is het mogelijk om af te rekenen met onder andere iDea en GiroPay.

Het verkopen van valuta is vrij eenvoudig en verschilt niet veel van andere crypto platforms. Je plaatst een bestelling in euro’s en de volgende dag staat het bedrag op je rekening. Dit is dan ook een reden waarom veel mensen kiezen om Litebit te gebruiken. Het is snel, er hoef geen uitgebreide registratieproces van vooraf worden gedaan en de transacties zijn hoe dan ook veilig.

Litebit inloggen – Mijn account

Het registeren van een account op LiteBit is een vrij eenvoudig en snel te voldoen proces. Om een account aan te maken ga je naar litebit.eu en klik je op ‘Nieuw account aanmaken’

LiteBit log in

Het is zeer belangrijk alvorens je, je persoonlijke gegevens invult te controleren of je verbinding met Litebit.eu beveiligd is. Dit om diefstal van hackers te voorkomen. Dit kun je doen door te checken of de URL balk bovenin je browser overeenkomt met wat er op de website van LiteBit staat.

LiteBit account registratie

Na dit te hebben gecontroleerd kun je veilig jou gegevens invullen en akkoord gaan met de voorwaarden. Vervolgens wordt er gevraagd om je E-mailadres te verifiëren. In de inbox van jou e-mail adres zul je een activatie link vinden om jou account mee te activeren.

E-mail verificatie LiteBit

Na het activeren en verifiëren van jou e-mailadres kun je inloggen op je account. Na het klikken op de activatie link wordt je doorgestuurd naar de website. Op de website aangekomen klik je op de ‘Direct inloggen’

Verificatie LiteBit

Inloggen kun je door middel van je e-mailades en gekozen wachtwoord in te voeren en vervolgens te klikken op de button ‘inloggen’

LiteBit account log in

Wanneer jij succesvol bent ingelogd krijg je van LiteBit een zogeheten ‘compliance melding’. Dit is omdat Litebit graag de bron van jou inkomen wil achterhalen. Ook wordt je door Litebit gewaarschuwd over de hoge volatiliteit van cryptocurrencies.

Vink de vakjes aan die voor jouw van toepassing zijn en klik vervolgens op ‘Ga verder met LiteBit’

Compliance LiteBit

Litebit verificatie

Het registeren van een account is nu volbracht en jou account is nu actief! Alvorens je kunt beginnen met het verhandelen van crypto op LiteBit dienen er nu nog twee stappen te worden volbracht, namelijk: je telefoon en IBAN verifiëren

Telefoon en IBAN verificatie LiteBit

  1. Telefoon verificatie

Om de telefoon verificatie te beginnen klik je allereerst op het vakje ‘Telefoon verificatie’. Vul vervolgens je telefoonnummer in en klik op ‘Verstuur verificatie code’

Als het goed is krijg je nu een code toegestuurd per sms op jou telefoon. Deze verkregen code dien je op de website in te vullen en op ‘Valideer verificatie code’ te klikken.

Gefeliciteerd! Jou telefoon is nu geverifieerd en je kunt verder met de volgende stap.

  1. IBAN verificatie

Na de telefoon verificatie met succes te hebben afgerond, wordt je door LiteBit direct doorgestuurd naar de volgende verificatie. Namelijk, de IBAN verificatie.

Dit is geen verplicht onderdeel om af te ronden voor mensen die niet meer dan €350,- per dag willen gaan verhandelen.

Wij zullen hier laten zien hoe deze verificatie in zijn werk gaat.

IBAN verificatie LiteBit

Onder het kopje IBAN verificatie vind je een link om op te klikken.

Om het proces te starten klik  je vervolgens op ‘Begin bankrekening verificatie’

 

LiteBit IBAN

 

LiteBit biedt je de mogelijkheid om op verschillende manieren de IBAN verificatie te voldoen. In dit voorbeeld gebruiken wij het alom bekende IDEAL.

Klik op het vakje IDEAL en druk op ‘Start’

Bankrekening verificatie LiteBit

LiteBit zal je na het selecteren voor IDEAL doorsturen naar de IDEAL verificatie. Dit verificatie proces kost €0,01 om je IBAN te verifiëren. Klik hier op ‘Verificatie starten’

IDEAL Litebit

De overige stappen in het verificatieproces wordt afgehandeld door IDEAL. Wanneer je de betaling van €0,01 hebt voltooid, wordt je door LiteBit doorgestuurd naar jou persoonlijke account en kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrency.

