Twijfel je over het investeren in Bitcoins en hoe je deze veilig kan opslaan? Een goede manier om een bitcoin op te slaan is door een hardware portemonnee met meerdere handtekeningen te gebruiken. Bedenk een wachtwoord en noteer en bewaar deze vervolgens op een veilige plek als backup.

Bitcoin opslaan in wallet

In dit artikel vindt u meer informatie over de Bitcoin, de bitcoin wallet, het beveiligen van je wallet, verschillende manieren om je wallet op te slaan en hoe je verstandig kunt omgaan met de Bitcoin.

De Bitcoin

Bitcoin is een experimentele nieuwe valuta die actief in ontwikkeling is. Elke verbetering maakt Bitcoin aantrekkelijker, maar onthult ook nieuwe uitdagingen naarmate de acceptatie van Bitcoin groeit. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en wellicht een technische expert te raadplegen voordat u gaat investeren in Bitcoins. Deze expert kan ook adviseren in het opslaan van uw Bitcoins.

Ondanks dat de Bitcoin geen officiële valuta is, eisen rechtsgebieden nog steeds dat er belasting wordt betaalt over alles dat waarde heeft, inclusief de Bitcoin. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de fiscale en andere wettelijke of regelgevende mandaten die door de regering en/of lokale gemeenten zijn uitgevaardigd.

De Bitcoin wallet

De Bitcoin wallet is als een portemonnee met contant geld. Dus als je liever niet rondloopt met duizend euro op zak doe dat dan ook niet met je Bitcoin wallet. Daarom is het een goede gewoonte om slechts kleine hoeveelheden bitcoins op uw computer, mobiel of server te bewaren voor dagelijks gebruik. Het resterende deel van je geld kun je dan in een veiligere omgeving opslaan.

De prijs van een bitcoin kan in korte tijd onvoorspelbaar stijgen of dalen vanwege de jonge economie, het nieuwe karakter en soms illiquide markten. Daarom wordt het op dit moment niet aanbevolen uw spaargeld in Bitcoin te houden. De Bitcoin kan worden gezien als een activa met hoog risico en daarom zeker niet verstandig om al uw geld op te slaan.

Beveiliging van je Bitcoin wallet

Net als in het echte leven is het belangrijk om je portemonnee op een veilige plek op te bergen. Bitcoin maakt het mogelijk om overal en op gemakkelijke wijze waarde over te dragen en controle over je geld te hebben. Maar dergelijke functies brengen ook grote beveiligingsproblemen met zich mee. Wees gerust want bij correct gebruik kan Bitcoin hoge beveiligingsniveaus bieden. Echter is het altijd uw eigen verantwoordelijkheid om goede praktijken toe te passen om uw geld te beschermen. Bitcoin wallet opslaan

Wees op uw hoede en voorzichtig met online services die ontworpen zijn om uw geld online op te slaan. Het meermaals uitwisselen en het hebben van online wallets hebben in het verleden te maken gehad met beveiligingsinbreuken en dergelijke diensten bieden over het algemeen nog steeds niet voldoende verzekering en Bitcoin beveiliging voor het opslaan van geld in vergelijking met een bank. Indien u er toch voor kiest om uw Bitcoins online op te slaan kies dan voor een tweefactor authenticatie.

Bovendien belangrijk om te weten is dat alle Bitcoin transacties openbaar en permanent worden opgeslagen, wat betekent dat iedereen het saldo en de transacties van elk Bitcoin adres kan zien. De identiteit van de gebruiker blijft echter onbekend totdat informatie wordt onthuld tijdens een aankoop. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid is om goede praktijken toe te passen om uw privacy te beschermen.

Verschillende manieren om je Bitcoin wallet op te slaan en te beveiligen

Je kunt Bitcoin wallets in twee categorieën onderverdelen:

Bij online “hot” wallets wordt de privésleutel online opgeslagen of op apparaten die met het internet zijn verbonden zoals bijvoorbeeld op excanges of andere websites, computers, tablets of smartphones. Bij offline cold wallets wordt de privésleutel opgeslagen op papier of offline hardware zoals een met wachtwoord beveiligde USB, of door het wachtwoord te onthouden door bijvoorbeeld een speciale zin te onthouden om toegang te krijgen tot uw geld.

De online wallets zijn minder veilig vanwege de dreiging van hacking. Wallets van websites zijn behoorlijk kwetsbaar omdat u uw privésleutel bekendmaakt aan een derde partij. Een voordeel is dan wel weer dat het handiger is voor dagelijks gebruik. Het wordt daarom aanbevolen om beide soorten wallets te gebruiken. Hot wallets voor kleine hoeveelheiden Bitcoin, voor je dagelijkse transacties en offline wallets voor het opslaan van grotere bedragen.

Verstandig omgaan met de Bitcoin

Een Bitcoin transactie kan niet worden teruggedraaid maar kan alleen worden terugbetaald door de persoon die het geld heeft ontvangen. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u zaken doet met mensen en organisaties die u kent en vertrouwt of die een gevestigde reputatie hebben. Bedrijven moeten van hun kant de betalingsverzoeken bijhouden die ze aan hun klanten laten zien.

Bitcoin kan typo’s detecteren en laat u meestal niet per ongeluk geld naar een ongeldig adres overmaken, desondanks is het, het beste om controles uit te voeren voor extra veiligheid. Waarschijnlijk komen er in de toekomst aanvullende diensten om zowel bedrijven als consumenten meer keuze en bescherming te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.