[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.18.0″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Er zijn in totaal slechts 21 miljoen Bitcoins die kunnen worden gedolven. Momenteel zijn er ongeveer 18,5 miljoen Bitcoin gedolven. Waardoor er minder dan drie miljoen nog in de omloop moeten worden gebracht. Investeren in Bitcoin kan behoorlijk prijzig zijn. Op dit moment is de actuele Bitcoin waarde bijna 12 duizend dollar. Hoeveelheid Bitcoin

Een van de redenen dat Bitcoin de afgelopen jaren zo’n enorme prijsstijging heeft meegemaakt, is omdat er een beperkt aanbod is, zoals hierboven is beschreven. Daarom zullen we in deze gids onder andere kijken hoeveel Bitcoins er zijn, limieten die op het aanbod van Bitcoins worden gesteld en de cryptocurrency markt.

Bitcoin

In het tweede kwartaal van 2020 waren er wereldwijd 18,42 miljoen Bitcoins. Deze virtuele valuta kan worden gekocht en verkocht via cryptocurrency exchanges of crypto brokers. Omdat deze technologie nog vrij recent is zijn retailers tot nu toe terughoudend om betalingen in Bitcoin te accepteren.

Het gebruik van de Bitcoin is op dit moment meer een kwestie van interesse van de technologie achter de valuta of kopers van deze valuta zien het als een investering. De volatiliteit van de Bitcoin wordt gebruikt om winst te maken en is daarom erg aantrekkelijk desondanks dat het een risicovolle investering is.

Cryptocurrency markt

Bitcoin is ongetwijfeld de cryptocurrency die een revolutie teweeg heeft gebracht in de wereld van digitaal geld in het wereldwijde financiële systeem en plaats gemaakt heeft voor een nieuwe kijk op zaken en de verschillende commerciële uitwisselingen en betaalmiddelen. Vandaar dat andere cryptocurrencies op basis van blockchain-technologie of slimme contracten, zoals Ethereum, zijn gemaakt en bijna allemaal een nieuwe manier hebben om de wereld van financiën en geld in het algemeen te begrijpen. Cryptocurrency hoeveelheid

Daarom is Bitcoin allang niet meer de enige virtuele valuta die in de omloop is te vinden. Andere toonaangevende virtuele valuta zijn onder meer Tether, Ethereum en Litecoin. Gebruikers “mijnen” deze valuta’s door rekenkracht te leasen, die wordt gebruikt bij het verwerken van transacties in ruil voor een deel van de valuta. Ondanks de groeiende concurrentie blijft de Bitcoin voorlopig nog steeds de dominante speler in de cryptocurrency markt.

Bitcoins in de omloop

Vanaf 2020 bestaan er wereldwijd meer dan 18 miljoen Bitcoins. Van die 18 miljoen zijn er ongeveer 4 miljoen Bitcoins verloren gegaan. Waarvan ongeveer één miljoen werd gestolen tijdens verschillende hacks en overvallen.

Door het ontwerp is de Bitcoin blockchain gebouwd om alleen een vast aantal Bitcoins vrij te geven door middel van mining. Na verloop van tijd worden de beloonde Bitcoins gehalveerd, en dit proces staat bekend als Bitcoin halving. Op het moment van aanvang, van de allereerste blokken die werden gedolven, bedroeg de blokbeloning maar liefst 50 XBT.

Gemiddeld wordt elke 10 minuten één bitcoin gedolven, de platforms die betrokken zijn bij het maken van een nieuw blok, verdelen de beloning dan onder elkaar. Momenteel is deze beloning momenteel vastgesteld op 12,5 Bitcoin, maar zal dit zal door halvering veranderen. De snelheid van het mijnen hangt sterk af van de apparatuur die er gebruikt wordt.

Waarom is er een beperkte voorraad Bitcoin?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom Satoshi Nakamoto, de bedenker van de Bitcoin, dacht dat het goed zou zijn om het aanbod van Bitcoins te beperken. Het concept hierachter is om een ​​automatisch aangepast evenwicht tussen vraag en aanbod tot stand te brengen.

Het concept van de Bitcoin kwam tot stand als een sterke oppositie tegen de corrigerende structuur van transacties tegen het gecentraliseerde banksysteem. Een grote tekortkoming van het conventionele banksysteem is het vermogen van de bank om de geldhoeveelheid op de markt te beteugelen of af te zwakken en daarmee

Bitcoin daarentegen was bedoeld om een ​​gedecentraliseerde vorm van een netwerk tot stand te brengen waar geen enkele entiteit op zichzelf de levering van Bitcoins kon beïnvloeden, waardoor een automatisch aangepast aanbod van Bitcoins werd gecreëerd door middel van een beperkt aanbod en afnemende beloningen.

Conclusie hoeveelheid Bitcoin

Er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins die ooit kunnen worden gedolven, ongeacht de wereldbevolking en de bijbehorende vraag naar Bitcoins. Als alle 21 miljoen zijn gedolven, zullen er nooit nieuwe Bitcoins zijn, tenzij een wijziging in het protocol wordt aangebracht om het aanbod te vergroten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 20 euro gratis Tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €20,- in jouw account!

🚀 GRATIS €20,- CASH BONUS


Na een succesvolle verificatie en een minimale storting van € 10, ontvang je een welkomstbonus van € 20*.