Professioneel handelen in 275 crypto’s.

Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.

Aanbod

Crypto kopen met fiatgeld via bankoverschrijving

Betaalmethoden

Bankoverschrijving, Visa, Mastercard

Minimale storting

$1

Wallet

Ja

Transactiekosten

0,1% - 0,4% op iedere trade, gratis fiat stortingen en opnamen

Features

Handelen in crypto, NFT’s, opties en derivaten met professionele tools en features.

Deribit Review

Deribit is van oorsprong een Nederlands platform waar je kunt handelen in opties en futures. Uiteraard doe je dat op dit platform in cryptocurrency. In 2016 werd het platform opgericht in Ermelo. Het richt zich vooral op ervaren cryptocurrency handelaren uit binnen- en buitenland. Misschien ben je niet nieuw in de tradingwereld, maar heb je nog niet van Deribit gehoord. We gaan iets verder de diepte in en nemen dit nieuwe platform onder de loep.

Wat is Deribit?

Deribit is een Nederlands handelsplatform voor experts in cryptocurrency. Het heeft een relatief hoge instap; het is daarom niet aan te raden voor beginnelingen. Beginnelingen zouden beter eens kunnen kijken naar bijvoorbeeld Bitvavo.

In eerste instantie is Deribit vooral bedoeld voor trades. Je kunt deze trades plaatsen aan de hand van de informatie die je van het platform krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei grafieken en tabellen te vinden, die je meer informatie over de markt op dit moment bieden.

Deribit biedt alleen opties en futures aan voor Bitcoin en Ethereum. Daarmee is het aanbod dus beperkt, maar zijn de belangrijkste cryptocurrencies wel gedekt. Kenmerkend voor Deribit zijn de lage fees, die we verderop in deze review zullen bespreken.

deribit review

Interface van Deribit

Beginnen met Deribit

Beginnen met Deribit doe je door een account te maken op de site van Deribit. Je komt dit inlogscherm meteen tegen als je de site bezoekt. Onder het inlogscherm vinden we een knop om een nieuw account te maken. Je moet hiervoor enkele gegevens invullen, waaronder een geldig e-mailadres. Om het account te activeren moet er op een bevestigingslink geklikt worden.

Na het openen van je account stort je tegoed op je account. Wie eerst nog even wil rondkijken kan dat doen door rechtsboven op ‘Trade’ te klikken. Op die manier maak je kennis met het dashboard, dat je nog veelvuldig zal gebruiken. Heb je twijfels over Deribit? Dan kun je met 10 nep Bitcoin uittesten of het platform aan jouw wensen en eisen voldoen. Je kunt het testnet vinden op test.deribit.com.

Bitcoin only

Je kunt op Deribit alleen beginnen met Bitcoin. Je kunt dus geen euro’s gebruiken of Bitcoin kopen bij Deribit. Verder is er niet veel te vinden over hoe je de crypto op Deribit gebruikt, omdat het platform ervan uitgaat dat de ervaren handelaar wel weet hoe ze cryptocurrency van de ene wallet naar de andere wallet transporteren. Wie nog geen crypto heeft, moet dus eerst bij een broker Bitcoin kopen.

De werking van Deribit

Zoals gezegd werkt Deribit als platform voor opties en futures. Vanaf tien dollar per stuk kun je een future kopen. Bij de aankoop of verkoop werken gebruikers met een limiet: de stop market en de stop limit. Die laatste optie helpt vooral bij het beperken van de kans op verlies.

Omdat Deribit een echt handelsplatform is, kun je werken met een hefboom. Je kunt een hefboom tot 100x je inleg gebruiken. Dat is alleen weggelegd voor professionals die dag en nacht handelen. De meeste gebruikers kunnen beter beginnen met een hefboom van zo’n 10x de inleg.

Eigenlijk is het bijna overbodig om uit te leggen, maar een future is een contract waarmee je onderliggende Bitcoin verkoopt of koopt bij een specifieke prijs op een vooraf bepaald tijdstip. Je handelt dus in contracten en niet met echte Bitcoin die in je wallet staan. Het verkopen van een contract aan een andere partij valt onder opties. Daardoor kun je handelen met crypto die je niet hebt. Pas daar wel mee op; je kunt veel geld winnen maar ook veel geld verliezen.

Deribit biedt ondersteuning voor bots, zoals bijvoorbeeld Haasonline. We gaan niet verder in op hoe zo’n bot werkt; daarover zijn allerhande handleidingen te vinden en omdat Deribit juist bedoeld is voor experts, is uitleg misschien overbodig.

Handig aan Deribit is dat het een app heeft voor zowel Android als iOS. Het is voor beide platformen gratis te downloaden. Uit onze ervaring blijkt wel dat die app nogal van pas komt, omdat de handel in cryptocurrency nooit stilstaat, je geen deals wilt missen en je investeringen in de gaten wilt kunnen houden. Je vindt op de site van Deribit allerlei uitlegvideo’s over de werking van de app.

De kosten: fees en tarieven

Handelen kost altijd geld. Dat is bij alle brokers, exchanges en platforms hetzelfde. Je betaalt een fee per transactie. Bij Deribit zijn er zoveel opties dat het te ver voert om alle fees op te sommen. Je vindt de fees onder het kopje ‘Fees’ in het menu. Over het algemeen betaalt een maker een fee tussen de 0,2 procent en de 0,25 procent. Takers betalen tussen de 0,05 procent en de 0,075 procent.

Het storten en opnemen van fees is niet gratis bij Deribit. Hoe hoog de fee is hangt af van de urgentie die je geeft aan je uitbetaling. Kies uit medium, high, very high, extremely high of insane. Hoe hoger de urgentie, hoe meer je betaalt.

Hoe betrouwbaar is Deribit?

Betrouwbaarheid is belangrijk voor ervaren handelaren. De meeste gebruikers zijn ronduit positief over Deribit. We merken in het gebruik dat Deribit er zo veel mogelijk aan doet om het platform echt veilig te houden. Zo slaat het platform bijvoorbeeld 95 procent van de tegoeden op in een cold wallet. Een cold wallet is nooit verbonden met het internet, waardoor het niet vatbaar is voor hackers. Zo weten gebruikers zeker dat de investeringen veilig bewaard zijn.

Handig is ook dat je je account kunt afschermen door 2FA te gebruiken. Dat is two factor authentication: bij het inloggen moet je dan ook nog toestemming geven om in te loggen op een tweede device. Dat kan bijvoorbeeld middels een code op je telefoon zijn. Steeds meer platforms gebruiken deze inlogmethode en we zijn verheugd dat Deribit de ondersteuning ook biedt.

Deribit is een Nederlands bedrijf, dus is het ingeschreven in het Nederlandse handelsregister. Daardoor is het eenvoudig om alle informatie over het bedrijf op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Het heeft een onderliggende holding.

We raden je aan niet zomaar met platforms in zee te gaan. Doe je eigen due diligence-onderzoek en bepaal of het platform bij je past. Lees ook recensies van andere gebruikers om de betrouwbaarheid vast te stellen. Aan de informatie in deze review kunnen geen rechten worden ontleend.

Veelgestelde vragen over Deribit

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.