Cryptovaluta kopen op LiteBit

Op de pagina van Litebit.eu zie je bovenin op de website een overzicht van de verschillende cryptovaluta die door LiteBit zoal worden aangeboden. Hier selecteer je de valuta die jij wilt gaan kopen. In ons voorbeeld laten we zien hoe we Bitcoins kopen op LiteBit.

Kopen LiteBit

Selecteer in het venster links het aantal dat je wilt gaan kopen. Je kunt de hoeveelheid selecteren n euro´s als in de valuta die jij hebt geselecteerd.

Kies vervolgens het wallet adres waar jij het geld naartoe gestuurd wil hebben. Wanneer je niet beschikt over een persoonlijke wallet kun je gebruik maken van de LiteBit wallet.

Nu je het wallet adres hebt gekozen waar jij de crypto naar keuze naar toe wil versturen, is het tijd een betaalmethode te kiezen. Na het selecteren van een betaalmethode naar keuze wordt je doorgestuurd naar de betaalomgeving. Na het voldoen van de betaling zijn jou cryptomunten onderweg naar jou wallet.

Bitcoin kopen LiteBit

LiteBit verkopen

Voor het verkopen van Bitcoin of andere cryptovaluta verkopen vanaf jou LiteBit wallet op LiteBit, dien je naar je wallet te gaan. Vanuit deze wallet kan je vervolgens de coins in jou bezit gaan verkopen aan LiteBit voor keiharde euro´s.

Crypto verkopen LiteBit

Klik rechts van de valuta in plaats van op koop op ´Verkoop´.

LiteBit crypto verkopen

Hier dien je vervolgens aan te geven hoe veel jij wilt gaan verkopen. LiteBit laat direct zien hoeveel je ontvangt aan LiteBit credit voor jou verkoop (1 LiteBit credit staat gelijk aan €1,00). Wanneer je tevreden bent over dit bedrag en jou verkoop wil doorzetten, dan zien je door te klikken op de link in het daar voor bestemde verkoopvenster.

Wanneer de coins in jouw bezit zijn verkocht aan LiteBit wordt het geld gestort op één van de door jou geverifieerde bankrekeningen hiervoor.

LiteBit fees en kosten per transactie

Het verdienmodel van LiteBit is het zelfde als die van ieder ander broker, namelijk: het rekenen van fees per transactie. Over iedere coin die je koopt of verkoopt bij LiteBit, zit een al bij de prijs inbegrepen fee.

De exacte fee dat per transactie wordt doorberekend door LiteBit is per coin en per dag variabel. Het bedrijf zegt zelf dat de LiteBit fees per transactie gemiddeld rond de 2% liggen. Hier gelden een aantal uitzonderingen op de regel voor, zoals bijvoorbeeld Bitcoin waar de fee lager ligt.

Sinds 2019 heeft LiteBit de fees drastisch verlaagd om de concurrentie strijd aan te kunnen gaan met alle andere grote brokers. De handelskosten van onder andere Bitcoin, Ethereum en XRP is relatief laag. Naar verwachting wordt dit ook verlaagd voor de andere crypto valuta op LiteBit.

Is LiteBit betrouwbaar en veilig om te gebruiken?

LiteBit is een bedrijf dat momenteel door 14 man sterk gerund wordt, waarvan het grootste gedeelte van het bedrijf werkzaam is op de support afdeling. Dit om alle klanten dat LiteBit telt goed van dienst te kunnen zijn. Het support centrum van LiteBit is zeven dagen per week beschikbaar om alle problemen op te lossen of eventuele vragen te stellen.

Het geautomatiseerde proces van de altcoin levering van LiteBit zit goed in elkaar. Gebruikers van LiteBit spreken van een uiterst betrouwbaar platform om crypto op te kopen en gegarandeerde levering.

Daarnaast is LiteBit een Nederlands bedrijf dat legitiem ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dit beschikt over de juiste licenties om crypto te mogen verhandelen.

LiteBit review en LiteBit ervaringen van gebruikers

Op de website van LiteBit worden meer dan 50 verschillende crypto valuta aangeboden en LiteBit beschikt dan ook over een van de meest uitgebreide assortimenten van de hele cryptosector. Het is een over het algemeen vrij gemakkelijk te gebruiken handelsplatform voor zowel beginners, als voor de wat meer ervaren trader.

