Een cold wallet is een wallet die volledig offline is en gebruikt wordt voor het opslaan van cryptocurrencies. Het wordt ook wel ‘cold storage’ (koude opslag) genoemd.

De veiligheid van cryptocurrencies is nog nooit zo belangrijk geweest. Cryptocurrencies zijn, in tegenstelling tot de meeste conventionele valuta’s, digitale valuta’s. De weg naar dit soort valuta’s is dus heel anders, vooral als het gaat om het verzamelen en het opslaan ervan. Aangezien cryptocurrencies in geen enkele fysieke vorm of structuur bestaan, kunnen ze technisch gezien nergens worden opgeslagen.

De cold wallet is een cryptocurrency-wallet die niet is aangesloten op het internet; het is veel veiliger dan een ‘hot storage’ (warme opslag). ‘Hot wallets’ zijn verbonden met het internet, en dus kwetsbaar voor mogelijke diefstal/manipulatie (hacking). Het bewaren van grote bedragen in hot wallets staat gelijk aan het meenemen van grote hoeveelheden contant geld in je broekzak. Cold wallets, zoals Trezor en Ledger Nano S, zijn apparaten die zo klein kunnen zijn als een USB-stick en dus offline kunnen worden opgeslagen. Hoewel een cold wallet een offline opslag is, is er wel een internetverbinding nodig om transacties kunnen te doen.

Trezor Bitcoin Wallet

Trezor behoort tot de meest vertrouwde en gangbare crypto hardware wallet ter wereld. Het biedt de uitstekende beveiliging voor cryptocurrencies, wachtwoordmanagement, tweefactor-authenticatie, en alles met behoud van een uiterst vriendelijk gebruikersgemak, of je nu een beveiligingsexpert bent of een gloednieuwe gebruiker. Trezor ondersteunt honderden cryptomunten zoals Digibyte, Vechain, Chainlink, Ethereum en andere tokens. Zie trezor.io/coins voor de volledige lijst van de gedekte cryptocurrencies. Trezor ondersteunt Windows, macOS en Linux. Met de mobiel ondersteunt Trezor alleen Android.

Ledger Nano S

Ledger Nano S is een crypto hardware wallet die wordt gebruikt voor de opslag van en transacties in populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere populaire cryptomunten zoals Litecoin, Bitcoin Cash en ZCash. Ledger Nano S stelt gebruikers in staat om cryptocurrency-betalingen te verzenden en te ontvangen, hun rekeningen te controleren en meerdere adressen voor elke cryptocurrency te beheren vanaf hetzelfde apparaat. Net zoals de Trezor Wallet kan het verbonden worden met elke computer via de USB-poort en het beschikt een OLED-display om elke transactie dubbel te checken en te bevestigen met een enkele drukken op het apparaat.

Een bijkomend voordeel van een crypto hardware wallet is de volledige anonimiteit waarmee je kunt handelen. Er is geen persoonlijke informatie gekoppeld aan de hardware, dus geen identificerende gegevens die kunnen worden gelekt. Crypto hardware wallets zijn bestand tegen malware, dus als je de bitcoin wallet verliest, kunt je het geld terugkrijgen met behulp van een zoekopdracht. Aan de andere kant, als je de crypto hardware wallet verliest, is er geen andere manier om je bitcoins te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.