Toon popup

ERVARINGEN & UITLEG VOOR

 Blockfi

Met BlockFi kunt je, je Bitcoin, Ether en Litecoin gebruiken om dingen te doen zoals een huis kopen, schulden aflossen of zelfs je bedrijf financieren zonder je crypto te hoeven verkopen.

Blockfi

Blockfi is een van de meest populaire crypto exchanges geschikt voor beginners en ervaren traders.

www.blockfi.com

BlockFi, opgericht in 2017 en gevestigd in New York City, is een start-up voor cryptoleningen die ook door cryptovaluta gefinancierde renterekeningen aanbiedt.

BlockFi haalde in 2018 1,55 miljoen dollar op in een financieringsronde, van bedrijven als Fidelity, Coinbase Ventures, SoFi, ConsenSys Ventures en Kinetic Capital. In een tweede financieringsronde later dat jaar haalde BlockFi $ 52,2 miljoen binnen in een ronde onder leiding van Galaxy Digital.

In januari 2018 lanceerde BlockFi zijn eerste product: USD-leningen ondersteund door cryptovaluta om cryptovaluta houders te targeten en hen in staat te stellen hun Bitcoin-, Ether- of Litecoin-activa aan te bieden als onderpand voor een lening.

BlockFi streeft ernaar leningen te verstrekken tegen een rentepercentage van 4,5%, waarbij klanten nog steeds rente kunnen krijgen op hun bezit en investeringen. Als de prijs van hun crypto-onderpand met 50% daalt vanaf het moment dat de lening is gestart, wordt klanten gevraagd om hun geleende bedrag af te betalen of hun onderpand te verhogen.

In 2019 lanceerde BlockFi zijn tweede grote product voor particuliere klanten, een door cryptovaluta gefinancierde renterekening. Met dit account storten klanten Bitcoin, Ether of Litecoin bij het bedrijf om de activa elke maand cumulatieve rente te laten opbouwen. BlockFi heeft eerder een jaarlijkse rente van 6,2% geadverteerd, maandelijks samengesteld.

Vanaf 2019 zijn de leningen van BlockFi beschikbaar in 47 staten in de VS, en de renterekeningen zijn beschikbaar voor iedereen over de hele wereld, behalve voor 3 staten en in elk land dat is gesanctioneerd door de VS, het VK of de EU.

In 2020 werd BlockFi het slachtoffer van een aanval, waarbij een hacker erin slaagde de telefoon van een medewerker te gebruiken om toegang te krijgen tot de interne systemen van het bedrijf. Hoewel ze toegang hadden tot bepaalde vertrouwelijke gebruikersinformatie, zei het bedrijf dat er bij de aanval geen geld verloren was gegaan.

Hoe verdient BlockFi geld?

BlockFi verdient voornamelijk geld door de crypto activa uit te lenen aan andere institutionele tegenpartijen voor het verhandelen en uitlenen van cryptovaluta. Enkele van deze leners zijn: handelaren en investeringsfondsen, over the counter (OTC) market makers en bedrijven die een voorraad cryptovaluta nodig hebben om liquiditeit te bieden aan klanten. Momenteel zijn er geen kosten verbonden aan het handelen, maar dit zal in de toekomst kunnen veranderen als meer gebruikers hun handelsterminal gaan gebruiken.

Waarom BlockFi gebruiken?

Omdat BlockFi in Amerika is gevestigd, moet het zich houden aan de lokale wet- en regelgeving die consumenten beschermt. Bovendien zorgt de rijke financiële achtergrond van het team voor een bewezen staat van dienst waar klanten op kunnen vertrouwen.

Tot op heden heeft het bedrijf veel nadruk gelegd op transparant en klantvriendelijk blijven. Geen wonder dat enkele van de grootste namen in de branche het steunen. Deze brede ondersteuning betekent ook dat er veel reputaties op het spel staan als er iets misgaat.

BlockFi biedt niet de beste tarieven in de branche. Desalniettemin zijn de tarieven concurrerend en houdt het bedrijf zich niet bezig met risicovol gedrag, zoals betaald worden in een andere native token of uitzetten van tokens. Je kunt dus gerust zijn wanneer je met hen samenwerkt, zodat je niet verstrikt raakt in oplichterij.

Ze gebruiken Gemini als hun zorgverlener. Dit is belangrijk omdat Gemini verzekerd is en toonaangevende beveiligingsmaatregelen heeft om ervoor te zorgen dat je bezittingen veilig blijven.

De BlockFi-app

Vanaf 7 mei kondigde BlockFi zijn iOS- en Android-app aan. Deze app is al enige tijd hun meest gevraagde functie. Na het testen van de app kunnen we zeggen dat BlockFi een gestroomlijnde tool heeft gemaakt voor het bekijken van saldi, transacties, storten, opnemen en het aanvragen van leningen.

De app is vrij intuïtief. Aanvankelijk ondersteunde de app FaceID niet, maar sindsdien hebben ze dat verholpen. Alles bij elkaar genomen, is de app een favoriete manier om BlockFi te gebruiken. Bovendien wordt verwacht dat de BlockFi app zichzelf zal verbeteren en tegelijkertijd blijven concentreren op de kernactiviteiten die ertoe doen.

