Satos exchange review

Review en ervaringen

SATOS, een betrouwbaar Nederlandse cryptocurrency handelsplatform. Koop hier eenvoudig crypto met iDeal.

Satos

Satos is het handelsplatform voor cryptocurrency in Nederland.

 

https://www.satos.nl

Satos – onze review en ervaring

Het toegankelijk maken van cryptcocurrency voor het grote publiek, is voor SATOS een belangrijke missie. Naar onze mening doen ze hier erg goed werk in. In tegenstelling tot andere crypto exchanges en brokers soms verwarrende en complexe sites hebben. Heeft SATOS een website dat meer minimalist is ingericht, met alleen bruikbare informatie. Dit zorgt voor een prettig en duidelijk gevoel voor beginnend traders.

Wij krijgen vaak de vraag kan je uitstuitend op SATOS Bitcoin kopen, of ook andere cryptovaluta? Het aanbod van SATOS is niet heel erg uitgebreid en is vergelijkbaar met het aanbod van BTCdirect. De crypto valuta’s die te kopen zijn op SATOS, zijn onder andere: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin cash. Het is aan te raden alvorens je besluit één van deze crypto’s te kopen, te kijken waar ze het goedkoopst worden aangeboden.

SATOS verficatie en limieten

Vanwege het feit dat er bij SATOS geen verplichting geldt wat betreft het hebben van een account, is het niet nodig verificaties uit te voeren alvorens je aan de slag kan met het verhandelen van crypto. Toch is het belangrijk om te weten dat er zeker wel gecontroleerd wordt door SATOS om de veiligheid te kunnen garanderen. Wanneer je voor het eerst een bestelling plaatst op SATOS wordt de verificatie op je bankrekening pas uitgevoerd. Mocht het bedrijf meer van jou persoonlijk willen weten, dan krijg je een e-mail van SATOS met een daar bijbehorende instructie mail.

De verificatie betreft een verificatie op jou bankrekening. Dit proces kan ongeveer 4 uur duren, afhankelijk van hoe snel jou bank de verificatie accepteert.

Bij SATOS zitten geen limieten verbonden wat betreft het aankopen en verkopen van crypto currency. De enige beperking wat betreft het doen van transacties is dat je maar een bepaalde grootte mag hebben per transactie. Per aankoop van cryptocurrency kun je maximaal 10.000 kopen. Dit omdat IDEAL geen grotere bedragen per keer kan verwerken, echter kun je zo veel transacties plaatsen als jij zelf wilt en zit hier geen limiet aan verbonden.

Voor het verkopen van crypto op SANTOS is het transactielimiet €50,000. Wanneer je besluit meer te verkopen, dan moet je jou crypto dus in delen gaan verkopen.

Santos Bitcoin en andere cryptocurrency kopen

Satos Bitcoin kopen

Het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrency via SATOS is nogal verschillend in vergelijking met andere brokers. Het is op SATOS namelijk niet verplicht om over een account te beschikken. Dit maakt het erg gemakkelijk om gelijk de cryptocurrency te selecteren die jij wil gaan kopen en de hoeveelheid hiervan. Belangrijk om hierin te onthouden is dat de eerste transactie wel eens wat langer kan gaan duren. Wanneer SATOS ziet dat jij voor het eerst cryptocurrency koopt, zullen zij eerst op jou bankrekening een verificatie uitvoeren. Dit wordt gedaan om illegale transacties te voorkomen. Bij de ABN amro neemt deze verificatie ongeveer 15 minuten in beslag. Bij andere banken kan dit proces ongeveer 4 uur in beslag nemen.

Dit is natuurlijk niet prettig, maar gelukkig is dit slechts een eenmalig proces. Indien je de zelfde bankrekening gebruikt voor de volgende transacties.

Het kopen van cryptocurrency is bij SATOS een zeer gemakkelijk en snel af te ronden proces. Je vult in welke cryptocurrency je wil gaan kopen en de hoeveelheid hiervan. Vervolgens deel je persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld jou e-mail adres en het adres waar de crypto naar verzonden moet worden. De snelheid waarmee een transactie wordt voldaan, is afhankelijk van de hoeveelheid. Wanneer je minder van 0,1 Bitcoin koopt dan wordt de transactie vaak binnen 1 minuut afgerond. Koop je een grote hoeveelheid Bitcoin zal dit ongeveer 15 minuten in beslag nemen.

Let op: Dit is alleen tijdens openingstijden. Elke transactie wordt namelijk handmatig gecontroleerd door een medewerker.

Crypto verkopen op SATOS

Het cryptocurrency verkopen proces verloopt hetzelfde als het kopen op SATOS. Na het invullen van alle gegevens wat betreft de verkoop wordt het geld overgemaakt naar jou persoonlijke rekening. Voor je besluit de crypto in jouw bezit te verkopen doe je er goed aan om de huidige crypto koers hiervoor in de gaten te houden. Verkoop transacties worden doorgaans binnen tien minuten voldaan. Mocht dit proces wat vertraging oplopen, houdt er dan rekening mee dat het bedrag de volgende dag op jou bankrekening staat bijgeschreven. De uitbetalingen worden uitgevoerd door middel van bank overschrijving.

SATOS fees en kosten

Zoals elke exchange word ook door SATOS fees gerekend per transactie. Dit is het voornaamste verdien model van de SATOS exchange.