De LiteBit ervaringen van gebruikers zijn dan ook erg positief te noemen, na een kijkje te hebben genomen op google en de verschillende reviews dat gebruikers hebben geplaatst over de exchange. Zul je er al snel achter komen dat LiteBit betrouwbaar is en door vele duizenden mensen wordt gebruikt.

Onze LiteBit review heeft dan ook als conclusie dat LiteBit een vrij unieke exchange is, dat zich onderscheid in vergelijking met andere cryptoexchanges. Met name door het grote aantal verschillende crypto valuta dat ze aanbieden en door het aanbieden van een self hosted wallet.

Litebit Review conclusie:

  • + Betrouwbare exchange
  • + Groot aantal verschillende cryptocurrencies beschikbaar
  • + Gratis self hosted wallet
  • + Unieke exchange
  • – Duur in gebruik
  • – Hoge Fees

Video review over het gebruik van Litebit

LiteBit contact opnemen

Zoals al te hebben benoemd wordt LiteBit gerund door 14 man sterk. Waarvan het grootste gedeelte van het bedrijf dus werkzaam op de ‘support afdeling’. Deze afdeling streeft er naar om alle gebruikers van LiteBit goed van dienst te kunnen zijn. Het support centrum van LiteBit is zeven dagen per week beschikbaar en via verschillende kanalen te bereiken.

Heb jij interesse om cryptovaluta te verhandelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan ook eens onze BitVavo exchange review of onze Binance exchange review!

Litebit storing – klantenservice bellen

Loop je tegen een probleem aan? Is er een storing? Of heb je simpelweg een vraag? Een voordeel van Litebit.eu is dat je de klanservice van Litebit kunt bellen. Er is zowel een telefonisch contact nummer voor Nederlands als Engels. Litebit kun je bellen op werkedagen van 09:00 t/m 17:00 op het telefoonnummer (NL): +31 10 310 4175.

Maak jij gebruik van deze exchange? Laat je beoordeling achter!

[rwp-review id=”0″]
Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Ja
Exchange Nee
Wallet Ja
Stablecoins Nee
Cryptocurrency 50+ cryptocurrencies
Helpdesk taal NL
Bellen helpdesk? Ja
Vestigingsland Nederland
Fees 2%
Kopen met creditcard Mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.litebit.eu

Waarom Litebit?

Over Litebit

Litebit is al sinds 2012 actief als cryptocurrencies platform in Nederland, met name gefocust op de verschillende altcoins. Je kan via iDeal, bankoverschrijving en creditcard eenvoudig meer dan 50+ verschillende cryptocurrencies kopen welke je direct in de wallet op Litebit kan bewaren.

N

Altcoins

Litebit richt zich voornamelijk op de vele verschillende altcoins welke te koop zijn.

N

Betrouwbaar

Al sinds 2012 actief in de wereld van cryptocurrencies.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform, eenvoudig kopen en bewaren op Litebit.eu

N

Opslaan cryptocurrency

Zowel kopen als bewaren is mogelijk op Litebit.

Veel gestelde vragen

Heb je een account nodig om crypto te kopen op Litebit?

Ja, voor het kopen van crypto op Litebit is het nodig alvorens je dit kan doen een account te registreren.

Dit wordt gedaan om de veiligheid te waarborgen en er geen illegale transacties plaatsvinden.

Is Litebit een veilig platform om Bitcoin op te kopen?

Ja, Litebit neemt de veiligheid van gebruikers erg serieus.

Om deze reden moet er van te voren ook een verificatieprocedure worden doorlopen, alvorens er Bitcoin kan worden aangekocht of verkocht op het platform.

Kan ik de klantenservice van Litebit bellen?

Ja, het is mogelijk de klantenservice van Litebit te bellen. De klantenservice van Litebit.eu is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 t/m 17:00.

Telefoonummer: +31 10 310 4175

Welke cypto currency kun je verhandelen op Litebit?

Op Litebit, zijn er ruim 50 verschillende crypto munten te kopen, verkopen of te bewaren

Wat is de hoogte van de fees dat Litebit rekent per transactie?

De gemiddelde Fee per transactie is ongeveer 2% bij Litebit.

Wat te doen bij een Litebit storing of een proleem?

Bij een storing of problemen is het verstandig om contact op te nemen met de helpdesk van Litebit. Ga naar de contactpagina van Litebit voor antwoorden op veelgestelde vragen, of neem telefonisch contact op door Litebit te bellen.