Ervaringen & uitleg voor Litebit

Litebit

Litebit is een bekende speler in Nederland welke al sinds 2013 actief is. Litebit is het platform in Nederland om altcoins te kopen, je vindt het grootste scala aan cryptocurrencies hier. Op dit moment telt het huidige platform circa 50 cryptocurrencies welke gekocht kunnen worden.

Crypto exchange LiteBit

LiteBit is een verkooppunt van digitale valuta. Hier kun je verschillende soorten digitale munten kopen en verkopen. Denk maar aan Bitcoin of Ripples. Wat LiteBit uniek maakt is dat het iedere valuta niet alleen verkoopt, maar ook inkoopt. Ook zijn er verschillende betaalmogelijkheden mogelijk. Maak je gebruik van LiteBit dan vind je een ruim assortiment aan digitale valuta om aan te schaffen of te verkopen. Dit alles gebeurt op een veilige en efficiënte wijze.

Bij LiteBit wordt de valuta op het juiste momenten ingekocht, daarom kan deze vaak onder de marktprijs worden aangeboden. Om valuta te bestellen hoef je je niet te registreren. Heb je een echter een grote bestelling dan moet je je zelf wel registeren en  verifiëren. Dit om de kans op fraude zo klein mogelijk te houden. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, is het mogelijk om af te rekenen met onder andere iDea en GiroPay.

Het verkopen van valuta is vrij eenvoudig en verschilt niet veel van andere crypto platforms. Je plaatst een bestelling in euro’s en de volgende dag staat het bedrag op je rekening. Dit is dan ook een reden waarom veel mensen kiezen om Litebit te gebruiken. Het is snel, er hoef geen uitgebreide registratieproces van vooraf woden gedaan en de transacties zijn hoe dan ook veilig.

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Ja
Wallet op de website? Ja
Hoeveel cryptocurrencies? Circa 50
Traden mogelijk? Alleen naar EURO, geen echte exchange

Litebit betrouwbaarheid en voordelen

 

  • Aanbod Crypto 90% 90%
  • Betalingsopties 100% 100%
  • Helpdesk 100% 100%
  • Algemene beoordeling 90% 90%

Voordelen Litebit.eu

Voordelen op een rij

Aanbod crypto

Litebit is de beste keuze als je in Nederland op zoek bent naar een platform om diverse cryptocurrencies te kopen. Je vindt er tientallen verschillende cryptocurrencies welke eenvoudig gekocht kunnen worden.

Betrouwbaar

Litebit is inmiddels al 6 jaar actief is één van de grootste spelers in Nederland met een uitstekende reputatie.

Klantenservice

Vragen? Litebit reageert snel via de mogelijke contact mogelijkheden zoals de support op de website en de diverse social media kanalen.

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Veiligheid bij LiteBit

In het beging ging het er bij LiteBit vrij rechttoe  aan toe. Gebruikers konden zich eenvoudig aanmelden, gegevens werden geverifieerd maar je kon gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Inmiddels is het toch wel veiliger geworden om te voorkomen dat wallets worden gehacked. Als broker mag je dan niet achterblijven om extra veiligheid in te bouwen voor op je platform. Inmiddels heb je een two factor authentication nodig om te kunnen handelen via LiteBit. Hiervoor kun je kosteloos een app op je smartphone installeren om dit te gebruiken. Cryptocurrency bewaar je in een wallet, net zoals je geld in een portemonnee. Voor iedere crypto is er ten minste één wallet beschikbaar. In de praktijk heb je echter de keuzen uit verschillende mogelijkheden. Dit geldt vooral voor de populaire crypto’s, hier heb je keuze uit tientallen wallets. Voor beginnelingen kunnen wallets een beetje lastig overkomen. Hier speelt LiteBit heel mooi op in met hun eigen, online wallet. Deze wallet is ingebouwd in het systeem en kun je als klant gratis gebruiken. Je hoeft van tevoren ook niks te downloaden of te installeren.

Cryptovaluta op LiteBit

Een groot voordeel van LiteBit is dat je veel verschillende cryptocoins kunt kopen. Er zijn meer dan dertig cryptomunten die er worden aangeboden. Onder het aanbod van de website vind je zowel de bekende als de iets minder bekende cryptovaluta, zoals Bitcoin, Ethereum en OmiseGO. Het wordt aangeraden om je goed de verdiepen in de munten die je wilt kopen, voordat je de beslissing maakt. Wanneer je een account aanmaakt op LiteBit krijg je meteen een online wallet voor bijna alle cryptomunten die zij aanbieden. Heb je dus munten gekocht? Dan kun je de coins eenvoudig opslaan in je account. Bij sommige coins hebben echter geen wallet nodig. Het veiligst is dus om munten te kopen die wel worden opgeslagen in een wallet. Op die manier is het veel veiliger.  De online wallet is een mooie functie van het platform. Maar je kunt ook je eigen wallet maken en de gekochte coins meteen naar deze wallet sturen. Met gebruik van de portfolio pagina van LiteBit kan je heel eenvoudig bijhouden hoe het gaat met je investeringen in cryptovaluta. LiteBit is dus een tussenpersoon waar je jouw crypto’s kunt verkopen en kopen, een tussenpersoon wordt ook een broker genoemd.

Bij brokers kun je je crypto’s kopen en verkopen. Het is iemand die bemiddelt bij de verkoop, de aankoop of het uitlenen van crypto’s. Deze brokers treden op als een adviseur, bemiddelaar of dienstverlener. Bij de meeste cryptobanken zul je wel eerst geld moeten storten op een handelsrekening. Er is hier een verkoper van crypto’s en dat is de broker zelf. Klanten handelen niet met elkaar, maar kopen het direct bij de broker. Zij vinden dit namelijk een snelle en gemakkelijker manier om hun munten te kopen en verkopen. Naast een broker kun je voor het kopen en verkopen ook gebruik maken van de exchange methode. Een exchange kun je vergelijken met een online ruilbeurs.  Het beschikt over een handelsomgeving voor het kopen en verkopen van munten. Het werkt dus als een handelsbeurs. Bij een exchange kun je dus snel verkopen en kopen. Houdt er echter wel rekening mee dat bij veel exchanges een verificatie verplicht is, je geeft dus onder andere door je naam, geboortedatum en adres. Inmiddels bestaan er al verschillende exchanges. Bij sommige kun je enkel terecht voor de handel in een soort munt, terwijl andere platformen juist zeer veel verschillende cryptocurrencies aanbieden. Belangrijk is  om je aangeschafte digitale valuta niet op een website te bewaren, maar gewoon offline via bijvoorbeeld een hardware wallet.

Voordelen LiteBit exchange

  • meer dan 50 soorten crypto currencies
  • voor elke cryptocurrency een eigen LiteBit wallet
  • een goede klantenservice
  • toevoegen nieuwe cryptocurrencies

Let’s Get Started

Ready To Make a Real Change? Let’s Build this Thing Together!