Per transactie moet je rekenen dat er een bepaald percentage wordt ingehouden door SATOS voor de dienstverlening die het bedrijf je biedt. De hoogte hiervan is als volgt:

Inkoopkosten: Tussen de 1,5% voor Bitcoin, en 2,5% voor overige altcoins.

Verkoopkosten: Tussen de 0,7% voor Bitcoin en 2,5% voor overige altcoins

Is SATOS betrouwbaar als exchange?

SATOS is een platform dat financiële anonimiteit en veiligheid van de gebruikers, erg hoog in het vaandel heeft staan. SATOS laat alles qua veiligheid en privacy zo veel mogelijk over aan de gebruikers van het platform. Er wordt door SATOS bijvoorbeeld alleen gegevens gevraagd die noodzakelijk zijn om een transactie mee te voldoen. Er is bijvoorbeeld geen identiteitsverificatie nodig om te verhandelen op SATOS.

Ook hoeft er van te voren geen account met persoonlijke gegevens te worden geregistreerd. De vraag of SATOS betrouwbaar is om te gebruiken als handelsplatform, kan daarom zeker met een ‘Ja’ beantwoord worden. Een voorbeeld bewijsstuk hiervan is dat SATOS een 4,6/5 scoort in de ‘Trustpilot’. De SATOS recensies en SATOS ervaringen van gebruikers zijn zeer positief te noemen.

Het SATOS contact centrum

Elk handelsplatform heeft zo zijn eigen pluspunten en minpunten, ook bij SANTOS is dit het geval. Echter is een ding zeker, dat zal niet aan het SATOS contact centrum liggen. Deze broker is bereikbaar via onder andere telefoon, Facebook, Twitter, e-mail en live-chat. En dit alles zeven dagen per week. Van 10:00 tot 22:00 wordt er door SATOS support aangeboden, voor welke gebruiker dan ook!

Heb jij een vraag buiten de standaard openingstijden om? Dan kun je terecht op de pagina met veel gestelde vragen op de website van SATOS.

SATOS review

Het crypto handelsplatform SATOS, staat bekend als een zeer klantgerichte en goed bereikbare exchange. Deze broker staat erg open voor eventuele feedback middels platformen als bijvoorbeeld Google reviews en Trustpilot. Na het afronden van je eerste transactie op SATOS krijg je automatisch de melding om een SATOS review over jou gemaakte transactie achter te laten. Dit resulteert in het feit dat veel nieuwe gebruikers met een veilig en prettig gevoel beginnen met verhandelen op SATOS.

SATOS is een prettig handelsplatform; het is zeer gebruiksvriendelijk, werkt snel en is zeer klantgericht ingesteld. De exchange wekt vooral het gevoel dat het cryptovermogen in jou bezit, volledig in eigen hand is en in eigen beheer is. Vooral bij beginnend gebruikers is dit het gene waarom SATOS zo een geschikte exchange is.

Heb jij interesse om te beginnen met het verhandelen van crypto? Bekijk dan ook eens onze review over de Binance Exchange & BitVavo.

Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor Satos?

De Satos exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Als je voor de Satos exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft Satos alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt Satos de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?

Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.

Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals Satos. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.

Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien. 

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de Satos exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!

Gratis Account Ja, registreer nu
iDeal mogelijk? Ja
Exchange Nee
Wallet Nee
Stablecoins Nee
Cryptocurrency 5 cryptocurrencies
Helpdesk taal NL
Vestigingsland Nederland
Fees 1%
Kopen met creditcard Niet mogelijk
Bankoverschrijving Mogelijk
Kopen met iDeal Mogelijk
Uitbetalen naar bank Mogelijk
Meer informatie www.satos.nl

Waarom Satos?

Over Satos

Het toegankelijk maken van cryptcocurrency voor het grote publiek, is voor SATOS een belangrijke missie. Naar onze mening doen ze hier erg goed werk in. In tegenstelling tot andere exchanges en brokers soms verwarrende en complexe sites hebben. Heeft SATOS een website dat meer minimalist is ingericht, met alleen bruikbare informatie. Dit zorgt voor een prettig en duidelijk gevoel voor beginnend traders.

N

Focus

Satos richt zich alleen op de grote cryptocurrencies als btc, bch, eth, ltc en xrp.

N

Betrouwbaar

Al sinds 2013 actief in de wereld van crypto.

N

Gebruikersgemak

Eenvoudig te gebruiken platform dankzij de interface.

N

Klantenservice

Een goede klantenservice welke 7 dagen per week bereikbaar is.

Veel gestelde vragen

Is SATOS geschikt om te gebruiken voor beginners?

Ja, SATOS is zeer geschikt om te gebruiken voor beginners. Dit vanwege de overzichtelijke en eenvoudige manier van kopen en verkopen van crypto currency.

Biedt SATOS de mogelijkheid om verschillende crypto valuta te verhandelen?

Ja, SATOS biedt een aantal crypto currency aan. Dit zijn voornamelijk de grote spelers binnen de markt van crypto currency zoals bijvoorbeeld Bitcoin.

Is SATOS betrouwbaar om te gebruiken?

Ja, SATOS is erg betrouwbaar om te gebruiken als handelsplatform. Zeker op het gebied van handelen in anonimiteit staat SATOS sterk aangeschreven.

Beschikt SATOS over een klantenservice?

Ja, SATOS beschikt over een uitermate sterke klantenservice die constant klaar staat voor haar gebruikers. Het Support centrum vind je hier!

kucoin-exchange-logo
Coinmerce
coinbase logo