De minima en maxima voor de BIA

Er zijn geen minimum of maximum stortingen voor een BlockFi Interest Account. Desondanks genereren alleen deposito’s van meer dan 0,5 BTC of 25 ETH feitelijk rente. Saldi tot en met 25 BTC of 250 ETH (gelijk aan respectievelijk ongeveer 130.000 en 40.000 dollar) zullen het APY-rentetarief van 6,2% verdienen. Voor saldi boven deze limiet geldt een trapsgewijze rente van 2%. Dit betekent dat als je 25,5 BTC op een BIA-account hebt, de eerste 25 BTC 6,2% rente oplevert, terwijl de resterende 0,5 BTC 2% rente verdient.

Voordelen BlockFi

Als je geïnteresseerd bent in het maken van een BlockFi renteaccount, maak je gewoon je eigen account aan. Zoals de meesten, kun je, je cryptovaluta van oudsher beveiligen in verschillende portefeuilles en op beurzen om transacties uit te voeren.

BlockFi biedt een beperkte selectie van producten voor leners en geldschieters: flexibele cryptospaarrekeningen zonder minimale blokkeringsperiode, cryptoleningen zonder kredietcontroles en een eenvoudige handelsfunctie.

Beleggers kunnen genieten van ongeveer 8,6% jaarlijkse procentuele opbrengst op PAX, USDC en GUSD, 6% op BTC, 4,5% op ETH en 5% op LTC. Leners kunnen daarentegen direct een lening in USD of stablecoin krijgen tegen aantrekkelijke tarieven door hun Bitcoin of Ether als onderpand te plaatsen.

Andere voordelen zijn onder meer wereldwijde toegankelijkheid, gratis maandelijkse opnames, een hoog vertrouwen en de veiligheid van beleggen naast grote institutionele spelers. Het openen van een rekening is ook snel en intuïtief.

Aan de negatieve kant heeft BlockFi een beperkt productportfolio, dat slechts zes valuta’s ondersteunt, zonder extra franje zoals beloningen met een hoog risico of cash back-betaalpassen. Qua esthetiek voelt het webontwerp gedateerd aan, hoewel het gemakkelijk te navigeren is.

Zoals eerder genoemd, in mei 2020 leed BlockFi een inbreuk op de beveiliging. Een van zijn medewerkers was het doelwit van hackers die een sim-swap-aanval uitvoerden, waarbij ze toegang kregen tot vertrouwelijke klantgegevens, zoals persoonlijke namen, geboortedata, postadressen en activiteitengeschiedenis. Hoewel er geen geld verloren is gegaan, kan het lek in de toekomst een probleem vormen voor klanten op andere fronten.

Voordelen

 • Verzekerde wallets door AON en opgeslagen door Gemini, die wordt gereguleerd in New York, Verenigde Staten
 • Gemaakt door een gerenommeerd team met hoog aangeschreven Amerikaanse investeerders
 • Concurrerende rentetarieven met flexibele, transparante voorwaarden
 • Je hoeft geen inheemse valuta te gebruiken of in te zetten om hogere rentetarieven te krijgen
 • Hoge rente op deposito’s
 • Flexibel spaarplan
 • Samengestelde rente
 • Volledig gereguleerd
 • Institutionele bedrijven als leners
 • Gesteund door risicokapitaalbedrijven

Nadelen

 • Maandelijkse samengestelde rente in plaats van wekelijks
 • Eén gratis opname per maand met daarna een opnamekosten van 0,0025 BTC
 • Lagere tarieven dan sommige concurrenten
 • Beperkt aantal munten
 • Een gebrek aan speculatieve producten kan risicogevoelige beleggers vervelen

Conclusie BlockFi

BlockFi, opgericht in 2017 en met het hoofdkantoor gevestigd in New York City, is een toonaangevende leverancier van crypto-renterekeningen en crypto-gedekte dollarleningen. Met Gemini als bewaarder en meerdere toplicenties, kunnen beleggers jaarlijks tot 8,6% genieten van samengestelde rente, geen vergrendeling van activa, wereldwijde beschikbaarheid, alles in één geweldig pakket.

Maak jij gebruik van deze exchange? Laat je beoordeling achter!

Review 0
Dit zeggen gebruikers... Laat een beoordeling achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat een beoordeling achter

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Nee
Exchange Ja
Wallet Ja
Stablecoins Ja
Cryptocurrency 100+
Helpdesk taal 5+ talen
Vestigingsland Malta
Fees 0.1%
Kopen met creditcard Mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.blockfi.com

Waarom Blockfi?

N

Grootste exchange

Blockfi is een grote cryptocurrency exchange wereldwijd.

N

Innovatief

Er komen komen continue nieuwe producten van het bedrijf.

N

Staken

Het platform biedt de opties om je coins te staken.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform dankzij de duidelijke interface.

Veel gestelde vragen